⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"sigma"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1325 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla sigma, merkityt blogikirjoitukset.

Sigma vainusi rahan

Sigman Art-sarjan kameraobjektiivit näyttävät Zeissin tai Voigtländerin objektiiveilta. Ne toisin sanoen näyttävät arvokkailta. Meibibeibi juuri sen näkönsä takia ne menevät hyvin kaupaksi. Ehkä ne tuottavat hyvää kuvaakin. Ehkä niin, ehkä näin, mutta joka tapauksessa Art-sarja voi paksusti. Sitä täydennetään peräti neljällä uudella objektiivilla.

Lue kokonaan…

Sigma sd Quattro

Sigma valmistaa lähinnä objektiiveja. Se on kokeillut myös kameroiden valmistusta. Mullistava Sigma Merrill -sarja sisälsi kolme kameraa. Sitä seurasi Sigma dp Quattro -kolmikko. Nyt Sigma aikoo tuoda kauppoihin kaksi kameramallia käsittävän Sigma sd Quattron. Kaikki nämä ovat kroppikennon peilittömiä kameroita. sd Quattro tulee olemaan ensimmäinen, jossa on mahdollisuus vaihtaa objektiivia. Se on samalla ensimmäinen Sigman peilitön digijärkkärikokeilu. Sigma hyödyntää kameroissaan Foveon-sensoria. Se poikkeaa valtavasti tavanomaisista kamerasensoreista siinä miten eri aallonpituudet poimitaan talteen. sd Quattro on APS-C-kamera. sd Quattro H on APS-H-kamera. APS-H on hieman suurempi kuin APS-C.

Lue kokonaan…