⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"loukku"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1325 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla loukku, merkityt blogikirjoitukset.

Kuinka päästä koulusta etuajassa? (Ja sen vastatoimet.)

Pitää viitata opettajalle ja sanoa seuraavasti: ”Opeeeh, mulla on hengitystieoireita. Köhhöh, voix mä lähtee?” Samaan tapaan opettaja voi välttyä lähtemästä töihin — täytyy vain muistaa mielessä se sana ”hengitystieoire” ja käyttää sitä hyvän tilaisuuden tullen. Koska yhden sanan teho on niin suuri, että se voi lamauttaa kokonaisen oppilaitoksen, ja jyrätä sen maan tasalle ja nostattaa tuliterän oppilaitoksen viereen (ennen kuin ”hengitystieoire” jälleen mainitaan), on syytä tehdä ryhtiliike. Hengitystieoireesta valittavan henkilön yhteystiedot on merkittävä talteen ja sen jälkeen rakennuksessa on suoritettava perusteellinen tutkimus. On tutkittava onko siinä rakennuksessa homeongelma. Jos tulos on ei, on hengitystieoireesta valittanut henkilö ripustettava lipputankoon. Sillä tavalla voidaan säästää miljoonia euroja rahaa ja valtavasti työtunteja.

Lue kokonaan…

Joyce Hatto

Joyce Hatto oli ihmeellinen pianisti. Hänestä ei kuultu oikein mitään vuoden 1976 jälkeen. Sitten Hatton nimissä alkoi ilmestyä tasaiseen tahtiin pianomusiikkia. Hänen nimissään ilmestyi noin 100 eri äänitettä, mukaan lukien tunnetuimpien klassisen musiikin tekijöiden, kuten Beethovenin, Mozartin ja Mendelssonin, kokonaisia konserttoja ja sonaatteja. Se aiheutti kohua maailmalla, sillä sellaisten teosten soittaminen vaatii paljon taitoa ja harjoittelua. No, sitten Joyce Hatto kuoli. Joitain kuukausia sen jälkeen leskimies, joka toimi Joycen tuottajana, paljastui koijariksi. Hän oli pissittänyt koko maailmaa vuosikausien ajan nyysimällä toisten pianistien äänitteitä ja muokkaamalla niitä jonkin verran. (Äänitettä oli saatettu esimerkiksi hidastaa tai nopeuttaa aivan vähän, tai muuttaa äänenvoimakkuutta joiltain osin, ja muuta sellaista pientä.) Sitten ne oli yksinkertaisesti julkaistu Joycen nimissä. Koko vyyhti alkoi purkautua alkuvuodesta 2007, kun yhdysvaltalainen klassisen musiikin kuuntelija Brian Ventura huomasi iTunesin metatietojen väittävän, että Joyce Hatton kappaleen esittäjä olikin unkarilainen Lazlo Simon.

Lue kokonaan…

Kaksi vuokra-asuntoa

Olen epämukavassa siirtymävaiheessa, kun joudun pian muuttamaan pois nykyisestä huoneistosta. Onnistuin saamaan naapurista noin 50 metrin päästä toisen huoneiston, joka on samalla pohjakaavalla toteutettu kuin nykyinen huushollini. Näiltä osin seinän takaa lähestyvää remonttia pakeneminen on sujunut hyvin. Vielä pitäisi hoitaa kamojen muutto uuteen kämppään.

Lue kokonaan…