⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"flickr"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla flickr, merkityt blogikirjoitukset.

SmugMug osti Flickrin

Vuonna 2004 avattu kuvien ja videoiden tallennus- ja julkaisualusta Flickr myytiin Flickriä pari vuotta vanhemmalle SmugMugille (sen omistaa Fantastic Fox, Inc.). Yritin tätä blogipostausta varten selvittää kuinka monta kuvaa on Flickrissä kaiken kaikkiaan, mutta siitä ei näytä olevan tuoretta tietoa. Wikipedian mukaan maaliskuussa 2013 Flickrissä oli yhteensä 87 miljoonaa käyttäjää, ja uusia kuvia ladattiin palveluun päivittäin 3,5 miljoonaa kappaletta. Koko se hela hoito on nyt SmugMugin hallussa. Omistajanvaihdoksesta kertova uutiskirje vakuuttaa, ettei Flickrin toimintaperiaatteeseen tule muutoksia lähitulevaisuudessa. 25. päivä toukokuuta kaikki Flickrin käyttäjätilit ja niihin kuuluva data siirretään palvelun uudelle omistajalle.

Lue kokonaan…

Flickrin ja 500px:n jäseniä vokotellaan

Flickr ja 500px ovat molemmat nettipalveluita, joissa voi jakaa maailman kanssa valokuvia. Flickrissä voi lisäksi säilyttää omia kuvatiedostoja vähän niin kuin varmuuskopiona. Molemmilla sivustoilla on sellainen sosiaalisen median elementti, että muut palvelun käyttäjät voivat kommentoida julkisiksi asetettuja kuvia, niitä kuvia voi laittaa suosikkeihin ja kuvaajia voi laittaa seurantaan. Huijarit hyödyntävät niitä sossumediapiirteitä luomalla feikkiprofiileja, joihin he lataavat valokuvia tytteleistä. Tytteleiden kuvatiedostoihin ja profiilisivujen teksteihin lisätään yhteystietoja. Niiden tietojen joukossa on linkkejä. Linkit johtavat epämääräisille sukupuolisesta kanssakäymisestä kertoville nettisivuille.

Lue kokonaan…

Harhakuva katosi

Vuonna 2005 perustettu ja luultavasti silloin avattukin Harhakuva vaikuttaa tulleen tiensä päähän. Sen domainosoite on ollut uusimista vaille jo parin päivän ajan. Harhakuvaan pyrkivät kävijät näkevät vain englanninkielisen ländärin täynnä mainoslinkkejä. Harhakuva oli nettigalleria ja julkaisualusta kaikenlaisille taideteoksille. Se aikoinaan korvasi sellaisen aukon, jonka Virhe.orgin häviäminen vuosikymmen sitten synnytti.

Lue kokonaan…

Flickr teki uudistuksia maksulliseen jäsenyyteen

Saamassani uutiskirjeessä maksullinen jäsenyys, josta käytettiin ennen tätä hetkeä nimitystä Ad-free, on nyt nimeltään Pro. Eikä siinä vielä kaikki, koska maksullisen Flickr-jäsenyyden ostajat saavat parempia tilastotietoja entisten etujen lisäksi. Lisäksi vuodeksi Pro-jäsenyyden hintaan 49,99 USD ostavat käyttäjät saavat 20% pois Adoben Creative Cloud Photography -paketista (ensimmäisenä vuotena).

Lue kokonaan…