⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"raha"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla raha, merkityt blogikirjoitukset.

Oikeat lottonumerot

Alla kaksi kuvaa, joissa näytetään kuinka iso numero keskimäärin tulee kun kaikki voittaneen lottorivin numerot summataan yhteen. avgPrimary tarkoittaa päänumeroja, avgSecondary tarkoittaa lisänumeroita ja avgAvg on pää- ja lisänumeroiden yhteenlaskettu summa. Ylemmässä kuvassa on pudotus vuoden 1986 kohdalla siksi, ettei silloin valittu lisänumeroita useana viikkona syystä tai toisesta. Ylemmässä kuvassa on kiinnostavaa kuinka lisänumerojen yhteenlaskettu summa on merkittävästi tippunut vuoden 2016 jälkeen… sen jälkeen kun ne ensiksi alkoivat tippumaan vuonna 2011. Ehkä Lotossa astui voimaan silloin jokin uudistus, tai jos ei, niin silloin voidaan miettiä ovatko lottonumerot sittenkään sattumalta valittuja.

Lue kokonaan…

Mansikan hinta

Suomalaisen mansikan kappalehinta on 0,49 euroa. Tämä hinta perustuu ensi käden tietoon, nimittäin 250 gramman rasiaan, jossa on kotimaista ykkösluokan mansikkaa. Rasian hinta oli 5,95 €. Rasia sisälsi 12 mansikkaa.

Lue kokonaan…

Luottotiedot

Suomen Asiakastieto Oy lähetti uutiskirjeen, jossa on kiinnostavaa juttua: Luottotietolain muutos astuu voimaan 1.12.2022. Siitä lähtien maksuhäiriömerkintä poistuu 30 päivän kuluttua siitä, kun luottotietorekisteriin on merkitty tieto alkuperäisen saatavan maksamisesta. Myös maksuhäiriömerkintöjen tallennusaikoihin vaikuttaneet pidennys- ja lyhennyssäännöt poistetaan. Lakimuutoksen myötä 1,6 miljoonaa henkilöille rekisteröityä maksuhäiriömerkintää poistuu Asiakastiedon luottotietorekisteristä ja 18 200 henkilön luottotiedoista poistuu kaikki maksuhäiriöt.

Lue kokonaan…

Kaikissa lottopeleissä voidaan huijata

Salaliittoteoria: Lotossa voidaan pitää yksinkertaista tietokantaa niistä peliriveistä, jotka on varattu seuraavalle pelikierrokselle. Toisin sanottuna voidaan tietää mitkä rivit on varattu, ja sen tiedon avulla voidaan tietää mitkä rivit ovat vapaita. Sen vuoksi voidaan arpoa ”vapaa” pelirivi jos halutaan kasvattaa lottopottia. Jos halutaan antaa lottovoitto jonnekin pikkupaikkakunnalle, voidaan autoilla sen paikkakunnan Ärrälle ja rekisteröidä siellä voittava lottorivi, ja sitten arpoa se ns. suorassa lähetyksessä tai jotenkin muuten. Tämä pätee kaikkiin lottopeleihin.

Lue kokonaan…

Finanssivalvonta päätti Privanetin

Finanssivalvonta julkaisi tänään päätöksen perua Privanet Securities Oy:n toimiluvan. Päätöstä perustellaan 55-sivuisessa, osittain mustaviivatussa, asiakirjassa, siten, että Privanet on laiminlyönyt velvoitteitaan. Finanssivalvonnan uutiskirjeessä summattiin: Privanet ei myöskään ollut tunnistanut ja ehkäissyt liiketoimintaansa olennaisesti liittyviä eturistiriitatilanteita, kun se välitti arvopapereita emoyhtiönsä tai lähipiirinsä lukuun. Eturistiriitatilanteiden synnyttyä se ei kohdellut asiakkaitaan hyvän tavan mukaisesti ja antanut tietoja eturistiriitatilanteiden luonteesta tai syistä. Finanssivalvonta oli puuttunut vastaaviin laiminlyönteihin jo aiemmissa Privanet-konsernille antamissaan päätöksissä. Privanet ei ollut huomioinut sen emoyhtiön sijoitusomaisuuden arvostamiseen liittyviä puutteita sen vakavaraisuuteen liittyvien riskien hallinnassa. Lisäksi Finanssivalvonta havaitsi laiminlyöntejä Privanetin hallintomenettelyissä. Päätös ei ole lainvoimainen, joten Privanet valittanee siitä kuukauden sisällä.

