⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"firefox"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla firefox, merkityt blogikirjoitukset.

Firefox sabotages itself, or "Local Man Ruins Everything"

It’s about this. It’s fascinating how Mozilla Firefox keeps making updates that are not actually enhancements, but changes. Those updates have for years caused browser addons to malfunction. So it means useful plugins, to me especially Finnish spellchecker, Firebug, DOM Inspector, and countless others have been broken. Addon developers, I’m sure, try to fix their products, but as they get rekt version after version it must be quite tiresome.

Lue kokonaan…

HTML5-lomakkeen tekstikentän tms. virheilmoituksen suomentaminen Firefoxissa

Yksirivisissä tekstikentissä on iät ajat ollut sellainen attribuutti kuin maxlength. HTML5 esitteli lomakkeisiin monia hyödyllisiä lisäyksiä, kuten attribuutin placeholder. Jos lomakkeena on esimerkiksi hakukone, jolla voi etsiä blogista sisältöä, siinä on luultavasti yksirivinen tekstikenttä. Tuollaisen tyhjän HTML5-merkkauksella tehdyn lomakkeen lähettämisen estämiseksi voi tekstikentän asettaa pakolliseksi. Silloin selain tyrkkää ruudulle virheilmoituksen. Se virheilmoitus on luultavasti englanninkielinen. Firefox-selaimella virheilmoituksen voi muuttaa halutuksi kirjoittamalla attribuuttiin x-moz-errormessage oman viestin. Silloin tekstikenttä voi näyttää esimerkiksi tällaiselta: <input type="text" name="hakusana" size="25" placeholder="(Pakollinen kenttä)" maxlength="200" pattern=".{2,200}" required="required" x-moz-errormessage="Kirjoita hakusana" />. Esimerkissä mainittu pattern ehdottaa selaimille, että kenttään on kirjoitettava vähintään kaksi mutta enintään 200 merkkiä.

Lue kokonaan…

Mozilla haluaa rahaa

Erikoista kuinka Mozilla Firefox lähetti jo toisen kerran hyvin lyhyen ajan sisällä uutiskirjeen. Se on ilmeisesti nakattu jonkin Firefox & You -yhteisön jäsenille. Tänään tulleessa viestissä Mozillan tyypit haluavat muistuttaa, että se ei halua laittaa rahaa etusijalle, mutta se haluaa rahaa. Sen takia he uutiskirjeessään omistavat monta sanaa sille miksi rahaa on annettava ja tarjoavat kaksi linkkiä samalle sivulle, josta rahalahjoituksen voi tehdä.

Lue kokonaan…

Firefoxin 13 parasta lisäosaa

Sähköpostiohjelmassani on saapuneiden viestien kansiossa 29 000 viestiä. Joukossa ei ole roskapostia, mutta melko paljon uutiskirjeitä. Paljon sellaisiakin, joilla ei ole mitään arvoa. Aina välillä hyödyllisiäkin newslettereitä tulee, kuten eilen. Eilen sain Mozilla Firefoxilta jostain kumman syystä uutiskirjeen. Se oli otsikoitu 13 best add-ons of 2013.

Lue kokonaan…

Firefoxin 18. versio

Uusin Firefox-selaimen kehitysversio näyttää tuoneen Operasta jo tutun tavan jättää osoitekentästä http://-protokolla pois alusta. Samaan tapaan Firefoxin oikeassa yläkulmassa oleva hakukoneiden valikko näyttää tuovan entistä selkeämmin esille, että käyttäjä on nyt oletusarvoisesti kaivamassa juttuja Googlesta.

Lue kokonaan…

Firefox ja ääkköselliset domainit

Aikaisemmin Firefoxilla ääkkösiä sisältävät verkkotunnukset ovat olleet selaimen osoitekentässä jotenkin enkunkieliseen maailmaan koodatussa muodossa, jolloin esimerkiksi nettisivusto osoitteessa www.sähkötupakan.com on näkynyt osoitekentässä muodossa www.xn—shktupakan-q5a2t.com. Nyt viime aikoina Firefoxin uusi versio on ruvennut näyttämään myös äät ja ööt järjellisellä tavalla. En tiedä johtaako tämä SEO-ongelmiin.

Lue kokonaan…

http:// takaisin Firefoxin osoitekenttään

Firefoxin uusimmissa tai uusimmassa versiossa on osoitekentän alusta poistettu http://-osa kokonaan. En tykkää siitä. Googlettamalla onneksi löytyi neuvo, jolla sen saa takaisin. Sen voi virittää esille avaamalla osoitekentässä about:config ja sitten etsimällä sieltä sellaisen asetuksen kuin browser.urlbar.trimURLs, jonka arvoksi valitaan false.

Lue kokonaan…

Oikoluku Firefoxiin

Voikko-oikolukuliitännäistä olen käyttänyt Firefoxissa iät ja ajat. Se on osoittautunut erinomaiseksi apuvälineeksi räikeimpien kirjoitusvirheiden hävittämiseen. Siinä vaiheessa kun Firefox päivitti itse itsensä versioon 5.0, oikolukuplugari ei ollut enää yhteensopiva. Se on jossain vaiheessa päivitetty toimimaan myös uudella Firefoxin versiolla. Liitännäisen voi ladata Verteksin sivuilta Windowsille ja Macintoshille. Huolimatta siitä, että Verteksin sivuilla listataan käyttökelpoisiksi Windows-versioiksi vain Windows 7 ja XP, liitännäinen tuntuu pelaavan hyvin myös Vistalla.

Lue kokonaan…