⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

4/259

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 4/259. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Posti kulkee nopeasti

Viime päivinä olen huomannut kuinka Posti on roudannut nettikaupoista tilaamiani lähetyksiä aikaisempaa nopeammin. Se on hieno asia. Lisäksi Plus-merkki vaikuttaa hyvältä lisäpalvelulta.

Lue kokonaan…

Koululaisille ei tule antaa toista kesälomaa

Jos koulut ovat olleet kiinni ”vallitsevan tilanteen vuoksi”, ja koululaisille on järjestetty etäopetusta netin kautta, silloin koululaiset ovat saaneet opetusta vallitsevan tilanteen aikana. Jos etäopetus on ollut pakollista, siis sellaista, että siihen osallistumatta jättäminen aiheuttaa sanktioita, kuten pudotuksen koulutodistuksen arvosanoihin, on esille nostettava yksi asia:

Lue kokonaan…

Testaa itsesi: Oletko tiukka vai lempeä tuomari?

Ylilaudalla joku muistutti Yle Uutisten huhtikuussa 2015 julkaisemasta tuomaripelistä. Siinä on viisi tapausta, joihin voi antaa vankeusrangaistuksen nollan kuukauden ja 10 vuoden väliltä. Ensimmäisessä tapauksessa mies raiskasi ja ryösti raskaana olleen naisen. Tekijälle hyysärituomari oli antanut vankeutta 1 vuoden 8 kuukautta. Toisessa tapauksessa mies valmisti kannabista kotonaan ja toisten mailla. Hyysärituomari antoi 2 vuotta vankeutta. Kolmannessa keississä rattijuoppo ajoi ylinopeutta ja tappoi naisen ajamalla naisen päältä. Hyysärituomari antoi 1 vuotta 8 kuukautta vankeutta. Neljännessä tapauksessa kierrettiin veroja miljoonien eurojen edestä. Hyysärituomari antoi päätekijälle 6,5 vuotta vankeutta. Sitten viides ja ehkä näistä esimerkeistä rankin tapaus: miehet tekivät seksuaalista ja muuta väkivaltaa pikkulapsille. Hyysärituomari antoi rangaistukseksi vain 3 vuotta ja 10 kuukautta. Näihin kaikkiin annan maksimirangaistuksen eikä se ole 10 vuotta vankeutta.

Lue kokonaan…

Kalevauva.fi

Suora lainaus Kalevauva.fi-yhtyeen nettisivuilla julkaistusta meta-kuvaustekstistä: Kalevauva.fi on nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka ohjelmisto on kerätty suoraan kansan suusta: vauva.fi-foorumilta. Meemilurittelijoiden nettisivuilla, osoitteessa www.kalevauva.fi, on julkaistu musiikkisoitin. Siinä on useita biisinäytteitä.

Lue kokonaan…

Klarna on mahdollisesti kakkonut Nordealla maksamisen

Näyttää siltä, että ne monet monituiset nettikaupat, joiden maksuvälittäjänä on Klarna, eivät saa minua asiakkaakseen. Käytän nimittäin Nordean nettipankkitunnuksia, mutten käytä Nordean nettipankkiappia. Näin ollen en voi maksaa tilauksia sitä kautta. Klarna on tehnyt sillä tavalla tyhmästi, että se edellyttää jokaisen Nordean nettipankin käyttäjältä sitä mobiiliappia. Salasanalaitetta ei voi käyttää.

Lue kokonaan…