⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"darkest hour"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla darkest hour, merkityt blogikirjoitukset.

Ikinuori Darkest Hour: Europe '44-'45 leveluppasi sekin, ja tiedän käyttäneeni tuota sanaa ihan äsken, mutta nyt käytän sitä paremmassa asiayhteydessä

Olen tänään pitkien otsikkojen tuulella. Tarvihen ensimmäiseksi selittää mistä Darkest Hourissa on kyse, mutta sitäkin ennen on kirjoitettava mistä Unreal Enginessä on kyse. Unreal Engine on pelimoottori, jota on käytetty sellaisessa nopeatempoisessa räiskintäpelissä kuin Unreal Tournament. Unreal Engine 2 ilmestyi vuonna 2001 ja sitä päivitettiin viimeisen kerran vuonna 2005. Pelimoottorin kakkos- ja kolmosversion välissä on Unreal Engine 2.5. Juuri tuo 2.5 on Darkest Hour: Europe ’44’-’45:n takana. Se moottori on siis vuosikymmenen ikäinen.

Lue kokonaan…

Stridsvagn 103

Tokan maailmansodan aikana saksalaiset valmistivat erilaisia tornittomia panssarivaunuja, kuten Stugeja (Sturmgeschütz) ja StuHeja (Sturmhaubitze), ja sodan lopussa myös Hetzereitä (Jagdpanzer 38). Sitten vierähti vuosikymmen ja ruotsalaiset rupesivat rakentamaan samaa konseptia hyödyntävää Stridsvagnia eli S-tankkia. Saksalaisten mielestä Stugit ja sellaiset, joita Suomessa kutsutaan rynnäkkötykeiksi, oli tarkoitettu väijytyshommiin. Saksalaiset halusivat Sturmin olevan ”vänta på” -moodissa jossain puskassa — ei siis hyökkäävän. Sen haluttiin olevan puolustus-, ei hyökkäysase. Ruotsalaisten suunnitelmissa Stridsvagn 103:a käytettiin kuten normaalia panssarivaunua, mutta Swedish Tank Archivesin artikkelin mukaan vaunun miehistön piti pyrkiä yllättämään vihollinen ja tulittaa sitä tarkasti, koska panssarivaunujen välisessä mittelössä ensimmäisenä tulittava vaunu lähes aina tuhoaa vastustajan.

Lue kokonaan…

Ostfront

Vuodelta 2010 kuvakaappauksia pelistä, jonka nimi on Red Orchestra: Ostfront. Ensimmäisen persoonan räiskintäpeli oli jo tuolloin vuosien ikäinen. Jos kiinnostuit näistä, halunnet vilkaista myös Darkest Hourin screenshotit.

Lue kokonaan…

DH-Kronach

DH-Kronach on tekemäni kenttä eli mappi Darkest Hour -nimiseen tietokonepeliin. Työstin sitä edellisen kerran useampia vuosia sitten. Nyt innostuin hetkeksi testailemaan millä tavalla bottien, siis tietokoneen ohjaamien pelihahmojen, laittaminen liikkeelle onnistuu. Darkest Hourin botit ovat erittäin tyhmää sakkia, mutta ne voidaan laittaa liikkumaan paikasta toiseen luomalla niille erityisiä kulkureittejä ripottelemalla UnrealEd-kenttäeditoriin pieniä omenoita muistuttavia esineitä. Omenoilta näyttävät toiminnot linkitetään keskenään kun kenttää leivotaan kasaan. Linkityksen jälkeen botit voivat ravata esimerkiksi lähtökohdan (spawn) ja valloitettavan tai puolustettavan kohteen (objective) välillä ja tarpeen tullen taistella vastapuolen botteja vastaan.

Lue kokonaan…