⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"jquery"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1348 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla jquery, merkityt blogikirjoitukset.

Kevyitä vaihtoehtoja jQuery-kirjastolle

Ehkei niitä paria nettisivulle haluamaasi toimintoa varten tarvitse ladata järeää jQuery-kirjastoa. jQuerylle on monia monituisia vaihtoehtoja, kuten sitä hyvin paljon muistuttava Umbrella. Kun siitä on poistettu rivinvaihdot ja kommentit ja Umbrella on muutenkin pakattu tiiviisti, sen koko on vain 9,5 kilotavua. Zepto on pakattuna 26 kilotavua, Bliss on 21 kt. Ken Wheelerin, joka ei ole se vihainen valokuvaaja, rakentama cash on ”löysät pois” -muodossa noin 10 kilotavua. Joku on tehnyt hyvää työtä koostamalla kymmenittäin vaihtoehtoja jQuerylle Microjs-sivustolla.

Lue kokonaan…

EasyZoom

Tällä sivulla testailen miten jQueryn avulla toteutettu erittäin kevyt (pakattuna neljä kilotavua) EasyZoom-lisäosa pelaa muutamien ottamieni kuvien yhteydessä. Sen avulla viemällä hiiren osoittimen kuvan päälle alkuperäinen kuva-alue peitetään zoomatulla kuvalla, jota voi sitten kursoria liikuttamalla katsella suurennettuna eri kohdista. Viemällä kursorin kuvan ulkopuolelle palautuu alkuperäinen näkymä.

Lue kokonaan…

Miksi Google jättää pois http: niistä JS-kirjastoista, joita se hostaa?

Joissain tapauksissa kysymyksen esittäminen on hankalaa, kuten tämän blogipostauksen otsikosta voi todeta. Ihmettelen miksi Googlen hostaamat JS-kirjastot ja muut ovat muodossa <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.0.0/jquery.min.js"></script>? Tuostahan puuttuu http:-pätkä osoitteen alusta. Hieman ihmettelen myös miksi noista on päätetty jättää pois type="text/javascript.

Lue kokonaan…

Olisi löydettävä jQueryllä toteutettu range finder

Range finderilla/sliderillä tai value sliderillä tarkoitan sellaista vaaka- tai pystytasossa olevaa liuskaa, josta voi valita halutun vaihtoehdon. Googlesta löytämäni jutut hyödyntävät jQueryn UI-komponentteja (joita en mieluusti käytä niiden kasvattaessa ladattavan datan määrää turhan kanssa), ja se yksi ja ainoa joka ei niitä käytä, vaikuttaa olevan kehno.

Lue kokonaan…

Spritely

jQuery-kirjastolle tehty lisäosa Spritely vaikuttaa niin hienolta keksinnöltä, että aion testata sitä heti kun sopiva tilaisuus tulee vastaan. Plugini animoi ilman Flashin ja GIF-tiedostojen avulla nettisivun taustalla olevia elementtejä käyttämällä ainoastaan JavaScriptiä ja HTML:ää. Kevyimmillään Spritely-paketti on 18 kilotavua. Se toimii useimmilla nettiselaimilla, myös Internet Explorerin kuutosversiolla, sekä iPhonella. Kiehtovaksi sen tekee minun mielestäni se, ettei Flashia tarvita ollenkaan ja suuriakin kuvatiedostoja voidaan animoida aiheuttamatta käyttäjälle suurta ladattavan tiedostomäärän tulvaa.

Lue kokonaan…