⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"helsinki"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla helsinki, merkityt blogikirjoitukset.

Lenkkarimessut

Peep Show’ssa Mark Corrigan kerran ihmetteli trendiparta väpättäen minkä takia kaupassa myydään sellaista takkia, jossa on vetoketju vaikka sen vetoketjun takana ei ole taskua. Tänään minä vähän ihmettelen Lenkkarimessujen järjestämistä. Kyse on ihan oikeasta asiasta. Lenkkarimessut aiotaan järjestää Helsingissä 16.9.2017 Konepajan Brunossa. Kyseessä on uusi kulutuskulttuurin ilmenemisen muoto. Se on kuin mikä tahansa alennusmyynti tai Black Friday tai Halloween tai mikä tahansa merkkipäivä — perimmäinen pyrkimys on käydä lompakolla.

Lue kokonaan…

Raivokäveleminen

Aaach-tung! Jospa aluksi googletetaan ”raivokävely” että nähdään mitä muilla on siitä sanottavaa? Ainakin IRC-Galleriassa näyttää olevan hyvähkö kuvaus, josta tässä siitä ote: Erittäin nopeatempoinen kävelemisen muoto, jossa säilyy kuitenkin kävelyn luonnollinen vartalon asento ja liikerata. Ei pidä sekoittaa pikakävelyyn (vessahätään), koska lajien ainoa yhdistävä tekijä on sanan perässä oleva termi. Näen raivokävelemisen olevan harmillisen yleinen kävelemisen muoto. Vaikuttaa hyvin paljon siltä, etteivät useimmat ihmiset osaa kävellä normaalisti — syvä huokaus — mutta en tarkoita tässä invalideja, vaan ruumiillisesti ihan toimintakykyisiä ihmisiä, jotka kävellessään näyttävät keskittäneen katseensa etäiseen kiintopisteeseen ja lähestyvän sitä suoraa linjaa pitkin, samalla riehuen käsillään. Näyttää kuin useimmat petraisivat jotain absurdia, nopeatempoista stechschrittiä.

Lue kokonaan…

Paikkatiedon visualisointia Google (heat)Mapsilla

Tässä pitää tietää mikä Hel Looks on, ja jos et tiennyt niin nytpäs tiedät. Tai siis kunhan luet tänne asti. Tai tänne. Tai tänne. Lue vielä. No joo, lukijan kiusaaminen tällä tavalla ei ole hauskaa, joten takaisin asiapitoiselle linjalle. Hel Looks on sellainen erityinen kuvagalleria, jossa on vuosikymmenen aikana julkaistu hurjasti valokuvia Helsingissä tavatuista muotitietoisista henkilöistä. Siitä Hel Looksin nimi. Halusin opetella Google Mapsin heatmaps-ominaisuutta, joten poimin hellarien tiedot tietokantaan ja laitoin niihin koordinaatit. Sen jälkeen ripottelin datan Muotipitoisuus Helsingissä -sivulle.

Lue kokonaan…

Helsinki–Tallinna-tunneli

Maalimalla uutisoitiin tammikuussa kuluvaa vuotta kuinka Helsingin ja Tallinnan välille raapusteltiin isoja suunnitelmia. Sen suunnitelman hintalappu on yhdeksästä miljardista eurosta ylöspäin aina 13 miljardiin asti. Suunnitelmaan kuuluu rautatietunnelin kaivaminen Helsingin ja Tallinnan välille. Ilmeisesti jossain on 9–13 miljardia euroa jemmassa.

Lue kokonaan…

City of Orimattila

Käytän PeerBlock-ohjelmaa. Se blokkaa aika innokkaasti kaikenlaisia IP-osoitteita. Kun äsken yritin avata Verkkokauppa.comin etusivun, PeerBlock alkoi vilkuttamaan. Se oli blokannut jotain. Se oli blokannut City of Orimattilan. Samassa IP-osoitteessa tms. lähteessä on nykyisin Verkkokauppa.com-sivusto. Äkkiseltään ajateltuna Orimattila ja city eivät tunnu sopivan yhteen. 16 299 asukastako tekee paikkakunnasta cityn? Google varmasti tietää vastauksen! Nimimerkki Borntoolate85 arveli lokakuussa 2014 jollakin foorumilla, että Sim Cityssä jostakin tulee city kun asukasluku on vähintään 10 000 henkeä. Answers.comissa joku totesi, että cityyn tarvitaan 5000. Toisaalta samalla sivulla Kaleb Alemayaehu sanoi, että 50 000–100 000 asukasta on oltava jotta ja että pienempi asukasluku tarkoittaa kaupunkia ja enemmän kuin satatonnia on metropoli. Wikipedia opettaa kuinka eurooppalaisten muutettua Pohjois-Amerikkaan he toivat city-sanan mukaan muun muassa kylään, jossa asui alkuvaiheessa vain 148 asukasta. Sen kylän nimeksi annettiin Salt Lake City. Nyt 150 vuotta myöhemmin siellä asuu 186 000 ihmistä. Vaikuttaa siltä, että Suomi on oikeastaan cityjä täynnä.

