⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"poliisi"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla poliisi, merkityt blogikirjoitukset.

Miten mies eroaa esim. naisesta?

Kyselin julkisuuslakiin perustuvan tietopyynnön muodossa vastausta seuraavaan kysymykseen: Mikä on se hyväksyttävä peruste, jolla miespuoliset Suomen kansalaiset asetetaan eri asemaan muihin nähden kun kyseessä on asevelvollisuus? Taustoitin kysymystä tällä tavalla: Jokainen miespuolinen Suomen kansalainen on asevelvollisuuslain mukaan asevelvollinen, eikä Suomen perustuslain mukaan ketään saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan.

Lue kokonaan…

Nettivinkki.fi ei ole poliisin luomus

Nettivinkki.fi-sivuston ulkoasun oikeassa yläkulmassa on linkki sivulle, jonka nimi on Oikeudelliset huomautukset. Sen sivun alaosassa on 9 pikselin fonttikoolla seuraava lauselma: Nettivinkki © 2010-2020 Harry Sintonen <sintonen@iki.fi>. Tämä sivu on parodia. Yhdennäköisyys muiden internetissä olevien sivujen kanssa on täysin tahatonta. Sivuston tarkoitus on herättää keskustelua siitä, saako täysin ulkopuolinen ei-viranomaistaho kerätä tietoja mahdollisesti laittomasta materiaalista. Kyseessä on myös kannanotto isoveli-yhteiskuntaa vastaan. Mielestäni internetin tulisi olla vapaa.

Lue kokonaan…

Rengasvarkaudenestolaite

Sain eilen postia taloyhtiöltä. Lappusessa sanottiin talon varastoista varastetun tavaraa, ja että kannattaa käydä tutkimassa onko omasta häkistä kadonnut mitään. Pietarin blogissa mainittiin eilen melkein samasta asiasta: Itä-Uudenmaan poliisi on saanut tutkittavakseen tapauksia, joissa auto- ja rengasliikkeiden pihoilta on nyysitty rengassarjoja kymmenittäin. Piirtelin otsikossa mainitun rengasvarkaan vitutuskäyrää nostavan vehkeen. Se sisältää pohjalevyn, pystykepin, vaakakepin ja lukon, joka on kuvassa esitetty keltaisena kolmiona. Tämän laitteen idea on niputtaa rengassetti yhdeksi painavaksi paketiksi. Tuossa keksinnössä on miettimättä loppuun asti miten ne renkaat nostetaan selkää rikkomatta siihen laitteeseen jos pystykeppi on pystyssä… se jääköön jonkun toisen mietittäväksi.

Lue kokonaan…

Huomioita Riina Mäkisen katoamisesta

Tämä ei ole mukavaa luettavaa. Murha.info-sivuston foorumilla on ajateltu Riina Mäkistä noin 1200 kertaa. Nuoren naisen omituinen katoaminen maisemista voi hyvinkin selittyä verityöllä. Kertaan tähän mistä on kyse, ja sitten menen niihin tekemiini huomioihin. Loviisan ja Porvoon välissä sijaitseva Vanhakylä toimii näyttämönä tälle kummalle tapahtumalle. 19-vuotias Riina Mäkinen ja häntä ruumiillisesti vanhempi kriminaalipoikaystävä polttivat toukokuussa 2017 autonsa lähellä moottoritietä sijaitsevan Vanhakylän metsän reunassa. Poikaystävä, tai oikeastaan miesystävä, ammuskeli pistoolilla saman päivän aikana. Hänet pidätettiin. Riina Mäkinen on ollut Vanhakylän-matkasta lähtien kateissa. Mäkisen ja miesystävän tiet erosivat poliisin mukaan riitaisissa merkeissä. Sen jälkeen Mäkistä on etsitty useaan otteeseen pollareiden ja vapaaehtoisten voimin. Naista ei ole vielä löytynyt, ainoastaan eräitä hänelle mahdollisesti kuuluneita tavaroita, kuten hiuslakkapullo.

Lue kokonaan…

Miksi poliisi jatkaa hurjastelijan takaa-ajoa?

