⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

5/268

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 5/268. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Tailwind & others

How about instead of cluttering le HTML with <p class="text-lg font-medium"> just use inline CSS like <p style="font-size:large;font-weight:bold">? Tailwind et al. outputs tag soups just like inlined CSS, so might as well use style this and that instead of class here and there — no need to learn a new framework.

Lue kokonaan…

Idea suoran demokratian toteuttamiseksi

Tämä idea edellyttää toki, ettei jostain syystä pärjätä ilman poliitikkoja, kuten vaikka kunnallisedustajia ja kansanedustajia. Idea sisältää seuraavat muuttujat: 1) edustajan, 2) kannattajat, ja 3) asiat. Edustajan tehtävä on reagoida niin kuin edustajan kannattajat haluavat kussakin äänestettävässä asiassa. Edustajalla on oma nettisivu/appi, johon edustajan kannattajat kirjautuvat käyttäen vahvaa tunnistautumista (esim. Osuuspankin verkkopankkitunnuksilla). Edustaja julkaisee nettisivullaan kannattajiensa käyttöön luettelon äänestettävistä asioista. Sen jälkeen kannattajat äänestävät miten he haluavat edustajan reagoivan kuhunkin äänestettävään asiaan.

Lue kokonaan…

Luottotiedot

Suomen Asiakastieto Oy lähetti uutiskirjeen, jossa on kiinnostavaa juttua: Luottotietolain muutos astuu voimaan 1.12.2022. Siitä lähtien maksuhäiriömerkintä poistuu 30 päivän kuluttua siitä, kun luottotietorekisteriin on merkitty tieto alkuperäisen saatavan maksamisesta. Myös maksuhäiriömerkintöjen tallennusaikoihin vaikuttaneet pidennys- ja lyhennyssäännöt poistetaan. Lakimuutoksen myötä 1,6 miljoonaa henkilöille rekisteröityä maksuhäiriömerkintää poistuu Asiakastiedon luottotietorekisteristä ja 18 200 henkilön luottotiedoista poistuu kaikki maksuhäiriöt.

Lue kokonaan…

Mona Lisa

Luuletko, että seinälle ripustettu taideteos on aito? Jos otat äkkilähdön, ostat lentolipun, lähdet ja lennät Louvreen, Pariisiin, Ranskaan. Ostat 17 euroa maksavan sisäänpääsylipun. Kävelet salien läpi ja sitten saavut Mona Lisan eteen. Sen maalauksen hinta on ilmeisesti 870 miljoonaa euroa. Luuletko, että se on aito ja alkuperäinen Mona Lisa? Minä en usko sitä, vaan uskon, että ostat lentolipun ja maksat sisäänpääsymaksun voidaksesi nähdä jollain 50 euron printterillä tehdyn julisteen, joka sattuu muistuttamaan Mona Lisaa. Ja tämä koskee kaikkia muitakin arvokkaampia maalauksia. Tietenkään Louvre ei halua mainostaa tätä asiaa, koska se olisi katastrofi: viime vuonna siellä kävi 2,8 miljoonaa asiakasta.

Lue kokonaan…