⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"paypal"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla paypal, merkityt blogikirjoitukset.

PayPal osti iZettlen

Kahdeksan vuotta sitten perustettu iZettle on muun muassa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa toimiva maksutapojen mahdollistaja. Siltä voi vuokrata esimerkiksi maksupäätteen korttimaksujen vastaanottamiseksi. Eilen torstaina iZettle uutisoi PayPalin ostaneen sen parilla miljardilla eurolla. (Oikeastaan 2,2 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla. Se on euroiksi käännettynä 1,87 mrd.) Techcrunch.com-sivustolla kirjoitettiin toukokuun alussa iZettlen startanneen IPO-rahoituskierroksen kerätäkseen varoja toimintansa laajentamiseksi. Siinä Techcrunchin uutisessa kerrottiin iZettlellä olevan 413 000 yritysasiakasta, ja että yrityksen arvoksi laskettiin noin miljardi euroa.

Lue kokonaan…

Paytrail: nettikaupan maksutapojen bannerin tekeminen

Nyt on pitkiä sanoja! Tämän blogipostauksen avainsanoja voisivat olla: maksutapakuvakkeet, maksuvälittäjä ja maksutapabannerigeneraattori. Tuo linkistä avautuva työkalu auttaa Paytrail-maksuvälittäjän asiakkaita luomaan helposti erilaisia maksutapoja esitteleviä bannereita. Tietysti kuulostaa epäilyttävältä jos haluan muistuttaa, ettei edellä mainittu lomake tietenkään tallenna mitään käyttäjänumeroita tai -varmenteita mihinkään tietokantaan tai muuallekaan, mutta niin se vain on. Lomakkeella lähetettyjä tietoja ei tallenneta.

Lue kokonaan…

Instagramin käyttäjien tietoja, kuten puhelinnumeroita, voi ostaa Doxagramista

Instagramin API:ssa olleen haavoittuvuuden jäljiltä ovat miljoonat käyttäjien profiilitiedot, kuten puhelinnumerot, vuotaneet markkinoille. Instagram ei ole vielä paljastanut tarkalleen kenen käyttäjien tiedot ovat lirahtaneet, mutta Ylilaudan mukaan Doxagram-sivustolla on kaupan esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän oletetusti virallisen Instagram-tilin puhelinnumero, kuten myös monien muiden finskiläisten poliitikkojen kännykkänumeroita. Yhden numeron ostaminen Doxagramista maksaa 10 USD.

Lue kokonaan…

Fundu

Fundu on yksi niistä joukkorahoituspalveluista, tai ehkä paremminkin yksi niistä joukkolainapalveluista. Se on hyvin samanlainen nettipalvelu kuin Invesdor, joskin Fundu vaikuttaa palvelevan ensisijassa kotimaisia yrityksiä. Invesdorin haarukan piikit tähtäävät muihinkin Pohjolan maihin ja Brittilään. Lisäksi Fundun kautta voi osallistua lainoittamiseen kun taas Invesdorissa invesdooraamiseen (ba-dum-tss) koska Fundun sijoituskohteet etsivät joko siltalainaa, yrityslainaa tai vaihtovelkakirjalainaa. Siis toisin sanoen Invesdorissa voi usein saada sijoituskohteesta esimerkiksi prosentuaalisen omistusosuuden, mutta Fundussa (vähintään 100 euron suuruiselle) sijoitukselle/lainalle saa aikanaan vastineeksi koron ja pääoman.

Lue kokonaan…

Anna rahaa — näin teet PayPalin maksupainikkeesta normaalin tekstilinkin

Olen aika ajoin tarjonnut blogini lukijoille mahdollisuuden täyttää näppämistöni vasemmalla puolella sijaitsevan mukin kahvilla pitämällä esillä PayPal-maksunappia. Nappia klikkaamalla on voinut siirtyä lahjoittamaan pari kolikkoa. Sellaisen lahjoitusnappulan voi tehdä kirjautumalla PayPaliin ja valitsemalla yläreunassa sijaitsevasta menyystä Tools ja sieltä All tools, jonka jälkeen avautuvan sivun puolivälistä pitää napsauttaa PayPal buttons. Sen suora URL-osoite on tämä: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_button-management.

Lue kokonaan…

Trollilahjoittaja antoi kymppitonneja PayPalin välityksellä — vanhempien luottokortilla

Hän on trollilahjoittaja sen takia, että hän netissä kiertelevien, kaartelevien huhujen mukaan pyrki lahjoituksen jälkeen keräämään lahjoittamansa rahat takaisin. Usein PayPal mahdollistaa esimerkiksi kuukauden kuluttua lahjoituksen tekemisestä sen perumisen. Jos vaikkapa sinä saisit tänään PayPal-tilillesi noin 10 000 euroa, olisit varmaan hämmästynyt ja kummastunut, ja ehkä tuhlaisit saamasi summan. Sen jälkeen jos saisit PayPalilta viestin, jossa saamasi lahjoitussumma peritään takaisin… No onneksi niin ei päässyt käymään. Ei sinulle, ei minulle eikä Twitch-käyttäjä LegendaryLealle eikä muille, sillä PayPal on kieltäytynyt perumasta lahjoitussummia. Näin ollen 18-vuotias trollilahjoittaja Anthony Archer menetti rahat. Toisaalta hevosmiesten tietotoimiston mukaan australialaisen Archerin PayPal-tililtä tehdyt lahjoitukset veloitettiin hänen vanhempiensa luottokortilta. Hän teki lahjoitukset helmikuun lopussa. Samalla PayPal äkkäsi omituista toimintaa hänen tilillään, joten se jäädytettiin.

