⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"arduino"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla arduino, merkityt blogikirjoitukset.

Asteroidien louhintaan erikoistuva Planetary Resources leveluppasi

Planetary Resourcesin seuraava taivahalle lähetettävä toosa on Arkyd-6. Se on CubeSat-formaattiin rakennettu pieni satelliitti, jolla yritys haluaa testailla kuinka hyvin esimerkiksi infrapunasensori, virtalähde ja hallintalaitteet toimivat avaruuden oloissa. Infrapunasensorilla voidaan havaita esimerkiksi vettä. Tuon satelliitin jälkeen, luultavasti vuonna 2020, avaruuteen ammutaan Arkyd-301. Se voi tarkoittaa satelliittiparven laukaisua ja niiden lähettämistä eri asteroideille etsimään vettä. Asteroideilta pyritään louhimaan näytteitä ja toimittamaan ne takaisin tänne maapallolle tutkittavaksi. Katso tästä havainnekuva.

Lue kokonaan…

Muistiinpanoja OBD-II-viestin rakenteesta

Sparkfun.comin ja Totalcardiagnostics.comin OBD-II:ta käsittelevien sivujen mukaan on OBD-II-viestin ensimmäinen merkki kirjain, ja se kirjain on joko P, B, C tai U niin että P on yhtä kuin Powertrain (Voimansiirto). Voimansiirtoon kuuluu moottori, vaihteisto ja vaihdelaatikko. B tarkoittaa Bodya (Runkoa). Runkoon kuuluu ilmatyynyt ja ilmastointi. C tarkoittaa Chassista (Alustaa). Alustaan kuuluu ABS. Sitten U tarkoittaa luultavasti Useria (Käyttäjää).

Lue kokonaan…

Arduinon koodin testaaminen emulaattorissa/simulaattorissa

Sen voi tehdä avoimen lähdekoodin Code:Blocks-ohjelmalla. Kun sen on asentanut ja avannut, voi projektin suorittaa virtuaalisesti omalla koneella ilman, että Arduino on kytketty kiinni. Se tapahtuu klikkaamalla ylävalikosta Build, sitten Select Target ja sen jälkeen joko Simulator – Debug tai Simulator – Release. Kun sen on tehnyt, voi koodin laukaista napsauttamalla Build and run -nappia.

Lue kokonaan…

RuuviTag suunnittelee rahoituskierrosta Kickstartterissa

Langattomasti yhteyden vaikkapa kännykkään muodostava RuuviTag on litteä sipulirenkaan muotoinen keksintö. Siihen kuuluu useita sensoreita (lämpötila, ilmanpaine ja -kosteus ja kiihtyvyys). Laite saa virtansa nappiparistosta. RuuviTagin tekijän mukaan patterin vaihtaminen on helppoa, mutta sitä ei tarvitse tehdä vuosiin. Tätä avoimen lähdekoodin "majakkaa" valmistellaan Kickstatterointiin. Joukkorahoituskampanjan käynnistymisestä tiedotettaneen Ruuvi Blogissa.

Lue kokonaan…

Kuinka Uunokin voi osata — lämpötiladatan kerääminen Arduinolla ja sen tallentaminen CoolTerminalilla

Mainittakoon jonkinlaisena vastuuvapauslausekkeena, ettei tämä ole ohje, neuvo eikä suositus, vaan ainoastaan kuvaus siitä kuinka olen tehnyt jotain. Tilasin aikoja sitten Huuto.netin kautta jonkin Arduino-aloituspaketin. Lähetys tuli viimeinkin perille. Paketin sisältä löytyi yksi Arduino Uno -levy, paljon piuhoja ja pieniä nippeleitä sekä ilmeisesti leipälautana tunnettu levy. Ajattelin rakentaa Arduinolla Terminaattorin, mutta on varmaan aloitettava jostain vähän iisimmästä. Parin YouTube-videon jälkeen löysin keinon kuinka yhdistämällä pari johtoa voi kerätä lämpötilan tietoja erityisen sensorin avulla.

Lue kokonaan…