⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"suomi"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla suomi, merkityt blogikirjoitukset.

Onko asevelvollisuuteen perustuva Puolustusvoimat NATO-yhteensopiva?

Yritän väännellä monimutkaisen asian mahdollisimman suoraksi: Suomen Puolustusvoimia rahoitetaan veroilla, jotka on pakko maksaa (muutoin tulee rangaistus), ja miessukupuolen elämällä, jonka miesssukupuolen on pakko antaa (muutoin tulee rangaistus). Uskon, että poliitikot et median edustajat ovat jättäneet funtsimatta sellaisen skenaarion mahdollisuuden, jossa Suomen Puolustusvoimat joutuu käyttämään resurssejaan — verorahoja ja nuoria miehiä — sellaisessa konfliktissa jonka osallinen NATO ja siten Suomi on, ja joka ei liity itänaapurin pysäyttämiseen. Asevelvollisuuteen ja verorahoihin perustuva Puolustusvoimat voi NATO-konfliktissa lähettää kalustoa ja miehiä sanotaan vaikka Turkkiin taistelemaan kurdistanilaisia vastaan. Tai Irania vastaan. Tässä on kaksi isoa ongelmaa:

Lue kokonaan…

Shokkietiketti myös muihin tuotteisiin, ei yksin tupakkatuotteisiin

Yliksellä oli jälleen hyvä idea: tupakkatuotteissa kun on vaaran merkit tuotu esille mahdollisimman shokeraavin tavoin, sellaisin tavoin, joilla pyritään vaikuttamaan asiakkaaseen — ettei hän osta eikä käytä sellaista tuotetta — on mietittävä miksei alkoholituotteiden suhteen noudateta samaa järjenjuoksua? Alkoholijuoma sisältää myrkyllistä ainetta, alkoholia, ja sen vaikutukset myrkyttyneeseen ihmiseen ja myrkytyttynyttä ihmistä ympäröivään yhteiskuntaan on hyvin tiedossa. Miksei siis kaljatölkissä, kaljapullossa, laatikkoviinissä & vastaavassa tuotteessa ole kauhupiirustuksia ja varoitusmerkkejä?

Lue kokonaan…

Sieluton rakentaminen

Miksi rakennus ei voi olla sellainen, että sitä tullaan katsomaan läheltä ja kaukaa? Miksei rakennus voi olla sellainenkin, että siinä asuvat ja sen ohi kulkevat ihmiset voivat ihastella sen rakennuksen kauneutta, tyylikkyyttä, sielukkuutta? Se johtuu siitä, ettei rakennuksen suunnittelijalla ole sielua. Sieluttomat suunnittelijat eivät kykene luomaan sielukkaita rakennuksia — he voivat sen sijaan vedota rakennuksen edustavan ajan tyyliä ja ympäröivää rakennuskantaa. Ne ovat tosia argumentteja, koska ajan tyyli on sieluton rakentaminen ja ympäröivät rakennukset ovat sieluttomia.

Lue kokonaan…

Rehtori-sanan alkuperä

Idea: tirehtööri → tirehtöri → tirehtori → rehtori. Ehkä tirehtö(ö)ri tulee ruotsista (direktör), saksasta (Direktor) tai englannista (director), joten rehtorin sijaan saattaisimme käyttää sanaa rektori jos jengi olisi aikoinaan suomentanut sen vähän eri tavalla, kuten: tirektööri → tirektöri → tirektori → rektori. (Lehtori on jätetty mainitsematta syystä että.)

Lue kokonaan…

Laukunkantajat 2020

Puolustusvoimien julkaisema Taistelukenttä 2020 -elokuva on visuaalisesti hieno toteutus. Elokuva olisi ollut todellisuutta paremmin vastaava mikäli miehitysjoukot olisivat tulleet Ruotsin kautta rajan yli, kuten tapahtui vuonna 2015. Silloin rajan yli marssi 32 000 mediassa koodinimellä ”lapsi” kutsuttua nuorta, parrakasta miestä. Mikäli rajan yli vyöryy noin kolmen jalkaväkidivisioonan verran joukkoja ja Puolustusvoimat ei tee elettäkään niiden pysäyttämiseksi, vaan päin vastoin ryhtyy kanniskelemaan uusien isäntien laukkuja…

Lue kokonaan…

Suomea 450 vuoden takaa

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisi vuonna 1971 kirjasen, näköispainoksen, Mikael Agricolan Abckirian säilyneistä teksteistä. Kirjan tekstit ovat luultavasti vuosilta 1543, 1551 ja 1559. Kirjassa käytetty fontti on sellainen ikiwanha, muinainen goottilainen fonttityyli. Sillä tehtyä kirjoitusta on hankala tulkita.

