⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"raspberry pi"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1348 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla raspberry pi, merkityt blogikirjoitukset.

Raspberry Pi 4 ja SSD

Raspberry Pi’n nelosversiossa on hyvät speksit. Sen luksusmallissa on kahdeksan gigatavua RAM-muistia. Laitteessa on myös kaksi USB 3 -porttia. Toukokuussa alustalle julkaistiin beeta-vaiheessa oleva ohjelma, jolla Pi 4’n saa buuttaamaan USB:n kautta esimerkiksi SSD-levyltä.

Lue kokonaan…

Jos elämme simulaatiossa ja kuinka sen suorituskykyä on voitu optimoida

Jos pankkivirkailija.exe:n luokse saavuttuasi esität hänelle jonkin omalaatuisen huomion, kuten onko ilmastointilaite tietoisesti säädetty tuottamaan kuumaa ilmaa, jotta asiakkaat eivät jää maleksimaan pankkisaliin?, saatat huomata viiveen ennen kuin saat siihen vastauksen. Ehkä pankkivirkailijan kohdalla koodi suorittaa oikein hyvin vain kapea-alaisesti tehtäviä ja niiden hyvin tunnettujen tehtävien ulkopuolelle jäävät asiat suoritetaan yksinkertaisen if/else-silmukan avulla. Se silmukka voi sisältää esimerkiksi sellaisen kohdan, jossa pankkivirkailija hymyilee antaen käyttäjälle sellaisen vaikutelman niin kuin hän ottaisi osaa tai olisi ymmärtäväinen. Toinen silmukan kohta voi olla sellainen, jossa pankkivirkailija yrittää saada käyttäjän inputista edes jotain selkoa kysymällä käyttäjältä voisiko hän muotoilla asian toisin. Ja jos edelliset kaksi vaihtoehtoa eivät riitä käyttäjälle, vaan käyttäjä jatkaa saman asian parissa, silmukan lopussa voi olla se viimeinen else, eli toteaminen, ettei pankkivirkailija tiedä kyseessä olevasta asiasta riittävästi voidakseen antaa käyttäjälle tyydyttävän vastauksen.

Lue kokonaan…

Raspberry Pi

Minitietokone Raspberry Pi on halpa ja jokseenkin suosittu vehje. Minäkin hommasin sellaisen, sekä siihen läpinäkyvän muovikotelon, virtalähteen ja myöhemmin myös esiasennetun käyttöjärjestelmän muistikortilla.

Lue kokonaan…

Käyttöjärjestelmä muistikortilla Raspberry Pi -laitteeseen

Jos olet seurannut tätä blogia edes vähän, olet ehkä huomannut kuinka aikaisemmin tutustuin Raspbian-käyttiksen asentamiseen verkon yli Raspberry Pi -minitietsikkaan. Koska tuo homma ei tunnu suttaantuvan, laitoin tilaukseen SDHC-muistikortin 3G-antennit.fi:stä. Noin 22 euron hintainen kortti (4 Gt) sisältää jonkun esiasennetun käyttöjärjestelmän. Toivottavasti se sisältää kaiken oleellisen niin, että tikun voi vain tökätä Raspberryn kylkeen ja sen jälkeen asianomainen voi jatkaa elämässään eteenpäin.

Lue kokonaan…

Raspberry Pi

Hommailin Raspberry Pi -minikoneen ja siihen läpinäkyvän muovikotelon. Jossain saumassa olisi kokeiltava miten sujuu Raspbian-käyttöjärjestelmän asennus. Nyt tuntuu liian työläältä repiä monitorista piuhoja irti, kun vasta äsken sain ne laitettua siististi.

Lue kokonaan…