Lue kokonaan…

Ostin Linguim.comin

Digital Pointissa oli myynnissä sellainen nettisaitti kuin Linguim.com. Kielten opiskelua varten rakennettu sivusto on ollut toiminnassa muutaman vuoden ajan. Sillä on mukavasti hyvää uniikilta vaikuttavaa sisältöä. Se vaikuttaa olevan varsinainen hiomaton timantti. Ostin sivuston 500 Yhdysvaltain dollaria vastaavalla euromäärällä. Nyt jännään menetinkö rahani vai ottaako sivuston edellinen omistaja yhteyttä, jotta domain ja sivusto voidaan siirtää meikäläisen hoiviin.

Lue kokonaan…

Ehkä huolestuttavin näky eBayssa

Se huolestuttava näky voi löytyä eBayn tilaushistoriasta, kun on tilannut ja maksanut jonkin tavaran. Siellä saattaa lukea jonkin ostoksen kohdalla, jota ei ole vielä toimitettu, hyytävät sanat: "This user is no longer registered on eBay."

Lue kokonaan…

PayPal ehdottaa nielemään kapselin

The Wall Street Journalin uutisessa kerrotaan, että PayPal tutkii uusia tapoja, joilla kirjautua esimerkiksi sen tarjoamaan rahastuspalveluun. PayPalin mukaan vanhanaikaiset näppäimistöllä kirjoitettavat salasanat ovat turhan turvattomia etenkin kun englanninkielisessä maailmassa yleisimpiin salasanoihin kuuluu sana "password". PayPal miettii josko kirjautumista tarvitseviin palveluihin voisi loggautua käyttämällä vatsassa sijaitsevaa kapselia. Kapseli saisi virtansa vatsahapoista ja se voisi lähettää langattomasti dataa, mukaan lukien sydänkäyrän. Myös "tietokonetatuoinnit", sormenjälki- sekä kasvojentunnistus ovat PayPalin mielessä.

Lue kokonaan…

PayPalin käyttöliittymä uudistui

PayPal uudisti ensin yleisölle avoimen puolen nettisivuistaan ja nyt parin päivän sisällä vaikuttaa myös kirjautuneiden asiakkaiden puoli uudistuneen. Leiskauttajalta vaikuttaa loppuneen puhti Resolution Center -osion kohdalla, siellä kun näyttää olevan suurelta osin vanha tyyli käytössä.

Lue kokonaan…

GoPro HERO3 Black alennuksessa

Koska HERO4 on julkaistu, tullee GoPro-kameroiden edellisen version hinnoittelussa tapahtumaan muutoksia. Joskus. Ainakin Kolor Store on päättänyt hankkiutua eroon GoPro HERO3 Black Editionista myymällä sitä hintaan 189 EUR. Kyseessä on erikoistarjous, joka on voimassa ken tietää kuinka kauan. Kolor Store ei ole kotimainen nettikauppa, mutta se toimittaa tavaroita myös Suomeen. Tilauksen voi tehdä joko luottokortilla tai PayPalilla.

Lue kokonaan…

eBay hakkeroitu — vaihdahan salasanasi

Tämä tapahtui jo helmi- ja maaliskuussa, mutta vasta nyt jostain syystä, jota maailmalla varmasti on kysytty noin 128 miljoonaa kertaa, eBay suosittelee käyttäjiään vaihtamaan salasanansa asappia. Mainitsin tuon huiman lukumäärän edellä. Se on se määrä käyttäjiä, joiden eBay-tilin salasana muiden tilin tietojen kyydissä on voinut päätyä luvattomille teille.

Lue kokonaan…

Skrill-kortti

Prepaid-luottokortti Visa Electronilla on vähän tunnettu kilpailija: Skrill. Se on entinen Moneybookers, joka jotakin kautta päätyi ottamaan nimekseen Skrill. Arvaan jonkun nimiasioista aikoinaan vastanneen tahon laittaneen kiviä suuhunsa ja älähtäneen "Sgriaahrzggzl! Sghkrill!" Siten syntyi Skrill.

Lue kokonaan…

Tilaaminen eBaysta

Olen tilannut muutamia kertoja tuotteita eBay-nettikaupasta maksamalla ostokset PayPalin avulla. PayPal-tilini on puolestaan kytketty Nordean tiliin. Siinä tilissä on puolestaan nettipankki ja nettipankissa vuorostaan sallittu kortin käyttäminen nettimaksujen tekemiseen.

Lue kokonaan…