⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"autovakuutus"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla autovakuutus, merkityt blogikirjoitukset.

Hirvionnettomuuksien vähentäminen lisäämällä maantiesuolaan jotain karkotinainetta

Tänään on kolme pointtia: 1) Luin Hacker Newsistä erään kommentin, jossa mainittiin hirvien tepastelevan autotielle mahdollisesti siksi, että tielle on sprinklattu suolaa. 2) Tässä opinnäytetyössä selvitettiin vähentyvätkö hirvieläinonnettomuudet asentamalla nuolukiviä maastoon. 3) Ehdotan eräille tieosuuksille ripoteltavan maantiesuolan sekaan laitettavan jotakin karkotinainetta (Tricoa?), joka hirvittää hirviä.

Lue kokonaan…

Jos ajat kuoppaan

…ja jos siitä aiheutuu sinulle ja/tai ajopelille vahinkoa, muista pysäyttää ajokki ja ottaa kamera esille. Dokumentoi tapahtumapaikka ottamalla valokuvia ja mahdollisuuksien mukaan myös videokuvaa. Uusimaa-lehti uutisoi näin: Kuoppaan ajaneelle ei hevin makseta korvausta ainakaan jos tämä ei toimita valokuvia tapahtuneesta ja kuittia vahingoista.

Lue kokonaan…

Kaivonkansikeissi

Kun tietä päällystetään, monesti vanha päällystekerros raavitaan pois, mutta kaivonkansi ei yleensä jää samalle tasolle kuin uusi tien pinta.

Lue kokonaan…

Kuinka estää keitaan hukkuminen hiekkaan?

Uusi kategoria: ajatuspostaus. Tässä kokeessa katsellaan Kuvaton.comissa olevaa keidasfotoa. Huomataan sen keitaan olevan pahassa raossa. Oletetaan tuulten liikuttelevan ympäröivää hiekkamassaa muru murulta, jyvä jyvältä. Jos halutaan varjella tuota kuvan keidasta hiekkamassoihin hukkumiselta, ja jos ajatuskokeen suorittajalla on jumalmoodi ja muut huijauskoodit käytössä, mitä sen keitaan pelastamiseksi voisi tehdä? Minä dumppaisin eri kokoisia kivenmurikoita kuvassa etualalla ja taka-alalla näkyvien hiekkamassojen rinteille. Upottaisin hiekkaan kepukoita ja levittäisin verkkoaitaa dyynien pintaa vasten. Yrittäisin saada jotain eloperäistä massaa kasvamaan lähidyyneille niin, että pinnalla oleva hiekka ei liiikkuisi tuulen mukana.

Lue kokonaan…

Musk haluaa iteroida pois Teslan omituiset raot

Ainakin helmikuun alusta lähtien on netissä pyörinyt Teslalle epäsuotuisa autoarvostelu, jossa väitetään Teslan uudessa Model 3:ssa olevan niin suuria rakoja saumojen kohdalla, että ne voi nähdä Marsista asti. Videoitu autoarvostelu julkaistiin YouTubessa 2. helmikuuta Autoline Networkin kanavalla. Sitä videota on katseltu yli puoli miljoonaa kertaa. Arvostelu on saanut tähän mennessä 2,3 tuhatta yläpeukkua, mutta toisaalta myös 1,9 tuhatta alapeukkua. Tuollainen peukkujakauma kertoo minulle, ja minä sinulle, että Teslan sähköautoilla on tosifaneja.

Lue kokonaan…

Miksi joku ajaa vastaantulevaan autoon eikä siltapilariin?

Joudut ajattelemaan hirmuista tekoa, epämiellyttävää asiaa, mikäli haluat rakentaa vastauksen tuohon yllä olevaan kysymykseen. Jos suhtaudut tuohon kysymykseen sellaisella asenteella, johon kuuluu ajatus ”ei vaan voi ymmärtää” tai ”ei pysty ymmärtämään”, et voi esimerkiksi kasvattaa omia mahdollisuuksiasi välttyä joutumasta itsetuhoisen autoilijan vastakappaleeksi. Itsetuhoinen henkilö ajaessaan autoa luultavasti ymmärtää saavansa tavoitteensa kannalta parhaan lopputuloksen, mikäli hän itse ajaa kovaa nopeutta ja jos vastaantuleva asia tulee nopeasti häntä kohti. Sen takia hänen ei ”kannata” ajaa siltapilariin tai lyhtypylvääseen tai kallioleikkaukseen. Väitän valtaosan tällaisista itsetuhoisista teoista tapahtuvan muualla kuin moottoriteillä, koska niissä ajosuuntien välissä tapaa olla kaide ja piennar. Eikä niitä tapahdu taajamissakaan, väitän, koska vastaantulevan liikenteen ajonopeudet ovat matalia.

Lue kokonaan…

Ratti.fi

Ratti.fi on uudenlainen autokoulu. Tällä hetkellä sen kautta voi ajaa joko tavallisen B-ajokortin tai mopokortin. Mopokortin hinta on 199 euroa, B-kortin 499 euroa. Näillä hinnoilla Ratti.fi toimii koko Suomen alueella, ja tarkemmin sanottuna ainakin parilla kymmenellä paikkakunnalla: pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa ym. Homma on hyvin halpa tavanomaisiin autokoulujen hintoihin nähden, sillä Ratti.fi toimii opetuslupaperiaatteella. Näin ollen poliisin hyväksymät opetuslupaopet jelppaavat "nuoren ihmisen tähän saakka suurimman yksittäisen hankinnan" toivottavasti tyydyttävään lopputulokseen. Jos haluat tehdä rahaa, ja osaat ajella, voit hakea palveluun B-ajokorttiopettajaksi.

Lue kokonaan…

1556,23

Päivä menee pilalle jos vakuutusyhtiö lähettää tekstarin ja pyytää maksamaan 1556,23 €.

Lue kokonaan…