⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

4/270

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 4/270. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Oikeat lottonumerot

Alla kaksi kuvaa, joissa näytetään kuinka iso numero keskimäärin tulee kun kaikki voittaneen lottorivin numerot summataan yhteen. avgPrimary tarkoittaa päänumeroja, avgSecondary tarkoittaa lisänumeroita ja avgAvg on pää- ja lisänumeroiden yhteenlaskettu summa. Ylemmässä kuvassa on pudotus vuoden 1986 kohdalla siksi, ettei silloin valittu lisänumeroita useana viikkona syystä tai toisesta. Ylemmässä kuvassa on kiinnostavaa kuinka lisänumerojen yhteenlaskettu summa on merkittävästi tippunut vuoden 2016 jälkeen… sen jälkeen kun ne ensiksi alkoivat tippumaan vuonna 2011. Ehkä Lotossa astui voimaan silloin jokin uudistus, tai jos ei, niin silloin voidaan miettiä ovatko lottonumerot sittenkään sattumalta valittuja.

Lue kokonaan…

Shokkietiketti myös muihin tuotteisiin, ei yksin tupakkatuotteisiin

Yliksellä oli jälleen hyvä idea: tupakkatuotteissa kun on vaaran merkit tuotu esille mahdollisimman shokeraavin tavoin, sellaisin tavoin, joilla pyritään vaikuttamaan asiakkaaseen — ettei hän osta eikä käytä sellaista tuotetta — on mietittävä miksei alkoholituotteiden suhteen noudateta samaa järjenjuoksua? Alkoholijuoma sisältää myrkyllistä ainetta, alkoholia, ja sen vaikutukset myrkyttyneeseen ihmiseen ja myrkyttynyttä ihmistä ympäröivään yhteiskuntaan on hyvin tiedossa. Miksei siis kaljatölkissä, kaljapullossa, laatikkoviinissä & vastaavassa tuotteessa ole kauhupiirustuksia ja varoitusmerkkejä?

Lue kokonaan…

Sieluton rakentaminen

Miksi rakennus ei voi olla sellainen, että sitä tullaan katsomaan läheltä ja kaukaa? Miksei rakennus voi olla sellainenkin, että siinä asuvat ja sen ohi kulkevat ihmiset voivat ihastella sen rakennuksen kauneutta, tyylikkyyttä, sielukkuutta? Se johtuu siitä, ettei rakennuksen suunnittelijalla ole sielua. Sieluttomat suunnittelijat eivät kykene luomaan sielukkaita rakennuksia — he voivat sen sijaan vedota rakennuksen edustavan ajan tyyliä ja ympäröivää rakennuskantaa. Ne ovat tosia argumentteja, koska ajan tyyli on sieluton rakentaminen ja ympäröivät rakennukset ovat sieluttomia.

Lue kokonaan…

Mansikan hinta

Suomalaisen mansikan kappalehinta on 0,49 euroa. Tämä hinta perustuu ensi käden tietoon, nimittäin 250 gramman rasiaan, jossa on kotimaista ykkösluokan mansikkaa. Rasian hinta oli 5,95 €. Rasia sisälsi 12 mansikkaa.

Lue kokonaan…