⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"laki"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla laki, merkityt blogikirjoitukset.

Miten mies eroaa esim. naisesta?

Kyselin julkisuuslakiin perustuvan tietopyynnön muodossa vastausta seuraavaan kysymykseen: Mikä on se hyväksyttävä peruste, jolla miespuoliset Suomen kansalaiset asetetaan eri asemaan muihin nähden kun kyseessä on asevelvollisuus? Taustoitin kysymystä tällä tavalla: Jokainen miespuolinen Suomen kansalainen on asevelvollisuuslain mukaan asevelvollinen, eikä Suomen perustuslain mukaan ketään saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan.

Lue kokonaan…

Ehdotus kuinka vaaleilla valittavan päättäjän selkäranka estetään hyytelöitymästä

Tässä ehdottamaani menetelmää voidaan kokeilla missä tahansa tilanteessa, jossa valitaan vaikuttavaan asemaan henkilö vaalien avulla. Vaaleihin ehdokkaaksi asettuvan henkilön on julkaistava vaalilupaukset, joiden ajajaksi hän sitoutuu, mikäli hänet tullaan valitsemaan. Sen jälkeen kun päättäjä on valittu, ja kun vaaleista on kulunut esimerkiksi puoli vuotta, tai kokonainen vuosi, tulee selvittää millä tavoin päättäjä on työskennellyt toteuttaakseen vaalilupauksensa. Esimerkiksi jos kansanedustaja lupaa vaaleja ennen luoda työpaikkoja ja keventää verotusta, silloin voidaan selvittää mitkä ovat ne konkreettiset toimet, joilla kansanedustaja on niitä asioita valmistellut. Mikäli käy ilmi, että henkilö on pettänyt vaalilupauksensa, hänet tietysti erotetaan vaaleilla saamastaan asemasta. Sitten hänelle tatuoidaan otsaan tikkukirjaimilla sana ”MULKKU” ilman lainausmerkkejä.

Lue kokonaan…

Kuinka päästä koulusta etuajassa? (Ja sen vastatoimet.)

Pitää viitata opettajalle ja sanoa seuraavasti: ”Opeeeh, mulla on hengitystieoireita. Köhhöh, voix mä lähtee?” Samaan tapaan opettaja voi välttyä lähtemästä töihin — täytyy vain muistaa mielessä se sana ”hengitystieoire” ja käyttää sitä hyvän tilaisuuden tullen. Koska yhden sanan teho on niin suuri, että se voi lamauttaa kokonaisen oppilaitoksen, ja jyrätä sen maan tasalle ja nostattaa tuliterän oppilaitoksen viereen (ennen kuin ”hengitystieoire” jälleen mainitaan), on syytä tehdä ryhtiliike. Hengitystieoireesta valittavan henkilön yhteystiedot on merkittävä talteen ja sen jälkeen rakennuksessa on suoritettava perusteellinen tutkimus. On tutkittava onko siinä rakennuksessa homeongelma. Jos tulos on ei, on hengitystieoireesta valittanut henkilö ripustettava lipputankoon. Sillä tavalla voidaan säästää miljoonia euroja rahaa ja valtavasti työtunteja.

Lue kokonaan…

Talous, sitten terveys

Tupakka, kalja, rahapelit. Nämä kolme asiaa ovat minkä tahansa ruokakaupan ja minkä tahansa kioskin kolme merkittävää vikitintä. Niistä vain tupakka on nyt survottu ahtaalle. Jos kuvitellaan, että oluen lipittäminen urakalla ja lompakon tyhjentäminen pelikoneeseen on ihmiselle haitallista kuten on savun hengittäminen, voidaan kuvitella luvassa olevan lisää rajoituksia edellä mainittujen myyntiin ja mainontaan. Ehkä jonakin päivänä kaljatuotteet laitetaan jonnekin peltilaatikon sisälle ja olutta janoavan asiakkaan on mainittava tuotenumerolta minkä pullon hän haluaa ostaa. En usko minään päivänä samaa nähtävän Veikkauksen tai Raha-automaattiyhdistyksen palveluiden kohdalla. Pelikoneet, raavutusarvat ja lottomainokset säilyvät aitiopaikalla. Se johtuu siitä, että rahapelien kohdalla kansanterveys painaa vaakapuntarissa vähemmän kuin kansantalous.

Lue kokonaan…

Ashley Madisonin omistaja ei myönnä syyllisyyttä tietovuotoon, mutta maksaa korvauksia

Ashley Madisonin omistaja ja sitä operoiva yritys Ruby Life Inc. päätti aikaisemmin heinäkuussa laittaa 11,2 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (9,77 milj. euroa) sellaiseen rahastoon, jolla maksetaan hyvityksiä Ashley Madisonin loukatuille käyttäjille. Tuo naisen nimeä käyttävä palvelu on sellainen deittipalvelu, johon eri puolilta maailmaa ovat miehet ja naisetkin voineet liittyä jäseneksi voidakseen harrastaa salasuhteita. Pari vuotta sitten AM joutui valtavan tietomurron kohteeksi. Vuoto paljasti muun muassa, että sellaisetkin seuranhakuilmoitukset, joiden poistamisesta jäsenet olivat maksaneet kovat rahat, olivat kaikesta huolimatta tallessa AM:n tietokannassa. Muistan tutkineeni AM:n tietokannan sisältöä ja muistan hämärästi senkin, että näin siellä monien suomalaisten miesten nimiä, mutten yhdenkään suomalaisen naisen nimeä.*

Lue kokonaan…

Koreoiden yhdistyttyä

Jossakin vaiheessa pohjoisen ja eteläisen Korean välillä kulkeva raja kaatuu. Sitten Pohjois-Korean väki tulee kysymään koko maailmalta miksi kukaan ei auttanut heitä, mutta sellaisen kysymyksen ensisijainen kohde on tietysti Etelä-Korean kansa. Etelä-Koreassa mumistaan siihen kysymykseen vastaukseksi jotain, että kun oli niin paljon kiireitä ja kustannuskysymyskin vielä, ja eihän ole heilläkään ollut helppoa.

