⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"adobe"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1365 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla adobe, merkityt blogikirjoitukset.

Yahoon dataliraus ansaitsee sivun Guinnessin ennätysten kirjasta

Kun Yahoon ostamisesta kiinnostunut Verizon sai kuulla, että Yahoon miljardilta käyttäjätililtä on nyysitty dataa, ilmoitti Verizon haluavansa Yahoosta alennusta. Ostosumma on 4,8 miljardia jenkkidollaria. Se on suunnilleen yhtä paljon euroina. Jos ostotapahtuma viedään päätökseen, voi Yahoon/Buhuun uusi omistaja joutua kaivamaan kuvetta maksaakseen korvauksia käyttäjilleen. Joukkohaasteita on luvassa. Yahoo kertoi jo syyskuussa kuinka yli 500 miljoonan käyttäjätilin tiedot lirahtivat.

Lue kokonaan…

Väriympyrä

Adoben väriympyrän nimi on Adobe Color CC. Sen avulla voi löytää erilaisia väriyhdistelmiä, joissa värit voivat olla toistensa kanssa harmonisia. Väriympyrään voi myös ladata oman kuvatiedoston, esimerkiksi valokuvan, ja saada siitä väriyhdistelmäideoita. Omien värikombojen tekemisen lisäksi työkalun Explore-sivulla voi nähdä minkälaiset värit kiinnostavat suurta yleisöä. Exploressa voi järjestää väriyhdistelmät suosituimmuuden mukaan. Suosituin yhdistelmä on lähinnä hiekansävyinen setti sandy stone beach ocean diver. Toisella sijalla on vähän Italian lippua muistuttava Firenze, ja sitä seuraa Neutral Blue. Neljänneksi suosituin yhdistelmä on punaista, keltaista ja vihreän eri sävyjä sisältävä Phaedra. Kutakin näistä neljästä yhdistelmästä on yläpeukutettu yli 9000 kertaa.

Lue kokonaan…

Spot healing toolin käyttäminen Lightroomissa

Pölypisteiden ja tahrojen ja muiden sellaisten pienehköjen juttujen siivoaminen valokuvasta on kohtalaisen helppo operaatio Adobe Lightroomilla. Se toimii lähes samaan tapaan kuin Photoshopissa, paitsi Lightroomin kohdalla kukin klikkaus luo kuvatasoa (layeria) vastaavan alueen, jonka voi tarvittaessa poistaa tai jonka voi siirtää johonkin toiseen kohtaan. Photoshopin täpläparannustyökalu on nopeampi kuin Lightroomin, mutta Photoshopin kohdalla se ei nähdäkseni luo kuvatasoa aina kun kuvaan on tehty muutoksia. Lightroomissa parhaan lopputuloksen saamiseksi kannattaa suurentaa käsiteltävä kuva ja napsauttaa alhaalla sijaitsevasta palkista rasti siihen ruutuun, jonka luona lukee Visualize Spots. Sen jälkeen liukusäätimellä voi säätää miten selkeästi tahrat näytetään.

Lue kokonaan…

Lightroom ja linssiprofiilit

Etkö löydä oikean linssin profiilia Lightroomissa? Hätä ei ole minkään näköinen, sillä niitä profiileja, joita ei ole vielä listattu softassa, voi ladata netistä käyttämällä Adobe Lens Profile Downloaderia. Tuo ohjelmisto on ilmainen. Se löytyy täältä. Linkistä löytyy ikivanha versio linssiprofiililaturista, mutta sen asentamisen jälkeen softa ilmoittaa minuutin sisällä, että uudempikin versio olisi saatavilla ja tarjoaa nappulan, jota napsauttamalla sen voi asentaa. Lens Profile Downloaderissa parhaimmat profiilit on merkitty viidellä tähdellä, huonoimmat yhdellä.

Lue kokonaan…

Adobe Lightroom 5

Tämän päivän Kuopassa.net-bloggauksessa annan luettavaksi kaksi asiaa yhdellä kertaa. Ensin jutskaan muutamalla sanalla Agatha Christiestä. Muistan jostain lukaisseeni, että Hercule Poirotin äidin, dame Agatha Christien, salapoliisitarinoiden yhdeksi menestyksen salaisuudeksi arveltiin lauseiden lyhyyden. Tai siis ei vain sitä, vaan mitä pidemmälle tarinassa lukija uskaltautuu, mitä lähemmäs jännät jutut tulevat, sitä lyhyempiä ovat Christien kirjoittamat lauseet. En tiedä pitääkö se paikkaansa. Ehkä. Olen lukenut edellisen tekstin useaan otteeseen ja huomaan sen olevan muotoiltu aika kehnosti. Ehkä saat siitä kaikesta huolimatta selvän.

Lue kokonaan…

Adobe Premiere Elements käyttää C-asemaa vaikka softa on asennettu muualle

Jos sinulla on otsikossa esitelty ongelma, jatka lukemista löytääksesi siihen ratkaisu. Huomasin kuinka Adobe Premiere Elements 12 käyttää projektien yhteydessä C-asemaa huolimatta siitä, että ohjelmisto oli tallennettu kokonaan toisaalle. Onneksi tähän ongelmaan löytyi hyvin vaivaton ratkaisu. Softa käyttää jotakin Scratch Disks -ominaisuutta projektien aikana. Tuon ominaisuuden tai omituisuuden takia levytilaa jyrsitään oletusarvoisesti C:stä. Scratch Disksin osoitteen voi vaihtaa menemällä Edit → Preferences → Scratch Disks.

Lue kokonaan…

Shockwave Flash 11.6.602.180

Flash-plugin Firefoxilla näyttää olevan rikki. Kaatuu minkä kerkiää. Ehkä se johtuu siitä kun Flashin kehitysversiossa on liikaa versionumeroita. Varmasti vähemmälläkin tulisi toimeen.

Lue kokonaan…