⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"säteily"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla säteily, merkityt blogikirjoitukset.

Tärkeimmät asiat SpaceX:n Making Life Multiplanetary -videosta

Huomasin äsken keltaisen muistilappusen, johon olin kuulakärkikynällä laittanut seuraavan viestin: ”29.9. IAC, Musk pitää puheen”. Nyt sen lapun voi rutata. Avaruusyhtiö SpaceX julkaisi eilen YouTube-kanavallaan International Astronautical Congressissa kuvatun esitelmän. Se on 40 minuutin pituinen tietopaketti niistä asioista, joita Elon Musk toivoo tapahtuvan SpaceX:lle ja ihmiskunnalle. Kyseessä on täydennys vuoden takaiselle sukkulalentuesuunnitelmalle. Eilistä videota on tähän mennessä katseltu noin 380 000 kertaa.

Lue kokonaan…

Chernobyl.3828

Ukrainan atomivoimalaonnettomuuden siivoamisen ensivaiheista kertova dokumenttielokuva Chernobyl.3828 tunnetaan myös nimellä Chornobyl.3828. Numero 3828 tarkoittaa niitä likvidaattoreiksi, tai bioroboteiksi, kutsuttuja miehiä, jotka komennettiin siirtämään käsipelillä laitoksen katolle ja ympäristöön kröhäistyt grafiitti- ja muut kappaleet. Masha oli kolmas ja kuolettavin niistä työskentelyalueista, joihin likvidaattorit joutuivat menemään ohuet lyijylevyt suojanaan. Miehille annettiin kannettavat säteilyannosmittarit. Suurin sallittu annos oli 25 röntgeniä, mutta osa miehistä jätti mittarin pois työvuoron alettua säästääkseen tovereitaan. Chernobyl.3828 valmistui vuonna 2011. Se on ollut katseltavissa YouTubesta vuodesta 2012 asti.

Lue kokonaan…

Supo julkaisi neliportaisen uhkatasoilmaisimen

Tiedät asuvasi rajat auki -yhteiskunnassa kun siellä on käytössä Terrorismin uhka -portaikko. Suomessa Supo, Suojelupoliisi, pitää nyt terrorismin uhkaa Suomessa kakkostasolla. Portaat ovat: 1) Matala, 2) Kohonnut, 3) Korkea ja 4) Erittäin korkea. Uhka-arvio menee alaspäin vain vaalien edellä. Silloin poliitikkomme kehottavat Supoa laittamaan sen uhka-arvion ykköstasolle. Sillä tavalla he voivat viestiä siviileille kuinka ”homma on kurissa”. Tietenkään tosiasiallisesti homma ei ole kurissa. Se tulee olemaan yhä kurittomampaa. Kurittomuus johtuu siitä, että 14.6.2017 Suojelupoliisi julkaisi tiedotteen Terrorismin uhka Suomessa on tasolla kohonnut. Siinä tiedotteessa kirjoitetaan Suojelupoliisin terrorismin torjunnan kohdehenkilöitä olevan noin 350 kappaletta. Se määrä kasvoi 80% noin viidessä vuodessa. Jos käytetään sitä impivaaralaista maalaisjärkeä (jota jos olisi käytetty, ei tätä terrorismiongelmaa olisi olemassa — lolz, loz, loz, huehuehue) voidaan hoksata kuinka terroristien määrän kasvaessa tulee hankalammaksi pitää jokaista heistä silmällä mikäli isoveli ei saa lisää silmäpareja avuksi.

Lue kokonaan…

Ai niin, Fukushima

Kun googletetaan Fukushima Daiichi tulee hakutuloksissa vastaan ilmoitus, jossa punaisen boksin sisällä lukee ”Pysyvästi suljettu”. Se ilmoitus tulee olemaan voimassa noin, no… arviolta maailman loppuun asti. The Japan Times -lehti kirjoitti helmikuussa kuinka voimalaitoksen kakkosreaktorin sulanut ydin hönkii noin 530 sievertiä per tunti (Sv), ei siis millisievertiä (530 000 mSv). Säteilyturvakeskuksen mukaan 6000 mSv tujaus vuorokauden sisällä voi johtaa ihmisen kuolemaan.

Lue kokonaan…

Saarioisten lihamakaronilaatikko ei kestä nuketusta

Vaikka pakkauksen päällä lukee, että se on kätevä annospakkaus mikroon, ei pidä tulkita niin että sen voisi lämmittää mikrossa. Vaikka pakkauksen peräpuolella lukee kuumennusohjeiden kohdalla, että sen voi laittaa mikroaaltouuniin leikkaamalla pussin toinen sivu auki ja kuumentamalla 2–3 minuuttia, ei sitäkään kannata tehdä. Näin siksi, että pakkauksen mukana tulevat tomaattikastikepussit eivät kestä nuketusta vaan alkavat kärytä. Ne kai sisältävät foliokalvon tai jotain sellaista.

Lue kokonaan…

Säteilytilanne tänään

Säteilyturvakeskus, siis STUK, tarjoaa Google Mapsin avulla toimivan karttapalvelun, jossa eri paikkakuntien säteilytilannetta voi tarkastella eri ajanjaksoina. Esimerkiksi tänään Porvoossa on pari tuntia sitten ilmoitettu säteilytilanteeksi 0,136 mikrosieverttiä tunnissa. Jotain omituista tapahtui syyskuussa 2009, koska silloin säteilyn määrä täällä oli kaksinkertainen tavanomaiseen verrattuna (kuva).

Lue kokonaan…