⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"iloq"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla iloq, merkityt blogikirjoitukset.

YouTube-videossa myydään iLOQ-murtopakettia 120 000 eurolla

Tämä on tuhansia ovia ja tuhansia ihmisiä koskeva kirjoitus. Kotimaista tuotantoa oleva iLOQ-lukkojärjestelmä on käytössä monilla eri paikkakunnilla. Sen vuosien takaisessa versiossa on ollut tietoturvaongelmia, sillä iLOQ-lukolla lukitun oven on voinut avata ohittamalla lukkosylinterin elektroniikan, jonka jälkeen lukon voi avata vaikka ruuvimeisselillä. Lukon on voinut myös sabotoida ”ohitusleikkauksen” jälkeen niin, ettei sitä enää saa auki. Näin siis esiteltiin vuonna 2010 YouTubessa julkaistussa videossa. Sen teki jokin yhdysvaltalainen lukkoturvallisuuteen perehtynyt yritys. Kyseinen ongelma on ehkä korjattu. Tammikuussa 2015 YouTubeen ilmestyi toinen, huolestuttavampi video. Ilmoitin siitä iLOQin asiakaspalveluun.

Lue kokonaan…

iLOQ

Aamulla kävi lukkoseppä ruuvaamassa uuden lukkopesän kämpän oveen. Vanha Abloyn lukko korvattiin iLOQ-lukolla ja jännällä avaimella. Uusi avain tuoteselosteen mukaan kehittää tarvitsemansa sähköenergian siitä kun avain survotaan reikään. Avain lähettää kai jonkinlaisen digitaalisen signaalin lukkoon. Se on suojattu nettisivuillakin usein käytetyllä SHA-1-algoritmilla.

Lue kokonaan…