Lue kokonaan…

Marttiinilta 8000 euron puukko

Otsikossa on vähän linkkitäkyilyä, sillä Marttiinin Suomi 100 -juhlapuukon hinta on vain 7990 euroa. Sen kahva on valmistettu visakoivusta ja koristeltu 14 karaatin kullasta valetuilla heloilla. 10 senttimetriä pitkässä teräosassa on Damascus-kuviointi. Tuon luksusmallin lisäksi satavuotiaan Suomen juhlapuukosta on halvempiakin vaihtoehtoja: hopeahelallinen on 399 euroa ja pronssiheloin kruunattu 149 euroa. Lisätiedot täältä.

Lue kokonaan…

Lokkeilla

Lokkeileminen on yleensä ärsyttävää toimintaa, mutta sanana se on oikein hyvä. Wikisanakirjaan lisättiin jo vuonna 2005 käyttäjätunnuksen Mikalaari toimesta jonkinlainen selitys lokkeilla-sanalle. Viimeisin muokkaus tuolle uudelle sanalle — tai ainakin minulle uudelle sanalle — Wikisanakirjaan on muutaman vuoden takaa. Siellä kerrotaan, että kun joku lokkeilee, se tarkoittaa pummimista, jämille pääsyn odottamista, siivellä elämistä, kerjäämistä, kärkkymistä ja ryöstelyäkin, mutta isojen ihmisten pikkupallopeliä golfia pelattaessa se tarkoittaa vieraana pelaamista.

Lue kokonaan…

Linnut kuulostavat kuvottavilta

Aamukävelyllä kuulin kuinka linnut päästelivät ääniä. Ne eivät laulaneet. Se on se ongelma. Suomen linnut eivät laula. Ne raakkuvat ja rääkkyvät. Lokit, korpit, harakat rääkyvät, ja lähimetsän jotkut haikarat eivät päästele edes sellaisia sulosäveliä vaan älyttömän rumia raa’ahtelevia röhäyksiä. Vastenmielisiä, aivan kuten rakennuksetkin.

Lue kokonaan…

Kommentteja eräisiin Adressit.comin vetoomuksiin

Tuusulan kirkot auki kaikille ehdottaa, että Tuusulan kirkkoja ja muita seurakunnan tiloja voivat käyttää kaikki seurakuntalaiset ja avioparit katselematta seurakunnan jäsenten ikää, rotua, sukupuolta tai seksuaalista suuntautumista. Kommentti: kirkon pitää noudattaa käsikirjaansa, ja se käsikirja on Raamattu. Kirkkolaisten ei tule toteuttaa pappien tai seurakunnan jäsenten viimeisimpiä villityksiä.

Lue kokonaan…

Monitoimihävittäjän valinta hahmottuu

HX-hävittäjähankkeen pyrkimyksenä on korvata Hornetit. Hornetteja ryhdytään laittamaan eläkkeelle kahdeksan vuoden päästä, kun kyseisten lentsikoiden rakenteet ovat väsyneet, suhteellinen suorituskyky on heikentynyt, ja varaosien hankkiminen ja ohjelmistojen päivittäminen hankaloitunut. Parin kuukauden päästä Puolustusvoimat aikoo kertoa minkälaisia vastauksia se sai Boeingilta, Dassault Aviationilta, BAE Systemsiltä, Lockheed Martinilta ja naapurimaan Saabilta. Saab myy Jas Gripeniä, Lockheed Martin F-35:tä, BAE Systems Eurofighter Typhoonia, Dassault Aviation Rafalea ja Boeing F/A-18:aa. Vuosi sitten kirjoitin miksi en usko Gripeniä valittavan.

Lue kokonaan…

Sääennusteen paikkansapitävyydestä

Tänne vetelään etelään eli Porvoon suunnalle on luvattu keskiviikkoillaksi 17 miinusmerkkistä astetta. Kylmää on myös koko torstain ja sitten sen pitäisi vajota perjantain aikana -20 celsiusasteeseen. Lauantaina elohopean pitäisi ryhtyä nousemaan. Näin ennustaa Ilmatieteen laitos. Yritän muistaa päivittää tähän vaikka sunnuntaina miten kylmää oikeasti oli.

