⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

4/265

Olet tällä hetkellä weblogin sivulla 4/265. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Rehtori-sanan alkuperä

Idea: tirehtööri → tirehtöri → tirehtori → rehtori. Ehkä tirehtö(ö)ri tulee ruotsista (direktör), saksasta (Direktor) tai englannista (director), joten rehtorin sijaan saattaisimme käyttää sanaa rektori jos jengi olisi aikoinaan suomentanut sen vähän eri tavalla, kuten: tirektööri → tirektöri → tirektori → rektori. (Lehtori on jätetty mainitsematta syystä että.)

Lue kokonaan…

Sataako huomenna (vettä/lunta)?

Sataako huomenna vettä/lunta/jotain muuta: Ei. Tämän sääennusteen todennäköisyys on käytännössä aivan yhtä hyvä, ellei jopa hiukan parempikin, kuin Ilmatieteen laitoksen, Forecan ja muiden sellaisten arvuuttelijoiden. Edellä mainittu älyyn, tekoälyyn, säähän, satunnaisuuteen ja algoritmeihin ja ohjelmakoodiin perustuva sääennustusbotti, nimeltään Sääennustusbotti, pystyy ennustamaan noin 50 prosentin todennäköisyydellä sataako huomenna esim. vettä. Lahjoitan botin Ilmatieteen laitoksen käyttöön ilmaiseksi sillä ehdolla, että asianomaiset kiskovat stöpselit irti kompuutteriensa takaa, laittavat rytkyt ylleen, painuvat toimitiloista ulos — ja viimeinen sammuttaa valot — eivätkä enää palaa sinne tuhlaamaan veronmaksajien rahoja. Teidät voi korvata onelinerilla.

Lue kokonaan…

3 suosikkipeliä, joita et voi missata!

Backgammon

Tällä kertaa on suosikkipelien suositusten aika. Niistä ensimmäinenä tulee backgammon. Backgammon on yllättävän harvalle tuttu peli. Sanon yllättävän siksi, että se on oikeasti super viihdyttävä ja simppeli peli. Niille, jotka eivät backgammonia tunne, tietävät varmasti kuitenkin mikä monesti löytyy shakkilaudan toiselta puolelta — se on juurikin backgammonlauta.

Lue kokonaan…