Jos katselet sellaista videota, jossa virkavalta yrittää napata liikenteessä hurjastelevan autoilijan, mopedistin tai motoristin, ehkä kuulet tai luet sen videon jälkeen kommentteja muilta videon katselijoilta. Niiden kommenttien joukossa on mahdollisesti sellainen, jossa pollareita syytetään viattoman kaahailijan kiusaamisesta. Sellainen kaahailijamyönteinen kommentti sisältää ajatuksen, että poliisi voisi yhtä hyvin kuvata sen kaahailijan ajamassa ylinopeutta ja sitten postittaa sakon rekisterikilvessä merkitylle ajopelin omistajalle.

Lue kokonaan…

Harry Karjalaisen katoaminen

33-vuotias Harry Karjalainen lähti 8.2.2017 kotoaan Helsingistä kohti metsää. Helsingin poliisin julkaisema valokuva Harrysta näyttää, että hän oli katoamispäivänä pukeutunut kevyesti. Hänellä oli lenkkarit, hiekanväriset housut, musta takki, jonka alla huppari. Päässä pipo. Kädessä sormikkaat. Selässä reppu. Illalla puoli kahdeksan maissa hän oli lähtenyt kohti itää, kohti Sipoonkorven kansallispuistoa tai sen yhteydessä olevaa metsikköä. Hän on kiinnostunut valokuvaamisesta. Jotkut Murha.info-foorumilla arvelevat Harryn lähteneen valokuvaamaan esimerkiksi revontulia. Nähdäkseni siinä repussa, joka valokuvan mukaan miehellä oli mukana, ei mahdu kunnollista kamerajalustaa. Jos hän on kokenut valokuvaaja, hänellä olisi ollut tukeva kolmijalka mukana. Hänellä olisi sopinut olla mukana myös taskulamppu tai otsavalaisin, talvikengät, paksummat housut, samoin kuin paksummat hanskat, rukkaset tai kintaat.

Lue kokonaan…

Porvoossa juomavesi on jälleen myrkyllistä

Unelmien kotikaupunki kertoo nettisivuillaan kuinka 7.2. järjestetään DuuniTehdas, sitten on jossain saumassa TubeTour, että juomavesi on keitettävä, lisäksi Porvoossa voi nauttia kaupungin laajasta ravintola- ja kahvilatarjonnasta. Hetkinen… Heeetkinnen, ettäkö juomavesi on keitettävä? Aivan! Juomavesi on keitettävä, koska se sisältää kolibakteeria. Tämä asia tietysti on jo vanha tieto, sillä se myrkkyvesi on lirunut kaupunkilaisten kurkuista alas jo eilisestä asti. Siitä tiedotettiin kikkiriikisellä uutisella Porvoon kaupungin nettisivuilla. Periaatteessa yksi niistä asioista, joita juomavedeltä voi toivoa, on ettei sen nauttiminen ole vaarallista. Oikeastaan juomaveden juomakelpoisuus on se ensisijainen ja melkeinpä ainokainen kriteeri, että sitä voi kutsua juomavedeksi.

Lue kokonaan…

Entisen huumeskouden tarinoihin liittyviä Google-hakuja

Google pyrkii tarjoamaan kävijöille mahdollisuuden löytää tietoa käyttäjää mahdollisesti kiinnostavista asioista, joita he ovat googlettamalla yrittäneet löytää, mutta ehdottamalla hieman erilaisia hakutermejä. Esimerkiksi haettaessa Suomen Googlesta hakulauseella "Ex-huumeskouden tarinat" voidaan saada tällä hetkellä seuraavia ehdotuksia, joiden hakukonejätti katsoo liittyvän samaan aihepiiriin: "myrkky aarnio", "frontline responses finland", "justpasteit myrkky", "jouni välkki", "krista soukola", "iina ahonen iltalehti", "myrkyn kylä" ja "60.682319, 25.379715". Viimeisin noista on Googlen karttajärjestelmässä käytetty koordinaatistotieto. Se viittaa Mäntsälän yläpuolella sijaitsevaan paikkaan. JustPaste.it puolestaan on sellainen nettipalvelu, johon voi ladata tiedostoja ja muuta inffoo.