Lue kokonaan…

Mitä Helsinkiin suunnitellaan?

Osoitteessa en.uuttahelsinkia.fi kerrotaan Helsinkiin rakennettavan arviolta 100 000 asuntoa, joista tulee töitä kymmenille tuhansille. Monet rakennusurakoista tulevat sijoittumaan lähelle kaupungin keskustaa, monet meren ja vetten äärelle. Sivustolla kerrotaan Helsingin olevan nopeimmin kasvava metropolialue Euroopassa, ja että sen ollessa idän ja lännen kohtaamispiste, se on houkutteleva alue yrityksille. Samalla sivulla eräässä laatikossa esitellään matkustusaikoja Helsingistä muualle maailmaan. Esimerkiksi New Yorkiin kerrotaan voitavan lentää kahdeksassa tunnissa, Pietariin 55 minuutissa. Pariisiin pääsee kolmessa tunnissa, samoin Lontooseen. Berliini on kahden tunnin päässä.

Lue kokonaan…

Varusteita Helsinki Cardin hankkijoille

Helsinki Card on kaupunkikortti, jolla voi risteillä ja rasteilla halki ja poikki Helsingin käyttämällä julkisia liikennevälineitä. Aikuiselle ihmiselle kortti maksaa yhdeksi päiväksi 44€, kahdeksi päiväksi 54€ ja kolmeksi päiväksi 64€. Kortilla voi matkustella "dösällä", "sporalla", metrolla, lähijunilla ja Suomenlinnan lautalla. Tuon kortin lisäksi suosittelen tutustumaan Varustelekan tuotevalikoimaan ja laittamaan sieltä tilaukseen alla esitellyt tavarat. Niille voi olla käyttöä.

Lue kokonaan…

Hyysäri ei tiedä miten päin olisi

Hyysärin Kuukausiliite etsii verkkosivuillaan lukijoidensa mielestä parasta pilkkanimeä somalialaisille. Somalian presidentti Hassan Sheikh Mohamud kommentoi äänestystä Twitterissä: Olen sanaton. Kuukausiliitteeseen on kerätty 30 pilkkanimivaihtoehtoa. Presidentti Mohamudin lisäksi somalialaismedia on huomioinut Hyysärissä julkaistun äänestyksen, ja maan suurimpiin kuuluva lehti pohtiikin artikkelissaan, haluaako Hyysäri pilailla somalialaisten kustannuksella vai halutaanko heitä nöyryyttää.

Lue kokonaan…

Liia-Maria Kosken mielikuvitus eikä energia lopu kun yritetään estää yritystoiminta

Via Päivän Byrokraatti. Kertomus siitä, kuinka viranomaiset estivät kirpputorin on täällä julkaistu blogimerkintä. Tänään torstaina julkaistussa kirjoituksessa selvitellään yksityiskohtaisesti miksi Eiran kirppiksen pitäminen jää pelkäksi yritykseksi, ja siitä, kuinka nettiä hyvin ahkerasti työnsä puolesta vahtaava palotarkastaja on käyttänyt mielikuvitustaan keksiessään miksi Eiran kirppistä ei saa järjestää.

Lue kokonaan…

Arvaa grillin hinta ja voitat päivän naurut

Tekno-Kekon mielekäs maailmanhistoria on ollut hiljaa syyskuusta 2013 lähtien. Seurasin tuota blogia useiden vuosien ajan. Muistaakseni Aatoksia-blogin omistaja, nimimerkkiä Bitten käyttänyt heppu, vinkkasi minulle Tekno-Kekosta joskus aikoinaan. Taidan tällä blogikirjoituksellani tehdä jotain samanlaista, josta Tekno-Kekko parhaiten tunnetaan. Aion nimittäin kirjoittaa tositarinan. Se on taruakin ihmeellisempi. Kiitos juttuvinkistä kuuluu maanmainiolle Kauppalehden keskustelupalstalle. Siellä pyörii hulvaton viestiketju, jossa esitellään mielikuvituksellisesti hinnoiteltuja kiinteistökohteita.

Lue kokonaan…