⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"nordnet"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla nordnet, merkityt blogikirjoitukset.

Deutsche Bank rommaa tai ei — se on 50-60

Luen Suomi24:n keskusteluita, myös Vauva-lehden juttupalstaa ja Kauppalehden keskustelupalstaa. Uskon näissä kolmessa palstassa olevan hyvin edustettuina fennoja jokaisesta yhteiskunnan kerroksesta. Vauvafoorumi tarjoaa paljon hauskojakin ideoita blogimerkinnöille, mutta tämä juttuidea tulee Kauppalehden juttupalstalta. Siellä ahkerasti kirjoitteleva nimimerkki MegaBear vakuuttaa päivämäärän 30.9.2016 painuvan historiaan päivänä, jolloin Deutsche Bank meni nurin. Hän uskoo sen ”rommaavan” vieläkin huolellisemmin kuin Lehman Brothersin vuonna 2008.

Lue kokonaan…

Talvivaara Mining Company Plc

Sain sata euroa takkiin kun Talvivaaran Kaivososakeyhtiön kurssi tippui 0,03 euroon. Ostaessani Talvivaaraa osakkeen hinta oli 1,88 euroa. Nordnetin tilastojen mukaan Talvivaaran osake oli arvokkaimmillaan alkuvuodesta 2011, kun sen kappalehinta oli 7,2 euron paikkeilla. Nordnetin salkussani myös Outokumpu ja Sotkamo Silver ovat miinusmerkkisiä. Talvivaara Sotkamo Ltd hakeutui bankrottiin 6. marraskuuta.

Lue kokonaan…

Sharevillen kolme sijoittajaa

Otsikkoon voisi kai asettaa viimeisen sanan sijaan "sijoittajaa tai säästäjää", mutta antaa nyt olla noin. Kirjoittaessani tätä Sharevillessä, Nordnetin omassa ns. sosiaalisen median palvelussa, sen etusivulla näytettiin kolmen suosituimman suomalaisen nimimerkit. Ne olivat Pärttil Vantaalta, Kinsk1 Oulusta ja pupukuvaa profiilissaan käyttävä Porvari jostakin tuntemattomalta paikkakunnalta. Näistä profiileista Pärttilillä ja Porvarilla on osake- ja rahastosalkussaan nyt hieman yli 300 000 euroa. Kaikkien kolmen sijoitusten arvo on kasvanut jokseenkin tasaisesti. Porvari ja Kinsk1 ovat olleet palvelussa kutakuinkin kolme vuotta, Pärttil vasta edellisvuoden alkuvaiheista lähtien.

Lue kokonaan…

Nordnetin Shareville

Tänään kun olin kirjautumassa Nordnetin hallintapaneeliin, ruudulle ilmestyi Sharevilleä mainostava laatikko. Kyseessä on ilmeisesti jokin uusi toiminto tai palvelu, jota Nordnet kuvailee näin: Sharevillessä voit kurkistaa tuhansien sijoittajien salkkuihin, seurata käyttäjiä ja arvopapereita, osallistua sijoittamista koskevaan keskusteluun, liittyä ryhmiin ja paljon muuta. Kun jaat salkkusi Sharevillessä, muut käyttäjät näkevät Nordnetissä tekemät kauppasi. Sharevillessä saat sijoitusideoita ja tukea muilta sijoittajilta. Näin sinulla on mahdollisuus tehdä parempia sijoituksia. Rahasummia ei kuulemma näytetä ja Sharevillessä voi esiintyä nimimerkillä.

Lue kokonaan…

Nosto Nordnetistä vastatilille (kuva)

Lokakuussa kirjoitin jutun, jossa selostin kuinka Nordnetin tililtä voi siirtää ykkösiä ja nollia omalle pankkitilille. Otsikoin sen Rahan nostaminen Nordnetin tililtä. Tässä on pieni jatko-osa tai täydennys sille: screenshotti siitä sivusta, siitä lomakkeesta, joka on löydettävä Nordnetin hallintapaneelista rahan siirtämiseksi. Tämä lomake tuntuu olevan välillä hankalasti löydettävissä. Se on piilotettu välilehden taakse.

