⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"goottideitti"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla goottideitti, merkityt blogikirjoitukset.

Cron job cPanelissa

Pieni muistiinpano minulle ja sinulle. cPanel-hallintapaneelista käsin voi asettaa ajastettuja tehtäviä, siis "cron jobeja". En ole vuosien aikana juurikaan tarvinnut sellaisia, mutta koodaamani Goottideitti.net-sivuston tietokannan paisumisen hidastamiseksi loin cronilla suoritettavan skriptin. Sillä skriptillä poistetaan eräitä tyhjiä rivejä tietokannasta kerran vuorokaudessa, kun cron job tekee kyselyn erääseen URL-osoitteeseen. URL-osoitteen avaaminen suorittaa skriptin, joka puolestaan deletoi tietokannasta tarpeettomia rivejä. (Tarpeettomia rivejä syntyy esim. kun käyttäjä poistaa tilinsä.) Jos cPanelista käsin halutaan laittaa cron job avaamaan jokin tietty URL-osoite vaikka kerran päivässä, on cronin komentokenttään lisättävä se URL-osoite, joka halutaan avata. Se yksin ei vaikuta tekevän mitään, joten ennen URL:ia on oltava sana wget.

Lue kokonaan…

Deittiblogi

Netin avulla deittaileminen on suosittua touhua. Kun avasin Goottideitti.netin, varasin myös domainosoitteen Goottideitti.com. Aluksi siinä oli muistaakseni .htaccessilla tehty 301- tai 302-ohjaus .net-päätteiseen sivustoon. Viime vuoden toukokuussa poistin redirectin ja laitoin sinne deittiblogin. Sinne on kertynyt vasta hieman yli 30 kirjoitusta. Tänään napsautin sinne nettideittailemisesta ja puijaamisesta kertovan kirjoituksen. Idean siihen löysin englanninkielisestä Wikipediasta.

Lue kokonaan…