Lue kokonaan…

Käteisen käy kuin puhelinkopin

Ennustuspostaus. Puhelinkopit katosivat matkapuhelinten vuoksi. Kunhan mobiilimaksaminen ja lähimaksu yleistyvät, tulee käteisen rahan hyväksyminen maksun välineeksi olemaan poikkeuksellista.

Lue kokonaan…

Voimatonna eessä sun, Kukasoitti.com

Tietosuojavaltuutettu kirjoitti marraskuussa 2014 heille tulleen lukuisia yhteydenottoja koskien www.kukasoitti.com-sivustoa. Tuohon aikaan Tietosuojavaltuutettu kertoi, ettei se pysty ”käytettävissä olevien resurssien perusteella” selvittämään mistä Kukasoitti.comissa esitetyt tiedot ovat peräisin ja kuka taho ylläpitää sitä sivustoa. He pyysivät virka-apua poliisilta.

Lue kokonaan…

Kun Patreon ei ole houkutteleva vaihtoehto videobloggaajalle

Monille videobloggaajille ja muille videoiden tekijöille ei ole enää riittävän houkutteleva vaihtoehto kaupallistaa YouTubessa julkaistuja videoita. Tällä hetkellä YouTube-videon voi monetisoida kolmellakin eri tavalla. Siihen voi laittaa vain tietokoneiden käyttäjille suunnattuja peittokuvamainoksia. Sen lisäksi kaikille laitteille, mukaan lukien mobiililaitteille, näytettäviä mainosmuotoja ovat sponsoroidut kortit ja ohitettavat videomainokset. Nämä kolme tapaa eivät ole, olen huomannut, monille sisällöntuottajille enää vuonna 2017 riittävän hyviä tulonlähteitä, joten Patreon ja jossain määrin Flattr mainitaan tyypillisen katsomani YouTube-videon kuluessa ja/tai videon kuvaustekstissä. Jos ajatellaan, että YouTube-mainosten tuloilla eläminen on tullut tiensä päähän, ehkä jonain päivänä Patreon ja muut sellaiset rahoituskanavat nekin kuivuvat. En osaa ennustaa minkä takia niin kävisi, mutta arvelen jossain vaiheessa niin tulevan käymään. Mikä siis avuksi kun videoiden tekemisestä ei saa kylliksi rahaa mainoksilla eikä tipeillä? Ehkä sponsoroitu sisältö ja jonkinlainen maksullinen sisältö astuvat kuvioihin.

Lue kokonaan…

10 pennin ja 1 pennin kolikko

Löysin muutamia vanhoja 10 pennin kolikoita 1990-luvun alusta. Löysin myös yhden yhden pennin kolikon vuolta 1965. Löysin myös Tamronin makro-objektiivin, joten tässä on makrokuvia noista euroaikaa edeltäneistä srapnelleista.

Lue kokonaan…

Vault 7, Mitrohinin arkisto

Meinasin ensin kirjoittaa tsekkimiehestä kertovasta dokumenttielokuvasta. Siinä elokuvassa väitetään autolla kuriirin hommia tekevän miehen asuneen autossaan seitsemän vuotta astumatta sinä aikana kertaakaan mersunsa ulkopuolelle. Sitten törmäsin väitteeseen, että tuo dokkari olj’ vilunkipeliä ja että kyseinen outolintu-ukko oli palkattu näyttelemään tuodakseen filmin tekijöille mainetta, kunniaa ja arvatenkin myös rahaa. Tuo huiputus, tuo petkutus, on aasinsilta tämänkertaiseen blogimerkintään.

Lue kokonaan…

Panssarimuseoon halutaan halli joukkorahoituksen voimalla

Parolan Panssarimuseo hakee Mesenaatti.me:n ja Tankkikatos.fi:n kautta yleisöltä rahaa katoksen rakentamiseksi ja maansiirtotöiden suorittamiseksi. Rahaa etsitään 0,4–0,5 miljoonaa euroa. Rahaa tarvitaan 60 000 euroa ennen kuin Panssarimuseosäätiö sitoutuu käynnistämään raksaprojektin. Leveän katoksen sisälle laitettaneen viimein säältä suojaan sotien aikaisia vaunuja, jotka ovat joutuneet olemaan ulkona vuoroin sateessa, vuoroin pakkasessa noin 55 vuotta.

