⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"upeaa työtä"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1365 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla upeaa työtä, merkityt blogikirjoitukset.

Elo ei edes yritä ymmärtää

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo kirjoittaa kuinka sen järjestämässä kyselyssä 80 % yrityspäättäjistä arvioi mielenterveyden ongelmien työelämässä kasvavan seuraavan viiden vuoden aikana. Elo kyselee mistä ”työkyvyn johtaminen rakentuu” ja ”mitä työpaikoilla tarvitaan”. Elon mukaan tarvitaan:

Lue kokonaan…

Yhteenveto Yahoon hakkerointikerroista (4)

Tuli uutiskirje. Siinä sanottiin, että Yhdysvaltain ja Israelin kansalaiset, jotka ovat vanhoja Yahoon käyttäjiä, voivat saada hyvitystä heille yhdestä tai useammasta Yahoon hakkerointikerrasta koituneesta haitasta. Entinen Google-hakukoneen kilpailija hakkeroitiin tammi–huhtikuussa 2012 ainakin kahden eri toimijan toimesta. Ei ole tiedossa, että niiden yhteydessä olisi viety käyttäjien dataa. Sitten tapahtui jymyjuttu: elokuussa 2013 pahantahtoiset toimijat tunkeutuivat Yahoon käyttäjätietokantaan ja veivät kolmen miljardin käyttäjätilin tiedot. Tietoihin kuului nimet, sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot, syntymäajat, salasanat ja Yahoon palveluiden turvakysymykset, sekä niiden vastaukset. Yahoo hakkeroitiin myös marraskuussa 2014. Silloin varastettiin dataa 500 miljoonalta käyttäjältä. Sitten vuoden 2015 ja syyskuun 2016 välisenä aikana hakkerit pääsivät luvattomasti Yahoon 32 miljoonaan sähköpostitiliin.

Lue kokonaan…

Blogi on toistaiseksi jäissä

Hyvä/Paha lukija, olet ehkä (tai paremminkin: toivottavasti) huomannut kuinka viime kuukausina tänne ei ole tullut uusia juttuja. Olen ollut kiireinen. Nyt Google Webmastersin suosituksesta laitoin Kuopassa.netiin HTTPS:n päälle, mutta osa vanhoista blogisivuista voi sen vuoksi aiheuttaa selaimessa virheilmoituksen. Se virheilmoitus tod.näk. on muotoa ”Turvaton yhteys” tai jotakin sellaista. Se johtuu siitä, että osa vanhoista kuvista on linkitetty HTTP:n kautta. Korjaan sellaisia sivuja lähiviikkoina.

Lue kokonaan…

Tiessä olevan vaurion muodostuminen ja sen kasvaminen kuopaksi

Näin kävelymatkalla asvaltoidun, paitsi tuo kuulostaa tyhmältä, joten kokeillaan uudelleen — asfaltoidun — pätkän tietä täynnä pyöreitä paikkoja päällekäin ja lomittain. Niiden paikkojen seassa oli kuoppa. Ja siinä kuopassa ruskeaa kuravettä. Kuopan reunalla oli tietysti pikitietä, mutta kuopan kohdalla se päällyste oli kadonnut ja sorapinta paljastunut. Väitän, että kun jossakin päin Yhdysvaltoja perustettiin ruumispuisto, saatiin siitä hyödyllistä tietoa esimerkiksi kuolinsyytutkijoiden käyttöön. Pitäisi avata päällystevauriopuisto, jossa kuoppien kehittymistä seurataan ja erilaisia paikkausmenetelmiä testataan.

