⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"renault"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1365 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla renault, merkityt blogikirjoitukset.

Kivi jarruissa

Mietin aamummalla onko jarrussa olevan kivenmurun poistamisen olevan tarpeen, sillä se aiheuttaa älytöntä, ärsyttävää vihlontaa, kirskuntaa ja riipivää ulinaa. Se ääni ei haittaa minua, olenhan kohtalaisen hyvin äänieristetyn ajoneuvon sisällä. Sellainen vingunta tietysti vaivaa elollisia olentoja satojen metrien säteellä autostani, mutta entä sitten? Olen huomannut, että pikkukaupungissa on paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät tunnu ymmärtävän kaupungissa olevan muitakin ihmisiä. Tarkoitan nimenomaan moottoriajoneuvoilla ajavaa väkeä, joka pörisee, huudattaa konetta ja möykkää niin voimallisesti kuin mahdollista. Kirskuva, riipivä vingunta on samanlainen terroriteko (nytkö naurat, mutta eikö kuulosi voi vaurioitua?) kuin matalien bassoäänten tuottaminen, tai pakoputkiäänten tuottaminen, tai titaaminen äänitorvella. Kaikki edellä mainitut ääntelyt kuuluvat kaupungin alueella kategoriaan häiritsevä ajo taajamassa, mutta ainakaan Porvoon poliisi ei alennu valvomaan sellaista lakia. Tällaista mietin kun ajoin kivi jarruissa. Sen kiven saa pois menemällä parkkialueelle ja sitten ajamalla kahdeksikkoa taas-ees-taas ja jarruttelemalla välillä.

Lue kokonaan…

Tippi taksikuskeille, sillä sellaisia he tarvitsevat

Taksitoiminnan vapautuminen sotkee kuvioita, mutta se myös tekee tilaa uusille keinoille hankkia maksavia asiakkaita. Yksi keino on ottaa mallia Uberista. Yksi keino on tehdä taksikyydin tilaamisesta samanlainen verkko-ostos kuin vaikka ruokakassin tilaamisesta kotiovelle. En näe syytä miksei taksia voisi varata nettikaupasta niin, että tilaaja ensin laittaa ostoskoriin haluamansa kilometrimäärän alkaen osoitteesta X (haluamanaan päivämääränä ja kellonaikana), ja sitten menee kassalle, jossa hän voi maksaa kilometrimääränsä nettipankin tunnuksilla.

Lue kokonaan…

Petemobiili

Aamuviideltä ajoin tien sivuun ja testasin minkälaista jälkeä syntyy jos laitan digikameraan 30 sekunnin valotusajan ja hyörin sen ajan auton ympärillä rämpyttämässä käsisalaman laukaisinta. Koska oli hyvin hämärää, oli hankalaa saada kamera tarkennetuksi sopivaan kohtaan. Käytin manuaalitarkenteista objektiivia. Sain pari käyttökelpoiselta vaikuttavaa kuvaa, joista edustavamman valitsin tätä kuvankäsittelyprojektia varten. Tuo alla näkyvä lopputulos on tehty Adobe Lightroomin avulla.

Lue kokonaan…

Auto ei käynnisty

Ensimmäisen maailman ärsyttävimpiä asioita lienee se jos auto ei lähde käyntiin. Viime aikoina oma autoni on ollut juuri sillä tavalla ärsyttävä. (Eilen ja toissapäivänä, varmasti tänäänkin.) Aikaisemmin kaara on käynnistynyt, joskin ajoittain tuntunut mörisevän startin aikana. Nyt virtanappiin nojaamalla kuuluu ainoastaan "njön-njön-njön-njön" eikä edes hyvällä mielikuvituksella voi kuvitella sen aikovankaan lähteä liikkeelle.

Lue kokonaan…

Auton etupää kolahtelee

Kol, kol, kol. Renaulttini vasen etupää taitaa olla jotenkin rikki tai ainakin rikkoutumassa. Varmaan ns. koiranluu tai joku kulutusosa kaipaa vaihtoa. Pitäisi kai viedä auto huoltoon. Jotenkin tällaiset huoltohommat ovat alkaneet maistua puulta kun hiljalleen alan sisäistämään sen tiedon, että autossa todella on miljoona eri rikki menevää osaa ja niistä on tähän mennessä korjattu jotain neljä. Eli 999 996 asiaa voi mennä hajalle minä hetkenä hyvänsä. Olen puinut tätä asiaa aikaisemminkin melkein samoin sanoin OBDAutoDoctor-bloggauksessain.

Lue kokonaan…