⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"internet"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla internet, merkityt blogikirjoitukset.

Laajakaistojen nopeudet tässä todellisuudessa

Haluan muistuttaa nettiyhteyden tuotenimikkeessä mahdollisesti esiintyvän termin, jonka asiakas saattaa olettaa kertovan nettiyhteyden nopeuden, olevan aina harhaanjohtava. Nettiyhteyden ”teoreettinen maksimisiirtonopeus” on aina käytännössä eikä koskaan teoriassa 99 prosenttia vaille teoreettisen maksiminopeuden. Suomeksi sanottuna:

Lue kokonaan…

Varjo

Oletko kuullut Oculus Riftistä, Google Glassista tai PlayStation VR:stä? Suomesta käsin toimii saman skenen yritys, Varjo Technologies. Se paljasti jo vuosi sitten virtuaalilasiensa beetaprototyypin speksejä: katselualueen virkistystaajuus on 90 Hz ja katseltava alue on kooltaan 1920×1080 pikseliä, tai 1440×1600 pikseliä. Katso tuore haastattelu YouTubesta. Se on englanniksi.

Lue kokonaan…

Liiketoimintasuunnitelma.comin tietomurto

Tekniikka & Talous -sivustolla ilmestyi Anna Juvosen kirjoittama juttu eilispäivänä. Sen otsikko on: ”Valtava tietomurto Helsingin Uusyrityskeskuksessa — 130 000 liiketoimintasuunnitelmaa vaarassa”. Tuo otsikko on totuudenmukainen. Nähdäkseni niiden Liiketoimintasuunnitelma.com-sivustolta vuotaneiden tietojen joukossa ei ole järin tärkeitä tietoja liiketoimintasuunnitelmien lisäksi. Mainitsen Tekniikka & Talouden jutun sen takia, että siellä on käytetty kuvituskuvana sellaista hakkerikliseetä, eli kasvotonta, hupparipäistä nörttiä räpläämässä läppäriä.

Lue kokonaan…

Rikoin vahingossa tietokannan ensimmäisenä työpäivänä

Redditistä löytyi kirjoittamisen arvoinen asia. Siinä tietotekniikka-alan juttelupalstalla joku kertoi aloittaneensa työt uudessa firmassa junioritason ohjelmistokehittäjänä. Hänelle annettiin ohjeistus kuinka perustaa paikallinen kehitysympäristö. Siihen hommaan sisältyi pieni skripti, jolla voi luoda oman tietokannan ja siihen kantaan esimerkkidataa. Hän teki pienen virheen, nimittäin hän epähuomiossa korvasi tuotantokäytössä olleen tietokannan sisällöt testiympäristön esimerkkidatalla. Meni noin puoli tuntia kunnes joku muista työntekijöistä huomasi mitä oli tapahtunut. Sitten viestiketjun aloittajan mukaan hänelle oli esimies tullut neuvomaan, että Sörsselssönin pitää häippästä ja olla tulematta takaisin. Koska tietokannasta oli hävinnyt kaikki data, uutta työntekijää pelotellaan nyt oikeustoimilla. Lue kertomus tästä.

Lue kokonaan…

Vuokrasopimuksen irtisanominen henkilötunnuksella

Mielikuvitellaan sellainen tilanne, että nettiselaimella* on lomake. Sillä lomakkeella voi irtisanoa vuokrasopimuksen. Sopimuksen irtisanominen edellyttää henkilötunnusta ja osoitetta. Osoitetiedon voi oikeastaan mielikumittaa tästä pois, koska haluan keskittyä vain henkilötunnukseen. Jos siis vuokrasopparin päättäminen on mahdollista henkkarinumeron avulla, millä tavalla pahantahtoinen operaattori, eli svidun nörtti, voi optimoida vuokrasopimusten irtisanomisen tehdessään kelvollisia henkilötunnuksia arpovaa tietokoneohjelmaa?

Lue kokonaan…

Mitä "白左" tarkoittaa?