Lue kokonaan…

Nordnetin hinnoittelu kammottavaa riistoa

Nimimerkki No huh huh! kirjoitti männävuoden toukokuussa Suomi24:n foorumille kuinka hirviän kauhian kallis Nordnet on. Kirjoittajan mielestä Nordnet on tarkoitettu vain monimiljonääreille, joita ei paljon haittaa vaikka osakekauppoja tehtäessä maksut ovat ”pöyristyttävän” korkeita. Kirjoittaja esittää pitkän listan asioita, joiden hän katsoo olevan vialla Nordnetissä. Yksi väitteistä on, että vaikka tuo firma mainostaa säilytyskulujen olevan nolla euroa, ne voivatkin olla yhdeksän euroa kuukaudessa. Tällaista huuhaata.

Lue kokonaan…

Mitkä yhtiöt maksavat osinkoa?

Nordnet kertoo yhteenvedoissaan ja aamukatsauksissaan kaikenlaista sijoittamiseen liittyvää hyödyllistä. Löysin juuri Nordnetin hallintapaneelista Analyysit & uutiset -välilehden alta mahdollisuuden tilata omaan sähköpostiosoitteeseen näitä tiedotteita. Kokeilen nyt miten paljon hyödyllistä dataa heiltä tulee, kun aamukatsaus on tilattu. Aamukatsauksessa on esimerkiksi yhteenvetoja edellisen pörssipäivän nousijoista ja laskijoista ja Kompassin terävin kärki -laatikossa esitetään muutamia suosituksia, että kannattaako ostaa, myydä, vähentää vai lisätä jotakin firmaa. Esimerkiksi nyt Rautaruukkia ja Ahlstromia suositellaan myytäväksi ja Capmania ostettavaksi.

Lue kokonaan…

Rahan nostaminen Nordnetin tililtä

Tänään aivastin kaakaojauhetta nenäonteloihini. Jauheena oli saksalainen piparkakkumausteinen kaakao ja syynä tälle omituiselle tilanteelle oli ja on jääkaapin meneminen epäkuntoon. Koska jääkaappi on pari päivää toiminut pelkästään kaappina ilman jää-alkuosaa, olen joutunut luopumaan esimerkiksi margariinista ja maidosta ja muista tällaisista asioista. Ajattelin ennen kaupassa käymistä nauttia kupillisen kuumaa kaakaota, kunnes muistin ettei ole maitoa enkä halua kaakaota sekoittaa veteen. Se olisi eläimellistä. Niinpä päädyin ainoaan järjelliseen ratkaisuun, eli kaakaon nauttimiseen ilman nesteitä. Harmillisesti satuin aivastamaan juuri sen jälkeen kun lusikallinen jauhetta oli viety leipäluukkuun.

Lue kokonaan…

Taidan minäkin myydä Nokian

Ostin Nokia Corporationin osakkeita Nordnetistä 12.7.2012 kappalehintaan 1,57 euroa. Hankinta-arvo oli 471 euroa. Nyt noiden osakkeiden markkina-arvo on 1479 euroa. Nordnetin tilastojen mukaan tuottoa on siis tullut 214 prosenttiyksikköä. Ei lainkaan hullumpi saavutus enkä usko tuon firman osakkeiden juuri tuota korkeammalle nousevan.

Lue kokonaan…

Nordnetin rahastojen shoppaaminen on ilmaista

Hoono otsikko on huono. Otsikon pitäisi olla: Nordnetin kautta ostettavien rahastojen merkitseminen ei maksa tällä hetkellä mitään. Joskus iltapäivälehtien sensaatiohakuiset otsikot ovat niin tyhmiä, että oksat pois. Tyhmimmästä päästä ovat ne, joissa on numero kuusi ja se yritetty saada vaikuttamaan siltä niin kuin kuusipuu olisi esimerkiksi loukkaantunut tai joutunut johonkin selkkaukseen. "Kuusi loukkaantui!"

Lue kokonaan…