⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"facebook"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla facebook, merkityt blogikirjoitukset.

Batzorig Vaanchig

Mongolialainen sorakurkku Batzorig Vaanchig on skenessään aikamoinen YouTube-julkku. Vaanchigin kurkkulaulukappaleita on ladattu YouTubeen muutamia kappaleita ja niistä suosituimmat kaksi videota ovat kumpikin keränneet yli 1,5 miljoonaa katselukertaa. Toinen niistä viisuista (se, joka kertoo Tšingis-kaanista) on ladattu jonkun toisen tyypin toimesta YouTubeen uudelleen ja sitä on katseltu jo 7,6 miljoonaa kertaa. Batzorig Vaanchig on laulaja, mutta hän suunsa lisäksi soittaa jousisoitinta, morin huuria. Se muistuttaa mandoliinia. Batzorig Vaanchigin tuorein musiikkivideo on tietääkseni nauhoitettu jossakin Itävallassa tai muualla alppivuorten äärellä vuonna 2016.

Lue kokonaan…

Vault 7, Mitrohinin arkisto

Meinasin ensin kirjoittaa tsekkimiehestä kertovasta dokumenttielokuvasta. Siinä elokuvassa väitetään autolla kuriirin hommia tekevän miehen asuneen autossaan seitsemän vuotta astumatta sinä aikana kertaakaan mersunsa ulkopuolelle. Sitten törmäsin väitteeseen, että tuo dokkari olj’ vilunkipeliä ja että kyseinen outolintu-ukko oli palkattu näyttelemään tuodakseen filmin tekijöille mainetta, kunniaa ja arvatenkin myös rahaa. Tuo huiputus, tuo petkutus, on aasinsilta tämänkertaiseen blogimerkintään.

Lue kokonaan…

Suomen yritystietopankki ja sen omituiset laskut

Suomen yritystietopankki, SYTP, lähettelee Facebookissa eri yrittäjien julkaisemien kommenttien ja kuvakaappausten perusteella aiheettomia laskuja. Kyseessä on jälleen yksi maksullista yritysrekisteriä pitävä taho, joka veloittaa ison summan siitä, että yrittäjä saa pitää firmansa yhteystiedot esillä. Tällä kertaa yritysrekisterissä "näkymisestä" veloitetaan 249 euroa. Se on ilmoitusmaksu. Sitä ei ole pakko maksaa, mutta arvelen monien maksaneen, sillä tälle huijaukselle tyypilliseen tapaan Suomen yritystietopankki lähettää yrityksille laskua muistuttavia maksulappuja. Vaikka lappu muistuttaa laskua, se ei ole lasku.

Lue kokonaan…

Päivän Byrokraatti

Jos Facebookissa on jokin ryhmä tai yhteisö, jonka jäsenenä on syytä olla, se on Päivän Byrokraatti. Tuo toukokuussa 2013 perustettu sivu jakaa palkintoja niille pölhökustaille, jotka edistävät toimillaan älyttömyyksiä ja valtiojohtoisuutta. Päivän Byrokraattia fanittaa nyt hieman yli 6000 henkilöä. Tuohon joukkoon kannattaa kuulua.

Lue kokonaan…

Suurmielenosoitus Helsingissä 25.4.2014

Olen tulessa. En kirjaimellisesti. On harvinaista kuinka jaksan pusata samana päivänä niinkin monta blogimerkintää kuin tänään. Seuraavaksi breaking news eli rikkovia uutisia: Helsingissä järjestetään 25. huhtikuuta suurmielenosoitus. Se alkaa kello 17. Osoituksen nimi on Nyt saa riittää! — Suurmielenosoitus kansan oikeuksien puolesta.