Suuren ja mahtavan Internetin mukaan tuo ”白左” on kiinaa ja se tarkoittaa jotakin typerää länsimaista vasemmistolaista henkilöä. Se tarkoittaa henkilöä, joka on tyypillisesti valkoihoinen, joka katsoo maailmaa punaisten linssien läpi, joka vouhottaa tasa-arvosta, vapaudesta. Se tarkoittaa sellaista turhantoimittajaa, joka elää rikkaassa maassa, nauttii hyvästä elämänlaadusta ja samalla jankuttaa luonnonsuojelun tärkeydestä. Sellainen ”白左” pitää etnisten vähemmistöjen oikeuksia, kuten myös seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksia, tärkeämpinä kuin enemmistön oikeuksia. Myös eläinten oikeudet ovat suhteettoman tärkeitä. Esimerkiksi niin, että koiran elämä on tärkeämpi kuin ihmisen, tai että terroristin elämä on tärkeämpi kuin terrorismin uhrin. Sellainen henkilö ei näe todellisia ongelmia… Ja se tarkoittaa sellaista länsimaalaista, jonka kanssa edellä mainituista asioista ei voi olla toista mieltä — poikkeamat mielipiteissä saavat ”白左” tuomitsemaan kanssaihmisen typeräksi, kouluttamattomaksi, rasistiksi. ”白左” tarkoittaa esimerkiksi Michael Moorea ja Barack Hussein Obamaa, ja valtaosaa Suomen poliitikoista ja mediaväestä.

Lue kokonaan…

Naamapalmusta naamapalmuun

Ensteksi haluan kertoa herra valokuvaaja Serge Ramellin olevan erinomainen myyntimies, mutta vain ”ihan hyvä” valokuvaaja. Hän on julkaissut vuosien aikana kohtalaisen tasaisin väliajoin YouTube-kanavallaan videoita. Niissä hän antaa paljon kuvankäsittelyyn ja joskus valokuvaukseenkin liittyviä vinkkejä, mutta lähes jokaisessa videossa on pieni myyntipuhe. Jokaisessa videossaan hän esittelee jonkin myynnissä olevan nettikurssin, ja muistuttaa katsojiaan tilaamaan uutiskirjeen. Naamapalmu.comin entinen omistaja Aleksi Kinnunen on myös hyvä myyntimies muiden asioiden ohessa. Samaa ei voi sanoa Naamapalmu-sivuston nykyisestä omistajasta.

Lue kokonaan…

Onko IRC-Galleriasta MySpaceksi

Google Playssa IRC-Gallerian mobiiliappi Ihku on saanut 24 käyttäjältä kolme tähteä viidestä. Ohjelmaa on asennettu Google Playn mukaan 1000–5000 kertaa. Softan viimeisin päivitys tehtiin eilen. Käyttäjien kirjoittamien tuoreimpien arvostelujen mukaan Ihku tarvitsee ehdottomasti paremmat asetukset ja sen kautta kuvia on helppo selata ja tykkäillä nopeasti. Ehkä tällä kännykkäversiolla IRC-Gallerialle saadaan uutta elinvoimaa. Galtsussa on nyt 0,45 miljoonaa käyttäjää, joskin Google Playn apin esittelysivulla aktiivisten käyttäjien määräksi ilmoitetaan vain 120 000. Irkkigallerian käyttäjäkunnasta iso potti lienee liihotellut muihin sossumedian palveluihin, kuten Facebookiin ja Instagramiin.

Lue kokonaan…

Kuvakaappauksia vanhoista nettisivuista

Arvaan monille Internet Archiven Wayback Machinen olevan jokseenkin tuttu nimi. Sitä vaivaa välillä hidastelu ja junnaus, joten vanhojen nettisivustojen tutkailu on hankalaa. Poimin tähän muutamia kuvakaappauksia niistä nettisivustoista, joiden muistan olleen Suomessa suosittuja (jo) joskus vuosikausia sitten.

Lue kokonaan…

Internet World Stats: Finland

Nettisivusto Internet World Statsin mukaan Euroopan asukkaista 604 miljoonalla on pääsy internetiin. Heistä Facebookin käyttäjiä on noin puolet tuosta määrästä. Suomessa marraskuussa 2015 nettiin pääsi 93,5% väestöstä ja noin 2,6 miljoonalla suomalaisella oli Facebookissa käyttäjätili. Suomalaisten internetin käyttäjien määrä vuonna 2010 oli 4,48 miljoonaa, vuonna 2006 noin 3,28 miljoonaa, vuonna 2004 noin 2,78 miljoonaa ja vuonna 2000 vain noin 1,92 miljoonaa ihmistä.

