⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"nordea"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1348 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla nordea, merkityt blogikirjoitukset.

Idea suoran demokratian toteuttamiseksi

Tämä idea edellyttää toki, ettei jostain syystä pärjätä ilman poliitikkoja, kuten vaikka kunnallisedustajia ja kansanedustajia. Idea sisältää seuraavat muuttujat: 1) edustajan, 2) kannattajat, ja 3) asiat. Edustajan tehtävä on reagoida niin kuin edustajan kannattajat haluavat kussakin äänestettävässä asiassa. Edustajalla on oma nettisivu/appi, johon edustajan kannattajat kirjautuvat käyttäen vahvaa tunnistautumista (esim. Osuuspankin verkkopankkitunnuksilla). Edustaja julkaisee nettisivullaan kannattajiensa käyttöön luettelon äänestettävistä asioista. Sen jälkeen kannattajat äänestävät miten he haluavat edustajan reagoivan kuhunkin äänestettävään asiaan.

Lue kokonaan…

Nordea Crowdfunding

Ach, löysin sattumalta kuhtalaisenkohtalaisen tuoreen pressitiedotteen Nordealta. Nordea aloitti kuluvan viikon avaamalla Nordea Crowdfundingiksi ristityn joukkorahoituspalvelun. Sen kautta voi merkitä osakeyhtiön osakkeita, eli se poikkeaa niin maan per… usteellisesti esimerkiksi Mesenaattimiistä, Fundusta, Fixurasta ja muista sellaisista. Nordean rahoituspalvelussa sijoittamiseksi tarvitaan vähintään 100 euroa. Sijoituskohteet ovat pankin mukaan sellaisia, joissa on korkea riski menettää sijoitetut varata. Nyt keskiviikkoaamuna joukkorahoitusta etsii Onni Care ja Lääkärihinta.fi. Noiden kahden kampanjan lisäksi palveluun ei ole vielä liittynyt muita rahareikiä. Palveluun voi tutustua osoitteessa crowdfunding.nordea.fi.

Lue kokonaan…

Tunnuslukulaite tuli

…näkyviin Nordean nettipankin kirjautumissivulle. Nordean nettipankissa on nyt peräti neljä eri menetelmää, joilla pankkiin voi kirjautua. Siellä on Tunnuslukusovellus, Tunnuslukulaite, Salasana ja Tunnuslukukortti. Tunnuslukusovelluksella tarkoitetaan kännykkäohjelmaa, Tunnuslukulaitteella sitä luottokortin kokoista aparaattia, Salasanalla puolestaan sellaista ”pikakirjautumista” (voi kirjautua katsomaan esim. saldon, ei voi tehdä maksua), ja neljäs ja viimeinen kirjautumistapa Tunnuslukukortti on se vanhanaikainen paperiliuska. Siinä postitse lähetettävässä liuskassa näkyy kertakäyttöinen koodi ja alaosassa monikäyttöiset vahvistuskoodit. Tuo paperijuttu on häviämässä Tunnuslukusovelluksen ja Tunnuslukulaitteen korvatessa sen.

Lue kokonaan…

Nordea dumppaa tunnuslukukortin

Nordean nettipankissa oli varayhteys käytössä viimeistä kertaa 12. syyskuuta. Se varayhteys oli ollut toiminnassa yli vuosikymmenen ajan. Se yhteys toimi silloinkin kun nettipankin ensisijainen yhteys ei toiminut. Nyt Nordea ilmeisesti suunnittelee jättävänsä postittamatta asiakkailleen nettipankin tunnuslukulistoja. Se uudistus astuu voimaan joskus ensi vuonna. Se tarkoittaa, että ainoa keino kirjautua nettipankkiin on joko tunnuslukulaitteella, kännykällä tai tabletilla. Tunnuslukusovellus toimii iPhonella, iPadilla, Androidilla ja Windows Phonella. Hölmöllä uudistuksella pyrittäneen säästämään rahaa. Nordeassa on varmaan räplätty helmitauluun plussia ja miinuksia, ja katsottu, että tämän palvelun heivaaminen säästää rahaa. Mutta se saattaa johtaa asiakkaiden menettämiseen sellaiselle kilpailijalle, joka edelleen tarjoaa palvelua.

Lue kokonaan…

Kortin tiedot varastettiin, hän sanoi

Rollemaan Rolle kertoi torstaina pankkitilinsä sisällön lähteneen karkusille. Hän kertoi saaneensa pankista soiton, jossa hänelle tilitettiin kuinka hänen tililtään oli tehty maksuja ulkomaisille pankkitileille. Sen kuultuaan hän kuoletti kortin. Menettämänsä rahat hän saanee takaisin joidenkin viikkojen kuluttua.

