⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"nettiselain"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1321 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla nettiselain, merkityt blogikirjoitukset.

Emojeista maalimanlaajuinen visuaalinen kieli

1) Maalima on itse asiassa maailmaa parempi sana. 2) Ajattelin ensin kirjoittaa uuden valituspostauksen R-kioskin aukioloajoista, tai vaihtoehtoisesti kirjoittaa jotain hikkykostajista, mutta Medium.comissa julkaistu teksti LoCoS-kielestä, Lovers Communication Systemistä, oli liian hyvä unohdettavaksi. Sen tekstin kirjoittaja mainitsi LoCoSin sijaan ehkä emojeista muodostuvan maalimanlaajuinen visuaalinen kieli. Haluan testata sitä liittämällä alle yhden yksin emojeilla esitetyn ajatuksen. Liitän viestin kuvatiedostona, sillä osa nettiselaimista ei välttämättä tue kaikkia emojeja.

Lue kokonaan…

Tavutustagi tuntuu toimivan nykypäivän nettiselaimissa

Kielessämme on monia pitkiä sanoja, jotka voivat aiheuttaa ongelmia mikäli ne yritetään sulloa nettisivuilla pieneen tilaan. Esimerkiksi tässä blogissani on melko kapoinen alue tekstiä varten. Siksipä jos kirjoitan tekstiä, joissa mainitaan pitkiä sanoja, kuten "ambulanssikuskikurssi" tai "valokuvausprojekti" tai "televisiovastaanotin", ne vievät riviltä hyvin paljon tilaa. Mikäli sanassa ei ole yhdysviivaa välissä, nettiselain ei yleensä osaa tavuttaa sanaa automaattisesti, siis pilkkoa sanaa useammalle riville. Yhdysviivalliset sanat tarpeen vaatiessa, eli tilan loppuessa riviltä, katkaistaan eri riveille. Onneksi HTML:ssä on ­-tagi.

Lue kokonaan…

Ohjelma nettisivujen testaamiseen Internet Explorerin eri versioilla

Kuukausien ajan olen hyödyntänyt ilmaista IETesteriä halutessani selvittää, miten nettisivut toimivat tai eivät toimi Internet Explorerin eri kehitysversioilla. IETester sisältää tuoreimpien IE-versioiden lisäksi ikivanhan vitosversion ja kaikki sitä uudemmat. Myös IE10:n esikatseluversio sisältyy satsiin. Tämä ohjelma toimii ohjelmiston tekijöiden listaamien speksien mukaan Windows 7:llä, Vistalla ja XP:llä. Suosittelen tätä softaa. Se ei ole täydellinen eikä bugiton, mutta tuntuu ajavan asiansa. Tiedostokooltaan kompakti ohjelma esitellään tarkemmin My DebugBarin kotisivuilla.

Lue kokonaan…