Lue kokonaan…

Alvar Aalto on suurin arkkitehtuurille Suomessa tapahtunut vahinko, ja ullatusrakastelu on niiiin hyvä sana

Ullatuus! Höhö. Tämän blogin slogani ja tagline ja tunnari on ”Lisää kirjoituksia netistä” siksi, että netti on siisteimpiä ihmiskunnan keksimiä asioita. Netissä voidaan jakaa ajatuksia ja ideoita, kuten ajatus siitä kuinka Alvar Aallon stailin fanittaminen on johtanut kaikkialla rumien rakennelmien yleistymiseen. Rumuudesta juolahti pieneen, arvatenkin monien lukijoideni mielestäni turhankin pieneen, pollaani ehdotus pressille. Pressillähän on tapana kertoa asioista valikoiden. Siksi toimittajat joutuvat jatkuvasti keksimään uusia kiertoilmaisuja asioiden kuvaamiseen. Esimerkiksi sellaiset sanat kuin ”kultamuna”, ”moniosaaja” ja ”uussuomalainen” on jo loppuun käytetty. Haluankin jelpata toimittajakuntaa, tai siis lehtineekereitä, kuten tuota ammattikuntaa aikoinaan (toimittajien itsensä toimesta) kutsuttiin. Se idea on tähän aikaan täydellisesti sopiva upouusi uuskielinen sana. Se on: ullatusrakastelu. Sitä voidaan käyttää kun joku väkisinmaataan uussuomalaisen toimesta.

Lue kokonaan…

Nimet alkukirjaimen mukaan

Pyörittelin nimiluettelon, jossa on kaikki tällä hetkellä Suomessa käytössä olevat miesten ja naisten nimet, sekä sukunimet. Tuon hakemiston etusivulla on sivun puolivälissä mahdollisuus kaivaa nimiä auki alkukirjaimen mukaan. Väestötietojärjestelmän dataan perustuva systeemi sisältää kaikki nimet, joiden elossa olevia käyttäjiä on 10 tai enemmän.

Lue kokonaan…

Panssarimuseoon halutaan halli joukkorahoituksen voimalla

Parolan Panssarimuseo hakee Mesenaatti.me:n ja Tankkikatos.fi:n kautta yleisöltä rahaa katoksen rakentamiseksi ja maansiirtotöiden suorittamiseksi. Rahaa etsitään 0,4–0,5 miljoonaa euroa. Rahaa tarvitaan 60 000 euroa ennen kuin Panssarimuseosäätiö sitoutuu käynnistämään raksaprojektin. Leveän katoksen sisälle laitettaneen viimein säältä suojaan sotien aikaisia vaunuja, jotka ovat joutuneet olemaan ulkona vuoroin sateessa, vuoroin pakkasessa noin 55 vuotta.

Lue kokonaan…

Minkälaisia onnettomuuksia tapahtuu Suomessa eniten?

Pystyn antamaan aika hyvän vastauksen otsikon kysymykseen, sillä olen kerännyt Pelastustoimen mediapalvelun ensitiedotteita talteen useiden kuukausien ajan. En tietenkään pysty täysin varmasti väittämään, että jotakin onnettomuustyyppiä tapahtuu jotakin toista tyyppiä useammin. Miksi en? Koska Pelastustoimen mediapalvelun ensitiedotteiden luetteloon ei tule näkyville aivan kaikkia hälytystehtäviä. Kirjoitin siitä joulukuussa. Lisäksi olen tilastoinut hälytystehtäviä vasta viiden kuukauden ajan. Esimerkiksi kesällä voi ilmetä jotakin hälytystyyppiä merkittävästi useammin kuin talvella. Joka tapauksessa noin 27 000 hälytyksen tiedoista voinee hahmotella "mitä sattuu".

Lue kokonaan…

Kuinka vapauttaa kädet kun ne on teipattu jesarilla — valistusvideo "avoimien ovien" asukeille

Daily Mail puki hauskaksi infopaketiksi sangen hyödyllisen vinkin. Katsojia ohjeistetaan kuinka jesarilla niputetut ranteet voi vapauttaa tavallaan lyömällä itseään käsillään vatsaan, rintakehään, lanteille tms. Nopea isku ratkoo teipin rakenteet. Temppu toimii varmaan maalarinteipin ja kangasteippien kanssa aivan samaan tapaan. Mutta miksi tällainen niksi? Miksi tällainen valitusvideo on tehty? Ehkä se on vain mainostulojen hankkimiseksi, tai ehkä se voi olla elintärkeä tieto asukkaille sellaisessa yhteiskunnassa jota voi luonnehtia kulttuurien ja kansojen sulatusuuniksi. Tuntemattomassa sotilaassa on tällainen onelineri: Se on raakaa peliä kun hevoset nai, siinä tanner jyskää ja aitaa kaatuu.