Lue kokonaan…

Rattijuoppous vaivaa Kaakkois-Suomen poliisia

Poliisin julkaisemat tiedotteet tekevät mahdolliseksi kuikuilla mitkä asiat pollareita puhuttavat ja mitkä asiat yhteiskuntaa vaivaavat. Esimerkiksi rattijuoppous vaikuttaa olevan poliisin tiedotteiden otsikoissa käytettyjen sanojen perusteella suurin vaiva ensimmäiseksi Kaakkois-Suomessa ja sen jälkeen Pohjanmaalla. Rattijuoppous saa omituisen vähän mainitsemiskertoja esimerkiksi Helsingissä ja Länsi-Uudellamaalla, vaikka siellä on, olen kuullut, aika paljon ihmisiä. Ehkä niillä alueilla tapahtuu poliisin mielestä muita mainitsemisen arvoisia asioita paljon ja siksi autoilijajuopoista ei puhuta niin paljon kuin muualla.

Lue kokonaan…

Minkälaisia onnettomuuksia tapahtuu Suomessa eniten?

Pystyn antamaan aika hyvän vastauksen otsikon kysymykseen, sillä olen kerännyt Pelastustoimen mediapalvelun ensitiedotteita talteen useiden kuukausien ajan. En tietenkään pysty täysin varmasti väittämään, että jotakin onnettomuustyyppiä tapahtuu jotakin toista tyyppiä useammin. Miksi en? Koska Pelastustoimen mediapalvelun ensitiedotteiden luetteloon ei tule näkyville aivan kaikkia hälytystehtäviä. Kirjoitin siitä joulukuussa. Lisäksi olen tilastoinut hälytystehtäviä vasta viiden kuukauden ajan. Esimerkiksi kesällä voi ilmetä jotakin hälytystyyppiä merkittävästi useammin kuin talvella. Joka tapauksessa noin 27 000 hälytyksen tiedoista voinee hahmotella "mitä sattuu".

Lue kokonaan…

Knightscope

Tähtien sodan R2-D2:tä muistuttava Knightscope, lempinimeltään K5, on liikkuva ja itsenäinen valvontajärjestelmä. Laitteen valmistaja on yhdysvaltalainen Knightscope, Inc. Se mainostaa valvontarobottiaan mullistavaksi innovaatioksi, koska laite pystyy omatoimisesti turvaamaan asiakkaita, valvomaan omaisuutta ja työntekijöitä kellon ympäri. Laitetta ei tarvitse ohjata kauko-ohjaimella. Se toimii kuten robotti-imuri. Se voi pyöriä jollakin alueella kulkemalla jotakin tiettyä reittiä tai omatoimisesti. Se pystyy väistämään ihmisiä ja esineitä, kuten peruuttavan auton pysäköintipaikalla. Vuodessa K5 tuottaa yli 90 teratavua dataa. Laite painaa noin 130 kilogrammaa. Se voi lähettää suoraa videokuvaa ja muuta dataa vaikkapa vartijan älypuhelimeen. Se voi mahdollisesti hälyttää automaattisesti virkavallan paikalle jos se tunnistaa etsintäkuulutetun henkilön. Laite on tulossa myyntiin/vuokrattavaksi Kalifornian alueelle vuonna 2016 ja sen ulkopuolelle (luultavasti kuitenkin Yhdysvaltojen sisällä) ensi vuoden puolella.

Lue kokonaan…

"Ex-huumeskouden tarinat"

"Ex-huumeskouden tarinat" on sen viestiketjun nimi, johon netissä on voinut viime päivinä törmätä useilla eri keskustelupalveluilla ja eräissä tiedostojen säilömiseen suunnatuissa nettipalveluissa. Otsikon viestiketju ilmestyi jollekin keskustelupalstalle tai -laudalle. Sen alkuperäinen kategoria tai osio lienee ollut /b/ (Hämärät). Haluan käyttää tässä blogitekstissä "paljon" lainausmerkkejä niiden antaessa lukijalle mahdollisuuden tulkita merkkien välissä olevat sanat ja niiden merkitykset kuten he itse mielivät. Otsikko voisi olla lainausmerkeissä myös "Jari Aarnion tarinat". Koostin ne PDF-tiedostoksi. Ennen tiedoston lataamista ja varsinkin ennen sen lukemista on tärkeää huomioida seuraavat seikat: tarinat ovat räävittömiä yhtä paljon kuin shokeeraaviakin.