Lue kokonaan…

Facebook osti Oculus VR:n

Verkkokauppa.com pitää valikoimassaan Oculus Riftin ennakkomyyntiversiota 999,99 euron arvoisena. Oculus Rift on äärimmäisen kiehtova virtuaalitodellisuuslaite, joka oli aikaisemmin suunniteltu julkaistavaksi myöhemmin vuonna 2014 — ehkä tulevana kesänä. Muutamia päiviä sitten Facebookissa kerrottiin Mark Zuckenbergin tilapäivityksessä heidän ostaneen Oculus Rift -laitetta kehittävän yrityksen, Oculus VR:n. (Vuo VR taitaa olla yhtä kuin Virtual Reality.)

Lue kokonaan…

Aikooko Facebook rajoittaa tilapäivitysten näkyvyyttä 1–2 prosenttiin faneista?

Onpa taas hankalaa ruveta kirjoittamaan jotain. Ensimmäinen ongelma tässä, ja tarkoitan tätä kaikkea, on yrittää taivuttaa sana Facebook muotoon Facebookko, jotta voisin rakentaa blogimerkintäni otsikosta kysymyksen. Jos Facebookin sijaan käyttäisin sanaa Naamakirja, sitä käyttäen voisi kysyä näin: "Naamakirjako rajoittaa tilapäivitysten näkyvyyttä yhteen–kahteen prosenttiin faneista?"

Lue kokonaan…

Nolo Facebook-kalasteluviesti

Sähköpostilaatikkooni kilahti luultavasti automaattisella käännösongelmalla loihdittu tietojenkalasteluviesti, jossa kerrottiin minun, hyvän Facebook-käyttäjän, olevan heidän vuoden 2013 Facebook Rewards -voittaja. Tuossa kahden vuoden välein tehtävässä valinnassa annetaan miljoona dollaria tuosta vaan. Aika hienoa!

Lue kokonaan…

Tykkää-nappulan koodailua

Pähkäilin kuinka tehdä Goottideitti.netiin Facebookin Like-toiminnon kaltainen toiminto. Ajattelin kokeilla josko osaisin koodata etäisesti esimerkiksi tällaista tagipilveä muistuttavan sivun. Toisin kuin tuossa linkissä olevalla sivulla, tykkäyspilvi voisi sisältää rajallisen määrän viimeisimpien tykkääjien tietoja, kuten kuvan, iän, sukupuolen ja millä mielellä tykkääjä on liikenteessä. Tähän mennessä deittipalveluun on koodattu ja asennettu tykkäämistoiminto ja sellainen käänteinen juttu, jolla tykkäämisen voi perua. Kummankin toiminnon suorittaminen tapahtuu helposti yhdellä klikkauksella, kuten Facebookissa.

Lue kokonaan…

Cityssä siisti työpaikkailmoitus

Hörähdin nähdessäni City.fi-palvelun Web Developer -rekryilmoituksen. Huumorin lisäksi tehtäväksi annettu juttu vaikuttaa jännältä ja niin vaikealta, että jos lähtisin sitä tekemään, en osaisi tehdä sitä joutumatta opettelemaan paljon asioita. Laitan tehtävän kuvauksen muistiin tähän siltä varalta jos linkistä löytyvä sivu deletoidaan.

Lue kokonaan…

En tilaa Uusimaata, koska

Uusimaan nettisivuilla on blogikorneri, jossa julkaistuihin blogimerkintöihin ei voi julkaista omia mielipiteitä liittymättä ties mihin Facebookiin tai rekisteröitymättä ties mihin spämmikirjerekisteriin. Sen takia en kirjoita tätä kommenttia Uusimaan blogimerkintään, vaan tänne omaan blogiini.

Lue kokonaan…

Kiintiönaiset rakentamaan webteknologiaa

Eräät hörhöpuoleiden poliittiset päättäjät voivat tuoneet julki halunsa asettaa pörssiyhtiöiden sikariportaalle naiskiintiöt. Se näiden hörhöjen mukaan kasvattaa tasa-arvoa. Heidän käsityksensä tasa-arvosta on velvoittaa yritystä ottamaan nainen töihin sen takia, että henkilö on sukupuoleltaan juuri nainen. Tämä tapa juoksuttaa järkeä kompastelee monin monituisin tavoin.

Lue kokonaan…