⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"jäljityslaite"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla jäljityslaite, merkityt blogikirjoitukset.

Instagramin käyttäjien tietoja, kuten puhelinnumeroita, voi ostaa Doxagramista

Instagramin API:ssa olleen haavoittuvuuden jäljiltä ovat miljoonat käyttäjien profiilitiedot, kuten puhelinnumerot, vuotaneet markkinoille. Instagram ei ole vielä paljastanut tarkalleen kenen käyttäjien tiedot ovat lirahtaneet, mutta Ylilaudan mukaan Doxagram-sivustolla on kaupan esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän oletetusti virallisen Instagram-tilin puhelinnumero, kuten myös monien muiden finskiläisten poliitikkojen kännykkänumeroita. Yhden numeron ostaminen Doxagramista maksaa 10 USD.

Lue kokonaan…

Mitkä hukatut asiat harmittavat niin paljon, että niistä ilmoitetaan netissä?

Löytötavara.com-sivustolla on ilmoituspalsta. Siellä voi kailottaa kadottaneensa jotakin. Viimeisten 30 päivän aikana tehtyjen katoamisilmoitusten mukaan eniten on kadonnut kännyköitä (9 ilmoitusta) ja avaimia (7 ilmoitusta). Molempien katoaminen varmaan kirvoittaa kirjoittamaan katoamisilmoituksen niiden löytämisen toivossa siksi, että avainten katoaminen tarkoittaa usein lukkojen sarjoittamista ja muita kustannuksia. Matkapuhelinten häviäminen on sekin iso menetys, koska kännykän hinta on useita satasia ja se voi sisältää käyttäjälleen arvokkaita asioita, kuten valokuvia ja yhteystietoja. Ilmoituspalstan mukaan kännyköiden ja avainten lisäksi ilmoitellaan silloin tällöin muista menetyksistä: yhdeltä on kadonnut korttikotelo, joltakulta arvokas viulu, eräältä fillari on lähtenyt kävelemään ja eräs on menettänyt hammasproteesin.

Lue kokonaan…

Turhia tuotteita, osa kaksi tai kolme tai valitse sinä joku numero

Tuontitukun nettisivuilla on erilaisia tarjoustuotteita listaava karuselli. Siinä on ideoita tämän blogimerkinnän tekemiseen. Ykkössijan tämänkertaisessa narinapostauksessa saa 60 euron arvoinen terassilämmitin auringonvarjoon. Kakkossijan saa kissankantolaitetta muistuttava kuorimakone omenalle. Nämä eivät toki ole kaikkein turhimpia tuotteita. Kikantissakin myyty nakkisämpyläkone on sarjan kiistaton El Numero Uno.

Lue kokonaan…

Jäljityslaite

Tänään on ollut melko tuottelias päivä ja aion kruunata sen tällä tuote-esittelyllä tai -arvostelulla. Tämä on toinen Sekamyynti.org-nettikaupan tuotteesta kertova juttu. Aikaisemmin olen maininnut tuon nettikaupan nimen jamesbondimaisesti nimetyssä Salakuuntelulaitteiden paljastin -merkinnässä viime kesäkuussa. Tällä kertaa on vuorossa jäljityslaite, tai oikeammin Pet Tracker. Pet Tracker nimittäin lukee laitteen kyljessä.

Lue kokonaan…