Lue kokonaan…

"Nodea verkkopankissa ilmoitus"

Jos sait tuon lainausmerkeissä olevan viestin: se on tietojenkalasteluviesti. Viestin lähettäjäksi ilmoitetaan Nordea Bank AB. Viestin sisällössä varoitetaan verkkopankkien päättymisestä ja että palvelun jatkamiseksi keskeytyksettä pitää manuaalisesti päivittää tili klikkaamalla linkkiä. Linkkiä ei kannata klikata. Viesti kannattaa deletoida. Ja "ATK-juttuja" vain pintapuolisesti ymmärtäviä sukulaisia kannattaa varoittaa netin vaaroista. :-)

Lue kokonaan…

Tallelokero

Tallelokero on salaperäinen jutska. Jos käyn Danske Bankin nettisivuilla ja etsin sieltä löytyvällä hakukoneella jotain hakutermillä "tallelokero", sivustolta ei löydy oikein mitään. Osuuspankin nettisivuilla kerrotaan tallelokeroista kolmen lauseen verran. OP paljastaa, että tallelokeroiden vuokrat ja asiakirjasäilytyspalkkiot peritään kuukausittain. Osuuspankin nettisivuilla ei sivuston sisäisellä hakukoneella löydy muuta hyödyllistä tietoa tallelokeroista. Handelsbankenin nettisivujen hakukone ei löydä tallelokeroista yhtään mitään. Aktia ja Nordea ovat ainoat, joista irtoaa etsimiäni tietoja. Molemmat kertovat lokerojen koot ja hinnat.

Lue kokonaan…

Rahat katosivat Nordean tililtä

Minkälainen häiriö saa Nordean asiakkaiden tileillä olevien rahojen määrät muuttumaan ilman selitystä? Kuulostaa ja näyttää todella omituiselta häiriöltä. Vaikuttaa itse asiassa siltä niin kuin nettipankkiin olisi päästy tunkeutumaan. Nordean verkkopankissa näytetään tänään 8.4. ilmoitus, jossa kerrotaan ytimekkäästi 13 sanalla mistä on kyse: Osa verkko- ja mobiilipankin tilitapahtumista ei näy tällä hetkellä. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Lue kokonaan…

Nordean nimissä jälleen huijausviesti

Koska nigerialaisten prinssien kerjuuviestit vielä tänäkin vuonna saavat suomalaisia lähettämään rahaa ulkomaisille pankkitileille, on luultavaa myös tällaisten tietojenkalasteluviestien saavan osakseen klikkauksia. Sähköpostiosoitteesta admin@unlsystems.org saapui sähköpostiviesti, joka on kirjoitettu alusta loppuun tikkukirjaimilla ja suomeksi. Viestin otsikkona on sana "Tietoturvapäivitystä" tikkukirjaimin. Viestissä kerrotaan, että Nordea tekee tietoturvapäivitystä verkkopankkiosastolla, jonka takia viestin vastaanottajan verkkopankin tunnus menee pian vanhaksi. Sen takia kehotetaan klikkaamaan viestin lopussa olevaa linkkiä, jolla voi manuaalisesti päivittää nettipankin tietoturvapäivityksen. Ei ole sanomatta selvää, että sitä linkkiä ei kannata klikata. Siksi haluan sanoa, ettei sitä linkkiä todellakaan kannata klikata.

Lue kokonaan…

Nordean nimissä huijausviesti

Sähköpostilaatikkooni tuli viesti, joka oli otsikoitu Re: Asiakaspalvelut tietoturvapäivitys. Viestissä houkutellaan huonon suomen voimin käyttäjää siirtymään nettisivustolle, jonka verkkotunnuksen pääte on .pk. Jos olet nörtti sillä tavalla, että kutsut itseäsi nörtiksi kun laitat silmille rumat, mustasankaiset silmälasit ilman vahvuuksia, et varmaan tiennyt, että tuo domainosoite viittaa Pakistaniin. Samaan tapaan kuin .fi viittaa finskilään, .pk kertoo kyseessä olevan pakistanilainen verkkotunnus.

Lue kokonaan…

Nordean nettipankkiin kirjautuminen helpottuu

Nordean nettipankin tietojen tarkasteleminen helpottuu. Veikkaan Nordealla olevan säästäminen mielessä tässäkin asiassa. Firma haluaa säästellä rahaa laittamalla talletuskorot nollille ja veikkaan Nordean harkitsevan Handelsbankenin mallia: toimipaikkojen siirtämistä kiinteistöjen ylempiin kerroksiin ja kauemmas keskustasta. Handelsbanken haluaa konttoreihin pääsemistä hankaloittamalla säästää rahaa.

Lue kokonaan…

Nordean palvelumaksut

Koska on vielä melkoisen hämärää enkä siksi viitsi lähteä keräämään videokuvaa YouTube-kanavalleni erästä Porvoo-aiheista videota varten, esittelen ajatuksiani pankkien palvelumaksuista. Olen näemmä nyt niin vanha setämies, että joudun maksamaan kuukausittain Nordea-pankin palveluista. Aikaisemmin Check-in-asiakkaana olen saanut hommailtua ilmaiseksi, sillä Visa Electron ja nettipankin tunnarit ovat olleet maksuttomat. Nyt Nordea on ryhtynyt veloittamaan päivittäispalveluiksi kutsumistaan itsestäänselvyyksistä jonkin verran.

Lue kokonaan…