⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"raspbian"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla raspbian, merkityt blogikirjoitukset.

Raspberry Pi 4 ja SSD

Raspberry Pi’n nelosversiossa on hyvät speksit. Sen luksusmallissa on kahdeksan gigatavua RAM-muistia. Laitteessa on myös kaksi USB 3 -porttia. Toukokuussa alustalle julkaistiin beeta-vaiheessa oleva ohjelma, jolla Pi 4’n saa buuttaamaan USB:n kautta esimerkiksi SSD-levyltä.

Lue kokonaan…

Raspbianin asentaminen

Muutamia päiviä aikaisemmin sain Raspberryn Pi -koneen ja tänään aamulla ajattelin viimeinkin testailla miten se toimii. Johtojen survominen paikoilleen onnistui ja taisin onnistua asentamaan myös Debianiin pohjautuvan Raspbian-käyttöjärjestelmän. Yritin sen jälkeen saada jonkun graafisen käyttöliittymän kuntoon, joten laitoin sen latautumaan ja nyt illalla huomasin minikoneen 8 Gt:n muistikortin täyttyneen sen verran kukkuroilleen, ettei edes roottina kirjautuminen onnistu kun ei pysty kirjoittamaan jotain tietoa johonkin. Äumlllgogalghhasdf.

Lue kokonaan…