Lue kokonaan…

Elämänmakuinen

Elämänmakuinen on muodikas ja uudehko sana. Väitän sen tarkoittavan haisevaa tiskirättiä. Väitän sen tarkoittavan jokaista arkista asiaa. Se haiseva tiskirätti ja muut arjen asiat on pussitettu elämänmakuinen-sanaan niin, että ne ovat jotenkin parempia ja hienompia juttuja.

Lue kokonaan…

Baba Vanga

Baba Vanga lienee ollut rikkaalla mielikuvituksella ja analyyttisellä mielellä varustettu ennustajaeukko. Hänen nimensä vaikuttaa pullahtelevan eurooppalaisten lehtien otsikkoihin säännöllisin väliajoin. Hänen väitetään ennustaneen esimerkiksi, että Kursk peittyy vedellä — Kursk tarkoittaa useita asioita, mukaan lukien venäläistä ydinsukellusvenettä. Hänen väitetään ennustaneen 3. maailmansodan puhkeavan marraskuussa 2010 ja että "oikea" sota alkaa lokakuussa 2014 ja että tämä sota muuttuu ydinsodaksi. Sodan osapuolet käyttävät kemiallisiakin aseita. Hän veikkasi ydinsodan takia pohjoisen pallonpuoliskon muuttuvan asuinkelvottomaksi vuosien 2011, 2014 tai 2015 aikana. Kiinasta tulee Baba Vangan mukaan suurvalta vuosien 2018–2023 aikana. Rooma on muslimien hallussa 2046–2070. Maailmanloppu vuonna 5079.

Lue kokonaan…

NSA:n ajatuksia suomalaisten signaalitiedusteluorganisaatiosta pian sodan jälkeen

National Security Agency julkaisi vuonna 2009 netissä useita 2. maailmansotaa käsitteleviä papereita. PDF-formaatissa julkaistuja läpysköjä voi lueskella NSA:n nettisivuilta. Tässä blogikirjoituksessa esittelen minkälaisen käsityksen NSA oli saanut Suomen signaalitiedusteluorganisaatiosta, eli Viestikoelaitoksesta (VKoeL), joskus toukokuussa 1946. Tietonsa se oli saanut TICOM-projektista, jonka tehtäviin kuului 2. maailmansodan aikana lähinnä saksalaisten tiedustelujärjestöjen keräämien informatsuunien kaluaminen. Osittain tietoja oli kerätty myös kuulustelemalla sotavankeja, sekä sotasaaliiksi saadusta materiaalista.

Lue kokonaan…

Osuvimmat suvaitsevaisuuskahvikupit

Saan vähän joka toinen päivä sähköpostia ePressistä tai jostain muualta ja aina samasta asiasta: demarinuoret haluavat kieltää MV-lehden. He tuntuvat ottaneen elämäntehtäväkseen sitä vastaan taistelemisen. Tunarinuorilla on kova usko lopulliseen voittoon. Mutta ei siitä nyt enempää. Parhaimmat Ärrän suvaitsevaisuuskahvikupit ovat mielestäni tällä hetkellä…

Lue kokonaan…

Rauhanturvaajista tulee veteraaneja

Satuin lukemaan reserviläislehden uutisen viime perjantailta. Sen mukaan rauhanturvatehtävissä palvelleet henkilöt saavat veteraanistatuksen ja tämän vuoden aikana mietitään mitä se oikein tarkoittaa. Rauhanturvaajaveteraanit eivät saane samoja etuuksia kuin sotaveteraanit. Sinänsä pieni uutinen. Vähän isommaksi sen tekee, että ilmeisesti noita uusia veteraaneja tulee olemaan noin 45 000 henkeä.

