⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"adwords"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla adwords, merkityt blogikirjoitukset.

Näin teet mainoskyltin, jolla ei ole mitään arvoa

Kun lähden asioille keskustaan, kuljen usein kevyen liikenteen väylää pitkin. Sen vieressä on vilkkaasti liikennöity autotie. Autotien ja kävelytien välissä on suuri taulu ilmoituksia varten. Siihen voi laittaa neljään–viiteen riviin mainoksia tulevista tapahtumista. Yhdelle riville mahtuu tekstiä kissankokoisin kirjaimin. Esimerkiksi jos kaupungissa järjestetään jokin konsertti tai muu tapahtuma, siitä voidaan arvatenkin maksua vastaan laittaa mainos siihen suureen ilmoitustauluun. Siinä ilmoitustaulussa näkemäni mainokset eivät ole voineet juuri koskaan tuoda asiakkaita mihinkään mainostetuista tapahtumista.

Lue kokonaan…

Koira haukkuu

Tein koirasivuston ja ajattelin mainostella sitä Googlen mainosverkossa. Laitoin sivustoa varten AdWordsiin uuden mainoskampanjan ja tein kampanjaan yhden tekstimainoksen. Jollain ilveellä tuo mainos lokeroitiin roskapostitekniikoita käyttäväksi ja sen takia mainos hyllytettiin.

Lue kokonaan…

75,00 € on sinun.

Näin Googlen AdWords otsikoi edellisen viestinsä. Sain pari päivää aikaisemmin tarjouksen, jossa iso-G kertoi antavansa 75 euroa AdWordsissa käytettäväksi jos törsään tiettyyn päivään mennessä vähintään 25 euroa mainostamalla jotain. Mainostin muun muassa nettikirppistä. Siihen on parissa päivässä mennyt 46,67 €. Klikkauksia on tullut 342 kappaletta.

Lue kokonaan…

AdWords-tiimi uhkailee minua

Testasin jotain mainosta Googlen AdWordsissä. Loin sitä varten uuden kampanjan ja mainoksen. Mainos meni Googlelle tarkistettavaksi. Nyt puolen tunnin sisällä "Google AdWords -tiimini", kuten tyypit allekirjoittavat koneellisesti lähettämänsä viestit, ensin todetaan mainoksen olevan hylätty ja sitten kerrotaan kuinka mainoksia ei näytetä ja nyt porukka määkii kuinka mainostuskäytännön rikkominen toistuessa AdWords-tili suljetaan.

Lue kokonaan…

Avainsanatyökalulla on känkkäränkkäpäivä

Minecraftin suosiota yritin selvitellä avainsanatyökalulla. Ei kuitenkaan onnistu, kun homma tyssää turvakoodin antamiseen. Ehkä Google on todennut, että tähän vuorokaudenaikaan ja tänä viikonpäivänä tulee niin paljon jonninjoutavia avainsanakyselyitä, että käyttäjille, jotka eivät ole tähän palveluun vielä kirjautuneet, näytetään vähän tavanomaista haastavampia kuvia.

Lue kokonaan…