Lue kokonaan…

Poliisin nettisivujen uudistus

Varmaan jollakin verovaroin kustannetulla IT-osastolla on ollut rahaa kun poliisin nettisivut on laitettu uusiksi. Samalla vaihtuivat URL-osoitteet, tietenkin niin, ettei vanhoja osoitteita ole uudelleenohjattu minnekään, ja yllättäen myös sähköpostiosoitteita on menty vaihtamaan. IT-osastolla on nettisivujen pyörittelyn lisäksi sen verran budjetissa löysää, että poliisi voi olla "aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa, erityisesti Facebookissa". Ehkä Konalan Fixus, josta kansallispukuväki pakeni paikalta, voisi laittaa Facebookiin tilapäivityksen. Sitten poliisi voisi klikata sen kohdalla Tykkää-nappia. Ehkä se auttaa jotenkin.

Lue kokonaan…

Poliisi pelaa itsensä ulos ja sitten valittaa kuinka kansalaiset "ignooraavat" heidät

Kun kymmenien puolustuskyvyttömien (luku taitaa olla jo 70 tähän mennessä) suomalaisten kimppuun käydään, heitä puukotetaan, heidät ryöstetään monikulttuurisin voimin, poliisi ei tee asialle mitään. Poliisi tietää ketkä ovat hyökkäilleet nuorisomme kimppuun eikä suostu tekemään kultamunaköörille mitään. Sitten kun siviilit ryhtyvät korjaamaan tätä asiaa, jota poliisi on haluton ja kyvytön korjaamaan, alkaa väkivaltakoneisto komissaarius Jari Taposen suulla määkiä Iltiksessä kuinka on hirveää, että kansalaiset ottavat ohjat omiin käsiinsä. Ei se ole hirveää. Se on normaali reaktio. Poliisi on tehnyt itsensä tässä asiassa tarpeettomaksi. Kansalaisten usko poliisin kykyyn suojella kansalaisiaan on heikko. Väitän sen olevan heikoimmillaan Itä-Helsingissä.

Lue kokonaan…

Turhia rikoksia, vol. 2

Poliisin nettisivuilla on päivämäärälle 11.7.2014 leimattu Timo Nyyssösen kolumni. Sen otsikko on Turhia rikoksia, vol. 2. Kirjoittajan mukaan maalaisjärjellä voisi estää huomattavan osan polttoainenäpistyksistä. Itä-Vantaalla sijaitsee huoltoasema, jossa on tammikuun ja kesäkuun lopun välisenä aikana varastettu polttoainetta tankkaamalla yli 100 kertaa. Nyyssönen ihmettelee miksi yhteiskunnan niskaan sysätään tämä varasteluongelma, kun sen voisi korjata muuttamalla tankkausjärjestelmä automaattiseksi.

Lue kokonaan…

Poliisiautojen uudet värit

Suomen Pollarivoimat latasi 19.2.2014 nettiin, YouTube-kanavalleen, tämän videon. Siihen ei voi jättää kommentteja eikä sitä voi arvostella, koska sitä ei haluta kommentoitavan tai arvosteltavan. Koska niin on, sitä voi kommentoida ja arvostella tällä sivulla. Tuo viisiminuuttinen YouTube-video sisältää seuraavan kuvauksen: Poliisi uudistaa kulkuneuvojensa tunnusvärejä. Videolla esiteltävän auton uudet värit on valittu kansalaisille ja poliisin henkilöstölle suunnatun kyselyn perusteella. Videolla vertaillaan myös uuden ja vanhan auton pimeänäkyvyyttä.

Lue kokonaan…