Lue kokonaan…

Brexit

Anon said: Brexit to be followed by Grexit, Departugal, Italeave, Fruckoff, Czechout, Oustria, Finish, Slovlong, Latervia, Byegium — until EU reach the state of Germlonely.

Lue kokonaan…

Julkisten menojen kehitys

Veronmaksajain Keskusliitto ry esittää nettisivuillaan cooleja lukuja. Hyytävät numerot kertovat Suomessa käytettävän joka ainoa vuosi yhä enemmän rahaa julkisten menojen kattamiseen. Kun kokonaismenot ovat vuosien 1990–2014 välisenä aikana kasvaneet tarkasteltaessa kokonaismenojen euromääriä, voidaan huomata vuosien 2007, 2008 ja 2009 aikana tapahtuneen melkoinen ponnahdus kohti taivaita. Mutta se ei ole yllättävää, sillä nämä menot ovat kasvaneet poikkeuksetta joka ainoa vuosi. Se on trendi, se on normi. Ei ole mitään syytä olettaa tuohon normiin tai trendiin tulevan muutoksia. Menot tulevat paisumaan, onhan rahaa vain rajallisesti, joten sitä voidaan kuluttaa rajattomasti.

Lue kokonaan…

Eurorock saattaa olla vallan eeppisiin mittoihin venytetty puijaus

The IT Crowd -sarjan Moss pohjusti erästä tarinaansa jokseenkin näin: You best put seat belts on your ears because they´re going for a ride. Tämä juttu kertoo Eurorock-festivaalista. Sitä vietetiin viime viikonloppuna Belgiassa. Kolmipäiväistä festaria oli ruvettu järjestämään noin 12 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran kun Eurorockia vietettiin, festarin järjestänyt taho meni bankrottiin. Vuoden 2015 versioon oli ensin myynnissä 6000 pääsylippua. Huhtikuun lopussa vielä 2000 uutta lippua laitettiin kaupan. Ennakkoon myytävän perjantain tai lauantain päivälipun hinta oli loppusuoralla 52 euroa ja portilta ostettuna 65 euroa. Kolmen päivän festarilipun hinta oli 100 euroa. Koska festarin järjestäjät kertoivat, että 6000 pilettiä oli jo myyty loppuun, lipunmyyntituloja oli satojen tuhansien edestä. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Lue kokonaan…

Julkinen velka prosentteina BKT:sta Euroopan unionin maissa

Jos velkaantumisasteen tai paremminkin velkaantumisprosentin perusteella voidaan ennustella jossain määrin sitä, miten lirissä maa on, Eurostat on erittäin hyödyllinen paikka kaivella tietoa. Eurostat yhdessä Googlen Public Data -palvelun avulla kertoo esimerkiksi, että Kreikka on yllättäen entistäkin syvemmässä lirissä kuin vuonna 2008.

Lue kokonaan…

Wikipedia taas kerjuulla

Tuntuu kuin joka kuukausi Wikipedian tyypit kirjoittaisivat uuden sydäntä särkevän valitusvirren, jonka lopussa ehdotellaan rahan antamista. Ärsyttävää on myös nähdä kuinka YLE julkaisee uutisiaan netissä englanniksikin. Yleisradion budjetissa taitaa olla löysää rahaa kun se pystyy hummailemaan alkuperäisen reviirinsä ulkopuolella noinkin paljon. Lopettaisivat toisten taskuilla käymisen.

Lue kokonaan…

Eduskunnalle 142 miltsiä vuonna 2012 — 1999 vain 55 milj.

Suomen valtion talousarvioesitys esittää ensi vuodelle eduskunnan kuluihin myönnettävän 142 miljoonaa euroa. Vuonna 1999 sama instanssi sai 329 miljoonaa Suomen markkaa, joka tämänhetkisen valuuttakurssin mukaan on 55 milj. euroa. Ihmettelen miten mikään voi turvota noin paljon noin lyhyessä ajassa. Ehkä aikaisemmin eduskuntasysteemiin on kuulunut vähemmän rahaa vieviä tahoja.

Lue kokonaan…