⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"kehitysapu"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla kehitysapu, merkityt blogikirjoitukset.

Altered:Nozzle

Altered:Nozzle keräsi pari vuotta sitten Kickstarterissa ammeittain rahaa keksinnön toteuttamiseksi. Ruotsalainen yritys kehitti mullistavan keinon säästää vesihanojen vedenkulutusta vähintään 75 prosenttiyksikköä — enintään 96–98 prosenttia. Idea perustuu sumutinpulloissakin käytettäviin siivilöihin, jotka ”atomisoivat” veden pienen pieniksi pisaroiksi. Hanasta tulee silloin virtaavan veden sijaan sumua. Altered:Nozzlen voi asentaa keittiöhanaan ruuvaamalla sen hanan päässä olevan suotimen tilalle. Suuttimen erikoisempi malli maksaa 31,2 € kappaleelta. Perusmallia myydään viiden kappaleen erinä hintaan 79 euroa. Nuo hintatiedot perustuvat osoitteessa www.alteredcompany.com julkaistuihin tietoihin.

Lue kokonaan…

Kirkon Ulkomaanavun mangiinat ovat niin ulalla

Kirkon Ulkomaanapu twätteröi viestin: Jokaisen on vakaumuksesta riippumatta syytä ymmärtää uskontoja, niiden taustoja ja tarkoitusperiä. Sen yhteydessä mainitaan uusi trendisana. Se sana on uskonnonlukutaito. Se liittyy johonkin kolumniin. Sen kolumnin kirjoittaneen miehen mukaan jokaisen suomalaisen on vakaumuksestaan riippumatta syytä ymmärtää uskontoja, niiden taustoja ja tarkoitusperiä. En ole samaa mieltä. Jokaisen suomalaisen tulee tietää ainoastaan sen yhden pahamaineisen uskonnon tarkoitusperät — ja vieläpä kuinka ne aiotaan saavuttaa — eikä ymmärtää, vaan vastustaa, niitä.

Lue kokonaan…

Suomen antama kehitysapu

OECD on kirjainlyhenne sanoista Organisation for Economic Co-operation and Development. Sen julkaisemien tilastojen avulla voidaan nähdä kuinka Suomen kehittyville maille jakama rahallinen tuki on sujunut vuodesta 1961 alkaen. Ysäriluvun puolen välin kohdalla nähdään notkahdus. Myös 2000-luvun alussa on hiuksenhieno pyllähdys, joka ehkä selittyy IT-bubblen buhkeamisella. Julkaisen nämä tilastot nyt kun poliitikot miettivät kuinka he saavat koko paketin (you know: Suomen, kansan ja niiden kahden tulevaisuuden) pysymään edes jotenkuten läjässä. On valaiseva kokemus katsoa tätä luetteloa ja huomata kuinka lama-aikaan 1990-luvun alussa ulkomaille syydettävän rahan määrää vähennettiin merkittävästi, mutta nyt kun tilanne on samanlaista vakavuusluokkaa, laihdutuskuuria ei ole määrätty — päin vastoin.

Lue kokonaan…