⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"supertietokone"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1348 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla supertietokone, merkityt blogikirjoitukset.

ChatGPT & kumppanit eivät voi kertoa totuutta

Mikäli ChatGPT:ssä ja vastaavissa systeemeissä on rajoituksia, eli filttereitä/guard railseja/boundseja, ne eivät pysty aina vastaamaan totuudenmukaisesti. Jos totuudenmukainen vastaus on yksi numero numeroiden 1-10 välillä ja jokin rajoitus estää ChatGPT:tä & kumppaneita poimimasta vastausta numeroiden 1-5 väliltä, silloin vastaus poimitaan numeroiden 6-10 väliltä. Tämän syyn vuoksi ChatGPT:ssä ja vastaavissa systeemeissä ei tule olla rajoituksia.

Lue kokonaan…

Sataako huomenna (vettä/lunta)?

Sataako huomenna vettä/lunta/jotain muuta: Sataa! Tämän sääennusteen todennäköisyys on käytännössä aivan yhtä hyvä, ellei jopa hiukan parempikin, kuin Ilmatieteen laitoksen, Forecan ja muiden sellaisten arvuuttelijoiden. Edellä mainittu älyyn, tekoälyyn, säähän, satunnaisuuteen ja algoritmeihin ja ohjelmakoodiin perustuva sääennustusbotti, nimeltään Sääennustusbotti, pystyy ennustamaan noin 50 prosentin todennäköisyydellä sataako huomenna esim. vettä. Lahjoitan botin Ilmatieteen laitoksen käyttöön ilmaiseksi sillä ehdolla, että asianomaiset kiskovat stöpselit irti kompuutteriensa takaa, laittavat rytkyt ylleen, painuvat toimitiloista ulos — ja viimeinen sammuttaa valot — eivätkä enää palaa sinne tuhlaamaan veronmaksajien rahoja. Teidät voi korvata onelinerilla.

Lue kokonaan…

Lohkoketjujen tietovuotojen alkuperiä

Entinen Coinbasen ja Facebookin ”turvallisuuspalveluun” kuulunut Ryan McGeehan koosti vuosi sitten Blockchain Graveyardiksi nimeämäänsä artikkeliin miksi kryptovaluuttoja käsittelevät webbipohjaiset palvelut tapaavat lirahtaa. Kirjoittajan mukaan lähes jokainen hänen tutkimistaan tietovuodoista ja kryptovaluuttapalveluihin kohdistuneista muunlaisista hyökkäyksistä olisi voitu välttää. McGeehan listaa tällä sivulla kaiken kaikkiaan 45 tapausta, joista 16 kappaletta voidaan selittää nettipalvelimella tapahtuneella tietovuodolla.

Lue kokonaan…

TempleOS

Yhdysvaltalainen skitsofreenikko ja erittäin ahkera koodaaja Terry Davis teki tietokoneen käyttöjärjestelmän Jumalalle, Jeesukselle, enkeleille ja muille sellaisille käyttäjille. Davis kutsuu käyttöjärjestelmäänsä TempleOS:ksi. Temppelikäyttis on hyvin pelkistetty, mutta myös hyvin nopea, systeemi. Sen tekijän mukaan OS vie noin 82 000 riviä koodia. Davisin lempipuuhia on koodaamisen lisäksi nimitellä ihmisiä, kuten Linus Torvaldsia, ”nigger monkeyksi” ja kuinka hän ajoi autollaan CIA-agentin yli vuonna 1999. Hän on myös varma siitä, että hänen käyttöjärjestelmäänsä käyttää biljoona enkeliä ja Linuxia vain joitain satoja miljoonia ihmisiä.

Lue kokonaan…