Lue kokonaan…

Suomen seuraava hävittäjä ei voi olla JAS 39 Gripen

Jossain pohdittiin mikä on sopiva valinta Suomen seuraavaksi hävittäjätyypiksi. Ruotsalainen yksimoottorinen Saabin valmistama Gripen voisi olla varteenotettava, niin sanotaan. Sellaista kallista vehjettä valittaessa on syytä huomioida ei yksin vehkeen tekniset kyvyt eikä vain hinta tai nuo edelliset kaksi kategoriaa yhdessä, vaan myös politiikka ja etenkin valtioiden välinen politiikka. Jos Ruotsin Gripen valittaisiin Hornettien seuraajaksi, olisi Suomen kyettävä itsenäisesti tuottamaan kaikkia Gripenin varaosia ja ammuksia ym., sillä niiden tulo Suomeen Ruotsista lakkaisi pian sen jälkeen kun Gripenit joutuisivat tosipaikan eteen. Jos tosipaikka on se perinteinen Venäjän toimeenpanema hyökkäys, venäläiset voisivat sammuttaa Suomen ilmavoimat yhdellä kirjeellä. Siinä kirjeessä sanottaisiin jotain tällaista: "Gripenin varaosien ym. osien tai niihin liittyvän tietotaidon toimittaminen Suomeen tulkitaan Venäjää kohtaan osoitetuksi vihamieliseksi teoksi, johon tullaan vastaamaan sotilaallisella voimalla."

Lue kokonaan…

Mitvit valtamedian hyökkäyksen kohteena

Ainakin Kaleva.fi räksyttää Mitä vittua -sivustosta aivan suu vaahdossa. Kalevan jutussa sanotaan, että tuon sivuston pitäisi soittaa hälytyskelloja kun se ei ole "ammattilaisen tuottama sivusto". Se ei Kalevan mukaan ole ammattilaisen tuottama sivusto sen takia, ettei toimitukselle löydy yhteystietoja eikä vastaavan päätoimittajan nimeä. Teksteissä ei ole kirjoittajankaan nimeä. Minä kysyn: mitäs sitten? Ei sillä ole mitään merkitystä onko jollakin blogilla tai nettisivustolla sellaisia yhteystietoja. Mitvit ei pyrikään esiintymään valtamedian edustajana, perinteisenä uutislähteenä. Jonkun Johanna-toimittajan mielestä tuo sivusto on feikkiuutissivusto, jossa yhdistellään muun muassa keksittyjä uutisia, huhuja ja salaliittoteorioita. Sitten se on räikeän rasistinenkin ja sivusto ei ole mitenkään luotettava eikä pidä varsinkaan mennä luottamaan siellä julkaistuihin juttuihin. Puuttuu vain, että Johanna haukkuisi Mitvitin lukijoita hörökorvaisiksi tuhmeliineiksi. Ihmiset katsovat kieroon jos luet sitä eikä joulupukki tuo lahjoja. :-D

Lue kokonaan…

Nainen nuuskaa talkkia, toinen imppaa koipalloja, kolmas syö kaukosäätimiä, neljäs juo kynsilakkaa ja Iltalehti esitteli vain sen miehen, joka harrastaa seksiä auton kanssa

Iltalehti on ottanut asiakseen miessukupuolen lyömisen. Sen Hullu maailma -palstalla esiteltiin viime lauantaina mieshenkilö, joka on jostain syystä rakentanut parisuhteen automobiilinsa kanssa. 27-vuotias amerikkalaismies on päätynyt sellaiseen jamaan, jossa hän parittelee punaisen Chevynsä kanssa ja ostaa sille lahjoja. Daily Mail uutisoi asiasta kattavammin valottamalla, että samassa outojen addiktioiden televisiosarjassa on paljon friikimpiäkin tapauksia. He ovat tosin naisia, monet vieläpä tummaihoisia. Sen vuoksi Iltalehti päätyi esittelemään ainoastaan friikkimiehen. Iltalehti ei voi perustella muiden kummajaisten sivuuttamista sillä, ettei ole palstatilaa, koska he julkaisivat uutisensa nettisivuillaan. Ei siellä palstatila lopu. Lehden mukaan autoseksimies on kiinnostavampi kuin muut sekopääkandidaatit. Heistä minun suosikkini on vauvatalkki-Jaye.

Lue kokonaan…