⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"tietokone"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla tietokone, merkityt blogikirjoitukset.

Pellegrino Ernetti keksi television, jolla voi seurata lähetyksiä, joita ei ole kuvattu kameroilla

Marcello Pellegrino Ernetti (1925–1994) oli sekatyömies. Hän oli pappi, tiedemies ja manaaja. Englantilaisen ufoja ja yliluonnollisia asioita fanittavan Jenny Randlesin kirjoittamassa opuksessa Breaking the Time Barrier: The Race to Build the First Time Machine (2005) kerrotaan Ernettin puuhailleen 1950- ja 1960-luvulla sellaisen laitteen kanssa, jonka nimi on Chronovisor. Jos sille annettaisiin suomenkielinen nimi, se voisi olla Ajankatsoja, tai jotakin sellaista.

Lue kokonaan…

Tietokone

Tässäpä kuvakaappauksia uudemmasta tietokoneestani, jota käytän lähinnä viihdekoneena samalla kun erityisen näppäimistön ja hiiren jakavan laitteen avulla käynnissä on vanha tietsikka. Vanhaa konetta käytän esimerkiksi nettisivujen tekemiseen.

Lue kokonaan…

Point Verkkomaksu

Jos olet kuten minä etkä ole aikaisemmin kuullut Point Verkkomaksusta, tässä on siitä pari riviä informaatiota. Point Verkkomaksu näyttää olevan ainakin Jimm’s.fi:ssä käytettävä maksutapa. Se on samanlainen kuin entinen Suomen Verkkomaksut, eli nykyinen Paytrail. (Suomen Verkkomaksut vaihtoi nimeään hiljan halutessaan "diilata" kansainvälisesti.)

Lue kokonaan…

Omituisia ääniä tietokoneen käynnistyessä

Voi ei. Nyt kuulostaa siltä kuin vanha tietomasiinani alkaisi vetelemään viimeisiään. Aikaisemmin koneen käynnistyminen on ollut melko suoraviivaista: vain parikymmentä käynnistysyritystä ja kone starttaa BIOS:iin asti. Nytpä tuli vastaan uusi oire. Koneesta kuuluu huolestuttavasti voimistuvaa tuulettimien tai muiden osien hurjaa hurinaa. Koneessa saattaa joko virtalähde, jokin kovalevy, näytönohjain, prosessori, emolevy tai CD–DVD-asema olla menossa rikki.

Lue kokonaan…