Lue kokonaan…

Kun sinut on pelastettu yhteen maailman vapaimmista, turvallisimmista, sivistyneimmistä maista…

Helsingissä näytettiin vuoden vaihtumisen aikaan todellista kiitollisuutta. Ulkomaalaistaustaiset miehet nuolivat alaikäisen tytön naamaa ja kaulaa. Kun tytön äiti yritti pelastaa lapsensa partalapsien kynsistä/kieliltä, he ryhtyivät hakkaamaan äitiä tytön edessä. Jokainen nuolaisu ja jokainen lyönti — kiitollisuudenosoitus. Varmasti äiti ja tyttö ovat nyt vuorostaan kiitollisia suvaitsevaisille poliitikoillemme, poliiseillemme, virkamiehillemme, toimittajillemme ja kaikille, jotka yhä hokevat: "Meille saa tulla!" Jos piesty äiti ja nuoltu tyttö saisivat seuraamuksista välittämättä osoittaa kiitollisuutensa heille, mietin, millä tavalla he sen osoittaisivat. Ehkä hekin käyttäisivät sanojen sijaan tekoja.

Lue kokonaan…

Internet World Stats: Finland

Nettisivusto Internet World Statsin mukaan Euroopan asukkaista 604 miljoonalla on pääsy internetiin. Heistä Facebookin käyttäjiä on noin puolet tuosta määrästä. Suomessa marraskuussa 2015 nettiin pääsi 93,5% väestöstä ja noin 2,6 miljoonalla suomalaisella oli Facebookissa käyttäjätili. Suomalaisten internetin käyttäjien määrä vuonna 2010 oli 4,48 miljoonaa, vuonna 2006 noin 3,28 miljoonaa, vuonna 2004 noin 2,78 miljoonaa ja vuonna 2000 vain noin 1,92 miljoonaa ihmistä.

Lue kokonaan…

Ulkonaliikkumiskielto suomalaisille miehille

Suvaitsevaisto pyrkii estämään suomalaisten miesten liikkumisen ulkotiloissa seurueina. En tiedä miten sitä aiotaan valvoa, mutta poliisin apua siihen tarvittaneen. Poliisi joutuu siis suomalaisia miehiä kohdatessaan pysäyttämään heidät ja kysymään heiltä selitystä, esimerkiksi lupalappua, ulkona liikkumiseen. Mikä se lupalappu voisi olla? Ehkä jonkin valtiollisen instanssin leimaama paperi tai nuttuun ommeltava keltainen tähti.

Lue kokonaan…

Miksi katupartiointi on huono idea

Voi hyvänen aika. Sehän on laastarin laittaminen vammaan, jonka hoitaminen vaatii tohtorointia. Porukka voi jonkin aikaa kierrellä ja kaarrella, mutta ajalle on parempaakin käyttöä ja onhan paljon mukavampi istua sohvalla lämpimässä kuin olla tuolla ulkona kylmässä vasemmistolaisten irvailun kohteena. Asioiden laittaminen tolalleen edellyttää oman kotipaikkakunnan Julius Caesarin, Augustuksen, Tiberiuksen, Caligulan, Claudiuksen, Neron, Galban, Othon, Vitelliuksen, Vespasianuksen, Tituksen ja Domitianin kohtaamista.

Lue kokonaan…

Urheilulajien nimet

Skikkaus tarkoittaa rullaluistelua. Wakeboarding tarkoittaa vesilautailua. Kickbiking puolestaan tarkoittaa potkupyöräilyä. Spinning on kuntopyörällä polkemista. Kuntopiiri on kuntopiiri vaikka sitä kutsuttaisiin circuit trainingiksi. En ymmärrä miksi näistä asioista pitää tehdä englanninkielisiä käännöksiä. Eiköhän vaan näitä englanninkielisiä nimityksiä synny niiltä samoilta pellehermanneilta, jotka luovat omituisia makuyhdistelmiä, kuten jotain rapaa jossa yhdistellään piparminttua ja chiliä.

Lue kokonaan…

Pakkasvaroitus

Ilmatieteen laitos kertoo pakkasvaroituksen rajan katsojan näkökulmasta riippuen alittuvan tai ylittyvän eri puolilla maata eri lämpötiloissa. Maan eteläosassa keltainen pakkasvaroitus lankeaa alle -20 celsiusasteen kohdalla, mutta keskiosassa sen saavuttamiseksi pitää olla viisi astetta kylmempää ja pohjoisosassa jo 10 astetta kylmempää. Kun Lapissa on oranssi pakkasvaroitus, etelässä se on punainen. Hellevaroituksen osalta kaikkia kohdellaan tasavertaisesti, mutta jostakin syystä pakkanen on eri juttu. Ehkä se johtuu meren läheisyydestä tai tuulisuudesta.

