⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"mysqli"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla mysqli, merkityt blogikirjoitukset.

Liikenneonnettomuudet kartalla (2011–2014)

Vuosien 2011–2014 tieliikenneonnettomuuksien tietojen laittaminen kartalle oli vähän haastavampi juttu kuin postinumeroalueiden. Tilastokeskuksen dataan oli kyllä merkitty kunkin onnettomuuden onnettomuuspaikan koordinaatit, mutta ne olivat ETRS-89 (TM35FIN) -muodossa ja Google Maps käyttää jotain toista koordinaattiformaattia tms. Jos haluat nähdä mitkä ovat olleet muutaman viime vuoden pahimmat kolarit, tsekkaa kuopassa.net/liikenneonnettomuudet.

Lue kokonaan…

MySQL-palvelimen aika on eri kuin PHP:n

Nähtävästi niinkin voi olla. Jos PHP-skriptissä määritellään jokin maantieteellinen alue, ja sen alueen aika on eri kuin muiden palvelimella olevien tavaroiden, kuten MySQL-tietokantapalvelimen, voi vastaan tulla erilaisia eriskummallisuuksia. Huomasin GoDaddyn kohdalla, että PHP:n ja MySQL:n kellonajat voi tavallaan synkronoida suorittamalla skriptissä tietokantaan yhdistämisen jälkeen esimerkiksi näin: mysqli_query($tietokantalinkki,"SET time_zone = '+02:00'"); (aikaero on tuossa koodiesimerkissä lopussa oleva numero). Sen voisi kai tehdä phpMyAdministakin ym. käsin, mutta sitä kautta tarvitaan laajemmat käyttöoikeudet kuin mitä on myönnetty tavalliselle webhotellia käyttävälle asiakkaalle.

Lue kokonaan…

Postimerkkien hakemisto

Tutustuakseni alkeelliseen kuvantunnistukseen PHP:n avulla laitoin postimerkkisivuston, jossa listataan Postimuseon ilmoittamat postimerkit ja kuvat kustakin merkistä. Haluan selvittää mitkä ovat kuvan yleisimmin esiintyvät värit. Tähän mennessä toimivimmaksi ratkaisuksi on osoittautunut kuvan kutistaminen kokoon 1×1 pikseliä ja sen pikselin sisältämien RGB-lukujen tarkasteleminen. Sillä tavalla voi saada jonkinlaisen vastauksen onko kuvassa eniten punaista (R), vihreää (G) vai sinistä (B). Kuvan kutistamisen sijaan voisi ehkä tehdä joitain pienikokoisia otantoja kuvan eri kohdista ja laskea niistä keskiarvoja.

Lue kokonaan…

Sananen suurten MySQL-tietokantojen datatyypeistä

Localhostissa testailen sellaisen tietokannan käsittelyä, jossa on noin viisi miljoonaa riviä. MySQL-tietokannan nimi on kynnetyt1. Sen sisällä on yksi taulukko. Sen taulukon nimi on autot. Se on muodostettu viidestä sarakkeesta, jotka ovat järjestyksessä vasemmalta oikealle id, pvm, nimi1, nimi2 ja km. id on tyypiltään int(11), se on PRIMARY, UNSIGNED ja AUTO_INCREMENT. Sen oikealla puolella olevalla pvm-sarakkeella on datatyyppinä char(10) (päivämäärä on muotoa vvvv-kk-pp). Sitä seuraa nimi1 datatyypillä char(10) ja nimi2 sen datatyypin ollessa varchar(150). Lopuksi on km. Se on mediumint(11) ja attribuuttina on UNSIGNED. Näillä asetuksilla kannan tiedostokoko on 364,9 megatavua. Sen koko oli eilen noin yksi gigatavu. Asian selittää se, että testasin mitä tapahtuu jos nimi2 on tyypiltään char(150). Hyvin opettavainen kokemus. :-)

Lue kokonaan…

No connection could be made because the target machine actively refused it.

A great way to waste time is to first try to upgrade Wamp’s PHP version, then Apache, and to fail in it, so then it’s time to go "full retard" against Wamp… eventually realizing it needs to be uninstalled. Then installed. Then it’s of course time configure Wamp again only to find out there’s an exotic error message, as seen in the title of this post. But how to fix it? In my case the error occurred because in phpMyAdmin my previously existing user account for the specific MySQL database was missing. If you’re having a similar problem, I suggest opening phpMyAdmin and going to the "Users" tab to see if there’s everything that your software/script requires.

Lue kokonaan…

Pihinaattori

Tympäännyin pitämään nettiselaimen kirjanmerkeissä useita nettikauppoja, joista yleensä löytyy hyviä löytöjä. Siksi tein käytettyjä ja alennushintaisia kameroita, objektiiveja ja valokuvaustarvikkeita eri nettikaupoista ja myyntipalstoilta etsivän tarjoushakukoneen. Sen nimi on Pihinaattori. Systeemin avulla voi järjestellä tarjoukset esimerkiksi halvimmasta kalleimpaan, valita miltä myyjältä tietoja noudetaan ja mikä on suurin summa, jonka tuote saa maksaa.

Lue kokonaan…

Ashley Madisonin tietokantadumppi

Se ei ole yksittäinen dumppi. Ashley Madison -verkkopalveluun tunkeutuneet henkilöt kopioivat väitetysti sen sisältämiä tietokantoja ja laittoivat ne hiljan nettiin jaettavaksi. Noin yhdeksän gigatavun kokoinen paketti sisältää useita tietokantadumppeja. En ole tätä kirjoittaessani tutustunut niiden sisältöön, mutta pakettiin sisällytetyt tiedostonimet kertovat, että siitä löytyy pakattuina seitsemän suurta tietokantadumppia. Mukana on tiedostot nyysineen porukan (kutsuu itseään nimellä The Impact Team) jättämä englanninkielinen viesti. Esittelen sen sisällön seuraavassa.

Lue kokonaan…

Lienee aika opetella mysqli-hommia

mysql on toiminut ihan hyvin tähän asti, mutta ilmeisesti se improvedia tarkoittava i-kirjain sen lopussa tuo jotain lisäarvoa koodailuhommiin. Samaan tapaan kuin HTML5 on tietenkin parempi kuin HTML4. Hahaa! Nörttivitsi.

Lue kokonaan…