⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"textile"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla textile, merkityt blogikirjoitukset.

Värinäkötesti

Yritän tehdä tämän nopeasti, sillä punkassa juuri ennen jok’aamuista ylösnousemusta keksin asian ja nyt kun pääsin koneen äärelle en halua unohtaa tehdä sitä. Keksin, tai tajusin, etten ehkä näe kaikkia värejä oikein, joten rakentelen tämän tekstin alle HTML-taulukon. Laitan siihen taulukkoon soluja, joiden taustaväriksi laitan erilaisia värejä. Sitten laitan solujen nimiksi kyseisten värien nimet. Samalla pääsen kokeilemaan miten Textile-kielellä voi luoda taulukkoja. Ei varmaan kovin helposti.

Lue kokonaan…

Textile-muotoilukielen saloja

MyCashflowin lisäksi Textpattern ja eräiltä osin myös PHP:llä koodaamani ilmainen vieraskirja käyttää Textile-muotoilukieltä artikkeleiden ja muun tekstin muotoilemiseen. Textilen avulla voidaan luoda luetteloida, lihavointeja, otsikoita, jopa taulukoita jokseenkin yksinkertaisia erikoismerkkejä käyttämällä. Sisältöä julkaisevan käyttäjän ei siis tarvitse opetella HTML-merkkausta kun hän voi suoraan tekstin sekaan ripotella haluamiaan tuunauksia. Tällä hetkellä Textilen tuorein kehitysversio on 2.2. Se julkaistiin syyskuussa 2010.

Lue kokonaan…