Lue kokonaan…

Kölnin keskusta on no-go naisille

Afrikkalaiset ja arabit miehittivät Saksan Kölnin. Suurkaupungin keskusta on kaupunginvaltuuston toimesta julistettu naisille "no-go"-alueeksi, eli alueeksi, jonne naisväestön ei kannata oman turvallisuutensa vuoksi mennä. Kuopiossa joulukuun alussa väkisinmaattiin vuonna 1997 syntynyt tyttö. (Toinen tämän lajin juttu parin kuukauden sisällä.) Tekijöiksi epäillään paria vastaanottokeskuksen asukasta. Kuopion keskustaa ei ole vielä julistettu "no-goksi" naisväestölle. Kuopio tarvitsee vielä paljon veriuhreja sen tapahtumiseksi. Ne uhrit menevät esimerkiksi Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtajan Pekka Kantasen piikkiin. Kantanen uhraa tyttöjä.

Lue kokonaan…

Suomen jääkiekkojoukkueen leijonasta

Voimme nähdä Suomen jääkiekkojoukkueen käyttämää leijonalogoa katsellessamme, että se on Virheiden (De Gröna) leijona. Virheiden leijona poikkeaa perinteisestä Suomen leijonasta hieman. Siltä nimittäin puuttuu pippeli. Näin ollen leijona on joko kastroitu tai se on naarasleijona. Jos se on naarasleijona, sen täytyy olla feministileijona, koska sehän näyttää aivan urosleijonalta. On toki kolmaskin vaihtoehto: se voi olla sukupuoltaan vaihtanut leijona. Hyvä Suomi!

Lue kokonaan…

Rikotun ikkunan ongelma

Joskus huomaan siirtyneeni hurriaanien kielestä kertovalta nettisivulta jonnekin Wikipedian tynkäsivulle, tai dialiuskojen digitoinnista käsittelevältä sivulta lukemaan mitä kuulumisia on tarjolla Luhanskista. Suomenkielisessä Wikipediassa on yli 384 000 sivua ja Rikotun ikkunan ongelma -sivu on yksi niistä. Sillä sivulla kerrotaan hieno tarina: […] Pikkupoika rikkoo kaupanpitäjän ikkunan. Kaikki tuntevat myötätuntoa kaupanpitäjää kohtaan, mutta keksivät pian, että lasittaja saa tästä lisää työtä. Lasittaja puolestaan ostaa rahoillaan leipää, leipuri villapaitoja ja niin edelleen, joten ikkunan rikkominen näyttää vilkastuttavan yhteisön talouselämää.

Lue kokonaan…

Wollt ihr den totalen Krieg?

Propagandaministeri Joseph Göbbels tai Goebbels sai Saksan kansalta mandaatin kaikkeen siihen hävitykseen ja tuhoon, joka maata pian seurasi, kun hän piti puheen elävän yleisön edessä vuonna 1943. Hän kysyi läsnä olleilta haluavatko he totaalista sotaa. Yleisö antoi myöntymyksen hurrausten ja heilausten kera. (Tietenkin paikalle saapuneet henkilöt opastettiin käyttäytymään tietyllä tavalla, ja tietenkin tapahtuman dokumentoinut kameratiimi osasi filmata yleisön suosionosoitukset juuri kun maan kansallislaulu ryhtyi soimaan. Propagandaa parhaimmillaan.) Myös Suomen kansa on antanut mandaatin monikulttuurisuuden harjoittamiselle. Sen puolesta on järjestetty mielenosoituksia. Tuhannet ihmiset ovat marssineet nyrkit pystyssä Suomemme kaupungeissa tavoitteenaan hiljentää asiain kehitystä vastustavat järjen äänet. Hullunmyllylle on siis annettu suostumus. Minkäs teet. Tarvitsemme useampia August Landmesserereitä.

Lue kokonaan…

Esitys uudeksi Suomen lipuksi

Vanhassa lipussa on sinistä ja valkoista, koska sininen on taivas ja valkoinen on maa. Mutta eihän se oikeasti ole niin. Tekemässäni lippuehdotuksessa käytetään Suomen elävästä luonnosta löytyviä värejä ja muotoja. Se on jaettu vaakasuunnassa kahteen yhtä suureen blokkiin. Ylempi kaistale esittää taivasta, alempi maata. Niiden sekaan voi kuvitella vesisadetta.

Lue kokonaan…