⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"minibb"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla minibb, merkityt blogikirjoitukset.

Miniskin4

Aloitin toissa päivänä pienen koodailuprojektin. Se päättyi äsken. Rakensin miniBB-foorumisoftan päälle teeman ja laitoin sen tänne ladattavaksi. Teeman lisäksi tuohon systeemiin kuuluu työkalu, jolla voi vaihtaa teeman väritystä, fonttia ja muita yksityiskohtia.

Lue kokonaan…

Aggressiivista palautetta kehitysidean esittäjälle

Hifistelin tämän blogikirjoituksen URL-osoitteeksi http://kuopassa.net/admin-id-1. Osoitteen lopussa viittaan jollain käsittämättömällä tavalla/tasolla miniBB:n foorumilla jätettyyn kävijäpalautteeseen. Sen kirjoitti nimimerkki felgall 25.8.2013 ja siinä heppu ihmettelee miksi kyseisen foorumiskriptin ylläpitäjän tili yksilöidään lähdekoodin useissa eri vaiheissa numerolla 1. Tämä syväkoodattu numero on aikaisemmin ollut myös WordPress-blogisoftassa, joskin sen voi kai nykyään pluginilla vaihtaa joksikin arvoituksellisemmaksi ja siten tietoturvallisemmaksi.

Lue kokonaan…

miniBB

Olen käyttänyt miniBB-foorumisoftaa vuoden 2006 alusta lähtien. Halusin sellaisen yksinkertaisen ja helposti tarvittaessa laajennettavan keskustelupalstan, jonka ulkoasun voisin liittää Gootti.netin leiskaan. Monet tunnetummat foorumisoftat skippasin oitis niiden tunnuttua turhan järeiltä. miniBB on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Gootti.netin keskustelualueella se on edelleen käytössä. Foorumilla on 3100 jäsentä, jotka ovat luoneet yli 2800 aihetta ja niihin noin 205 000 viestiä.

Lue kokonaan…

Helppo tähtiarvosteluskripti

miniBB:n foorumilla joku vinkkasi hyvästä skriptistä, jolla voi aika pienellä vaivalla toteuttaa tähtiarvostelun melkein mille tahansa asialle nettisivulla. Skripti on ilmainen ja mahdollistaa pisteiden ja arvostelukertojen tallentamisen joko MySQL-tietokantaan tai tekstitiedostoihin. Käyttäjiä voidaan estää äänestämästä jos he eivät ole esimerkiksi foorumin sisäänkirjautuneita käyttäjiä tai nettikauppaan loggautuneita asiakkaita.

Lue kokonaan…

miniBB syrjäseudulle

Luin miniBB-foorumisoftan omalta keskustelupalstalta jostakin hankkeesta, jossa pyritään avaamaan nettiyhteyden avulla myös syrjäseutujen asukkaille mahdollisuus päästä käsiksi terveystietoihin, osallistua vaaleihin ja jopa hoitaa pankkiasiointia. miniBB:n foorumilla epäkaupallinen organisaatio selvittää, onko juuri miniBB heille sopivin vaihtoehto tuohon projektiin, jonka heille on valtio antanut hoidettavaksi. Projektiin kuuluu "staattisen kommunikaatiosysteemin" avaaminen ja eräs systeemin tärkeimmistä asioista on huomioida huonot nettiyhteydet.

Lue kokonaan…