⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"ebay"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1365 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla ebay, merkityt blogikirjoitukset.

Kuinka paljon käyttäjätiedot maksavat?

Näyttää siltä, että vastaus on: parikymppiä. Idea on siinä, että jos Facebook myy sinun henkilötietojasi eteenpäin, ja se saa tiedoistasi rahaa, mikset sinä itse myisi omia tietojasi? Sillä tavalla ajattelee Oliver Frost, joka 27. toukokuuta laittoi eBayhyn myyntiin ”kaiken henkilökohtaisen Facebook-tilinsä datan”. Hän laittoi myynti-ilmoituksen Britannian eBayhyn, joten kaupanteossa käytetään brittipuntia. Lähtöhinta huutokauppailmoituksessa oli 99 penniä. Ilmoitukseen on tehty huutoja yhdeksältä eri tarjoajalta. Korkein huuto on nyt 21,77 £. Ilmoitus umpeutuu sunnuntaina. Sen voi nähdä tässä osoitteessa.

Lue kokonaan…

Subaru Outback

On olemassa jonnevillitys. Se villitys perustuu siihen, että mikä tahansa asia voidaan ”laittaa tulille”. Jos joku esittää kysymyksen tai aloittaa netissä uuden viestiketjun tai vaihtaa sukat tai pesee kädet, se on ”tulille laittamista.” Se on tietysti todella, todella, typerä sanonta, mutta… Laitoin tulille Google Translaten ihan tätä juttua varten, sillä halusin varmistaa tarkoittaako contempory art todella suomeksi nykytaidetta. Kyllä se tarkoittaa. Tiedät kyllä mitä tästä tulee. Tästäää… tuleee…. valituspostaus! Tietysti niin, eihän muuten voisi olla, sillä onhan aiheena nykytaide. Joku keksi, ettei sen tarkoitus olekaan olla nättiä tai tyylikästä, hienoa eikä hienostunutta, taitavaa tai taidokasta, vaan provosoivaa, haastavaa, lätkäistyä, räväkkää, *piip*, piip*, ja *pii-iiip*. Haluan kertoa eBayn myynti-ilmoituksesta. Jos et vielä tiennyt, on eBay kuin sellainen Huuto.netin tai Tori.fi:n globaali eelläkävijä. Nyt siellä myydään nykytaiteilija E Jonesin nimellä taiteilijan ensimmäistä taideteosta. Se taideteos on 60 000 brittipunnan arvoinen Subaru Outback. Auton voi tuoda esimerkiksi Suomeen maksamalla 3000 punnan rahtikulut. Auto on taideteos sillä tavalla, että sen vasen puolisko on uitettu skeidassa ja oikea puolisko on jokseenkin puhdas. Ja sisätiloista kaikki on toisinpäin, eli vasen puolisko matkustamosta on puhdas ja oikea on täytetty rojulla. Sisältä löytyy muun muassa puoliksi leikattu virvoitusjuomatölkki. Se jo yksin on varmaan tonnin-parin arvoinen.

Lue kokonaan…

Ehkä huolestuttavin näky eBayssa

Se huolestuttava näky voi löytyä eBayn tilaushistoriasta, kun on tilannut ja maksanut jonkin tavaran. Siellä saattaa lukea jonkin ostoksen kohdalla, jota ei ole vielä toimitettu, hyytävät sanat: "This user is no longer registered on eBay."

Lue kokonaan…

Optinen laatu

23,99 Iso-Britannian puntaa on tämän päivän valuuttakurssilla 30,66 euroa. Mitä tuolla kolmella kympillä sitten saa? Vaikka mitä. Esimerkiksi 12 kappaletta eri värisiä suotimia Nikon-kameraan toimitettuna lähimpään postitoimipisteeseen toiselta puolelta planeettaa. Tässä vaiheessa tulee puheeksi otsikossa mainittu "optinen laatu". Nuo eri väriset suotimet ovat optiselta laadultaan jo silmämääräisesti tutkailemalla aika heikossa hapessa, sillä niissä voi nähdä hyvin, hyvin pieniä ilmakuplia tai epäpuhtauksia. Ne eivät ole filttereiden pinnoille jääneitä pölypartikkeleita vaan linssin sisällä olevia jutskia. Tämä huomio koskee K&F Conceptin filttereitä. Niitä myydään ainakin eBayssa. :-)

Lue kokonaan…

eBay hakkeroitu — vaihdahan salasanasi

Tämä tapahtui jo helmi- ja maaliskuussa, mutta vasta nyt jostain syystä, jota maailmalla varmasti on kysytty noin 128 miljoonaa kertaa, eBay suosittelee käyttäjiään vaihtamaan salasanansa asappia. Mainitsin tuon huiman lukumäärän edellä. Se on se määrä käyttäjiä, joiden eBay-tilin salasana muiden tilin tietojen kyydissä on voinut päätyä luvattomille teille.

Lue kokonaan…

Tilaaminen eBaysta

Olen tilannut muutamia kertoja tuotteita eBay-nettikaupasta maksamalla ostokset PayPalin avulla. PayPal-tilini on puolestaan kytketty Nordean tiliin. Siinä tilissä on puolestaan nettipankki ja nettipankissa vuorostaan sallittu kortin käyttäminen nettimaksujen tekemiseen.

Lue kokonaan…