Lue kokonaan…

Planeetta osti Neobitin

Planeetta Internet Oy kirjoitti viikko sitten nettisivuillaan ostaneensa Neobitin webhotellien ja domainosoitteiden liiketoiminnan. Sen myötä Neobitti Oy:n yli 3000 asiakasta siirtyi Planeetalle. Molemmat firmat ovat toimineet jokseenkin yhtä kauan. Samanlainen kauppa tapahtui huhtikuussa 2017, kun Nebula Oy osti koko Sigmatic Oy:n liiketoiminnan. Kolmas samansuuntainen uutinen on elokuulta 2016. Silloin Kirahvi-Domainit Oy siirtyi MMD Networks Oy:lle.

Lue kokonaan…

Kommentteja eräisiin Adressit.comin vetoomuksiin

Tuusulan kirkot auki kaikille ehdottaa, että Tuusulan kirkkoja ja muita seurakunnan tiloja voivat käyttää kaikki seurakuntalaiset ja avioparit katselematta seurakunnan jäsenten ikää, rotua, sukupuolta tai seksuaalista suuntautumista. Kommentti: kirkon pitää noudattaa käsikirjaansa, ja se käsikirja on Raamattu. Kirkkolaisten ei tule toteuttaa pappien tai seurakunnan jäsenten viimeisimpiä villityksiä.

Lue kokonaan…

Piraattipuolueen Kiristyskirje

Piraattipuolueen Kiristyskirje.fi-sivustolla kerrotaan kuinka postissa tulleeseen Hedman Partnersin tai Adultian lähettämän "kiristyskirjeeseen" voi suhtautua. Edellä mainitut businekset laittelevat postitse maksuvaatimuksia sellaisille henkilöille, joiden he katsovat välittäneen netissä laittomasti esimerkiksi elokuvia tai ohjelmistoja. Piraattipuolue ohjeistaa tuollaisten kirjeiden saajia olemaan reagoimatta kirjeeseen mitenkään. Toinen tapa on raapustaa kirjeen lähettäjälle oma vastine. Kolmas keino hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä on maksaa kirjeessä vaadittu summa. Ainakin Hedman Partners on jo vienyt oikeuteen sellaisia henkilöitä, jotka ovat jättäneet maksamatta.

Lue kokonaan…

Merikarhu ei kelpaa ihmisen nimeksi

Merikarhu-nimeä on yritetty tarjota poikalapselle usean vuoden ajan. Helsingin maistraatti hylkäsi kesäkuussa 2012 ehdotuksen, jossa pojan kolmanneksi etunimeksi rekisteröidään Merikarhu. Kielteinen päätös tuli, koska nimi saattaa aiheuttaa lapselle haittaa. Helsingin hallinto-oikeus vahvisti asian toukokuussa 2013. Pojan vanhemmat valittivat korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Myös korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen. Merikarhu on siis virallisesti "kotimaisen nimikäytännön vastainen". Sen sijaan Iltasanomien vuoden takaisen uutisjutun mukaan kelpoja nimiä ovat esimerkiksi Puromatti, Nuukoliver, Jaakkojesper, Eleaomena ja Unnaluuna.

Lue kokonaan…

Autot katsastetaan säännöllisesti, miksei ihmistä?

"Autot katsastetaan säännöllisesti, miksei ihmistä?", kysyy Tarja. Demaripuolueen Tarja Filatov miettii ääneen miksi ihmisiä ei voisi katsastaa jos kerran autojakin katsastetaan. Käytettyjen autojen katsastaminen maksaa vuosittain vähintään 36 euroa (Porvoon A-Katsastuksen hinnaston mukaan). Tarja ei kerro miten paljon hän veloittaisi ihmisten katsastamisesta, vai tehtäisiinkö se yhteiskunnan puolesta ihan hyvää hyvyyttään ilman maksua, mutta hän on sentään ajatellut tämän ihmiskatsastuspakon koskevan vähintään pienituloisia miehiä. Tämähän on mainiota!

Lue kokonaan…

Miten vankilassa olo eroaa vapaana olemisesta?

No tietenkin siten, että vankilassa ei saa mennä ulos kun mieli tekee. Tai ainakin joskus se on näin. Joskus tämä on se suurin ero vankilassa olemisen ja vapaana olemisen välillä, luulen mä. Iltis kirjoittaa hienosti kuinka ankaraa vangin elämä Suomessa on.

Lue kokonaan…

On asetettava laki, joka kieltää autojen palamisen

Tässä maassa se, mikä ei ole erikseen kiellettyä, on sallittua. Vaikuttaa siltä kuin tilipitappipäättäjämme uskoisivat korjaavansa yhteiskunnan epäkohdat kieltämällä epäkohdat lailla. Jos ongelmallinen asia on kielletty lailla, ongelma on korjattu.

Lue kokonaan…