Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Etsi blogista

Tagipilvi

"500px"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1278 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla 500px, merkityt blogikirjoitukset.

Flickrin ja 500px:n jäseniä vokotellaan

Flickr ja 500px ovat molemmat nettipalveluita, joissa voi jakaa maailman kanssa valokuvia. Flickrissä voi lisäksi säilyttää omia kuvatiedostoja vähän niin kuin varmuuskopiona. Molemmilla sivustoilla on sellainen sosiaalisen median elementti, että muut palvelun käyttäjät voivat kommentoida julkisiksi asetettuja kuvia, niitä kuvia voi laittaa suosikkeihin ja kuvaajia voi laittaa seurantaan. Huijarit hyödyntävät niitä sossumediapiirteitä luomalla feikkiprofiileja, joihin he lataavat valokuvia tytteleistä. Tytteleiden kuvatiedostoihin ja profiilisivujen teksteihin lisätään yhteystietoja. Niiden tietojen joukossa on linkkejä. Linkit johtavat epämääräisille sukupuolisesta kanssakäymisestä kertoville nettisivuille.

Lue kokonaan…

Harhakuva katosi

Vuonna 2005 perustettu ja luultavasti silloin avattukin Harhakuva vaikuttaa tulleen tiensä päähän. Sen domainosoite on ollut uusimista vaille jo parin päivän ajan. Harhakuvaan pyrkivät kävijät näkevät vain englanninkielisen ländärin täynnä mainoslinkkejä. Harhakuva oli nettigalleria ja julkaisualusta kaikenlaisille taideteoksille. Se aikoinaan korvasi sellaisen aukon, jonka Virhe.orgin häviäminen vuosikymmen sitten synnytti.

Lue kokonaan…

HDR-valokuva hirveän vihreästä kärrystä sai 500px:ssä pulssin 98.0

Teoksen nimi on The green carriage / Le carosse vert. Se ladattiin 500px:ään neljä päivää sitten. Teosta on tähän mennessä katsottu 3100 kertaa, tykätty 399 kertaa ja 191 käyttäjää on laittanut sen suosikkeihinsa. Kuvan Pulse, eli "hottiutta" markkeeraava luku, oli korkeimmillaan 98.0. Tämä kaikki siitä huolimatta, että kuva on härskeimpiä, joita ihmiskunta on tähän mennessä tuottanut.

Lue kokonaan…

500px on suuri selänrapsutusyhteisö

Selänrapsutuksen sijaan olisin voinut käyttää jotain toista 500px-kuvapalvelua hyvin kuvaavaa sanaa. Liityin sinne hiljattain. Tähän mennessä olen ladannut palveluun yhdeksän fotoa, liittynyt viiteen ryhmään ja lisännyt suosikkeihin muutamia mielestäni erinomaisia valokuvia. Flow-osiossa listataan sellaisia valokuvia, joita fanittamani valokuvaajat ovat viimeksi tykänneet. Flow paljastaa 500px:n tyhjänpäiväisyyden: valokuvien julkaisijat tykkäävät toistensa kuvista työkseen.

Lue kokonaan…

Tsekkaa myös minkälaisia valokuvia teen: www.pjti.fi