⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"blogi"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla blogi, merkityt blogikirjoitukset.

Roskatiede

Tämä on yksi niistä lukuvinkkipostauksista. Roskatiede-blogissa on kaksi plussapuolta: hyviä kirjoituksia itse bloggaajalta, ja muiden lukijoiden kirjoittamat kommentit. Blogissa osoitetaan esimerkiksi MTV3:n taipumus julkaista roskatieteellisiä kirjoituksia.

Lue kokonaan…

Tekno-Kekko voisi virjetä

Parhaimpia blogeja on osittain kirjanakin ilmestynyt Tekno-Kekon mielekäs maailmanhistoria. Siellä ei ole muutamaan vuoteen ilmestynyt uutta sisältöä, mutta nyt, tai ainakin melkein nyt, Tekno-Kekko antoi itsestään elonmerkin. Hän mainosti 3.2. julkaisemassaan ilmoituksessa uudempaa nettisivustoaan. Se on osoitteessa www.teknokekko.fi. Siellä on vasta Radiomaailma-lehdestä skannattu Tekno-Kekon 50-vuotishaistattelu.

Lue kokonaan…

Uusi trendi blogikirjoitusten, YouTube-videoiden ym. julkaisujen otsikoissa kävijöiden houkuttelemiseksi: tätä et tiennyt

Kun blogipostauksen tai esimerkiksi YouTubessa videon julkaissut heppu haluaa houkutella kävijän klikkaamaan klipin tai kirjoituksen auki, julkaisun otsikossa voidaan väittää, ettei lukija tai katselija tiedä kaikkea tietämisen arvoista kyseessä olevasta asiasta. "Tätä et tiennyt" on ehkä tehokkaampi tapa saada joku klikkaamaan julkaisu auki kuin jos sen sijaan kysyttäisiin: "Tiesitkö tämän?" Kun väitetään, ettei joku tiedä jotain, se antaa vaikutelman niin kuin otsikon takaa voisi löytyä jotain hyödyllistä informaatiota. Usein se väite ei pidä paikkaansa. Niin kuin nyt. Luit tänne asti vain sen takia, että luulit löytäväsi jonkun arvokkaan tiedonjyväsen. :-)

Lue kokonaan…

Elämää ja asumista Etu-Töölössä

Vaihteeksi lukuvinkki. Etu-Töölössä sijaitsevan talon tapahtumia käsittelevässä Museokatu.com-blogissa kerrotaan vandalismista, kiusaamisesta, härskistä toiminnasta ja ullakkorakentamisen arkipäivästä. Blogin pitäjän mukaan esimerkiksi viemäriremontti venyi yli aikataulun noin 1,5 vuotta sen lisäksi että varsinainen remontti oli talossa kestänyt jo kaksi vuotta.

Lue kokonaan…

Blogilista lopettaa

Vilkaisin pitkästä aikaa Blogilistan etusivua. Siellä on runsaasti spämmiblogeja ja katkoviivalla ympäröity laatikko. Laatikon sisällä kerrotaan, että Blogilista.fi-palvelu aiotaan lopettaa kesäkuun alussa. Ryhdyin käyttämään Blogilistaa syyskuussa 2005. Marraskuussa 2007 palvelu siirtyi SanomaWSOY:lle.

Lue kokonaan…

Rahablogeja

Harvemmin tulee linkitettyä muiden blogeihin, mutta haluan seurata muutaman bloggaajan vaiheita enkä viitsi säilyttää näitä vain nettiselaimen kirjanmerkeissä. Deletoin kirjanmerkeistä hetken oikusta vanhoja linkkejä saadakseni uusille tilaa. Ainakaan Kuopassa.netistä ne eivät katoa. Tässäpä siis linkit Piensijoittaja.netin, P.Ohatan ja Kitupiikki vuorotteluvapaalla -blogiin.

Lue kokonaan…

Yksi vai useampi blogi vs. mainostulot?

Tulin äsken auton hinausreissulta. Suomi24:n foorumilla on silloin tällöin lukemisen arvoisia viestejä. Harvemmin on viestejä, jotka ovat vieläpä vastaamisenkin arvoisia. Löysin S24:n keskustelupalstalta yhden bloggaamiseen liittyvän viestin, jonka nimimerkki "Sentistätoimeen" oli jättänyt 24. elokuuta. Hän miettii onko parempi tulojen kannalta rakentaa yksi vahva sivusto vai useampia pienempiä.

Lue kokonaan…