Lue kokonaan…

Turun puukotustapauksesta voi kehittyä painajainen globalisteille

Mirror.co.uk uutisoi Turussa tapahtuneen terroristiteon, jonka tekijöiksi epäillään kolmea veitsin aseistautunutta hyökkääjä. Heidän väitetään huudelleen rauhan uskonnon sanomaa ja veitsittäneen siinä hurmassa viittä naista ja yhtä miestä. Yksi uhreista on saattoi olla naisen mukana ollut vauva. Tällä hetkellä Suomen media ja poliitikot ovat rähmällään rukoilemassa, että eihän vain hyökkäys ollut muhamettilaisten tekemä. He niin kovasti, niin kovasti, toivovat — tarvitsevat! — sen olevan valkoihoisten suomalaisten kätten jälkeä. Mikäli veitsi-isku on muhamettilaisten työtä, tulee uutisväki ja poliittinen eliitti sanomaan seuraavaa: kyseessä oli yksittäistapaus ja nyt on aika surra, ei osoitella sormella ketään, ja että asioihin tulee varmasti muutos. Tosiasiassa, kuten Lontoon muhamettilainen pormestari sanoi siellä Lontoossa tapahtuneen terroriteon jälkeen, lopputulos on tämä: ”terroritekojen uhka ja varsinaiset hyökkäykset ovat osa suuren kaupungin elämää”.

Lue kokonaan…

Baby boomers -sukupolvi

Tässä Textpattern-julkaisusoftassa on se hyvä puoli, että sen uusimmissa versioissa voi kirjoittaa meta descriptionin omaan tekstilaatikkoonsa. Se meta description on sellainen lyhyt kuvausteksti, joka saattaa näkyä esimerkiksi Bing- ja Google-hakukoneen hakutulossivulla. Koska sen tekstin on oltava aika lyhyt, on siihen hyvä kirjoittaa mahdollisimman ytimekkäästi mistä asiasta nettisivulla kerrotaan. Siksi tämän sivun tekstinä on tällainen: ”Tämä on Baby boomers -sukupolven aikaansaannoksia listaavan huumorikuvan suomennos.”

Lue kokonaan…

Asfaltti vastaan betoni

Asuinseudullani on silta, jonka yli kulkee päivittäin tuhansittain ajoneuvoja. Muutama vuosi sitten sillan kannella ollut asfaltti raaputettiin irti ja tilalle laitettiin uusi päällyste. Se päällyste kesti ehkä yhden vuodenkierron ennen kuin siihen muodostui uria ja monttuja. Sen jälkeen koko sillan kannen päällystämisen sijaan on tyydytty laittamaan sellaiset kapeat viipaleet uutta päällystettä niihin urautuneisiin kohtiin. Sellaiset näyttävät kuluvan pois yllättävän nopeasti. Arvelen tuollaisen paikkaamisrumban tulevan kalliiksi, joten asfaltin sijaan saattaisi olla parasta päällystää (eniten liikennöidyt) tiet betonilla kuten tehdään joissain muissa sivistysmaissa, kuten Yhdysvalloissa ja Saksassa. Betonin kuluessa sileäksi ja siten liukkaaksi siihen voi jyrsiä esimerkiksi timanttikuvion. Enkkuwikin mukaan betonipäällysteen miinuspuolia on, että se on kallis ja sellaisen tien rakentaminen voi viedä enemmän aikaa kuin asfaltin laittaminen.

Lue kokonaan…

TempleOS

Yhdysvaltalainen skitsofreenikko ja erittäin ahkera koodaaja Terry Davis teki tietokoneen käyttöjärjestelmän Jumalalle, Jeesukselle, enkeleille ja muille sellaisille käyttäjille. Davis kutsuu käyttöjärjestelmäänsä TempleOS:ksi. Temppelikäyttis on hyvin pelkistetty, mutta myös hyvin nopea, systeemi. Sen tekijän mukaan OS vie noin 82 000 riviä koodia. Davisin lempipuuhia on koodaamisen lisäksi nimitellä ihmisiä, kuten Linus Torvaldsia, ”nigger monkeyksi” ja kuinka hän ajoi autollaan CIA-agentin yli vuonna 1999. Hän on myös varma siitä, että hänen käyttöjärjestelmäänsä käyttää biljoona enkeliä ja Linuxia vain joitain satoja miljoonia ihmisiä.

Lue kokonaan…

Blue Whale

Mikä saa nuoren tekemään ilmiselvästi typeriä, vaarallisia asioita? Ehkä se ei ole paras kysymys kysyä, jos halutaan ymmärtää miksi Blue Whale vetoaa nuoriin. Nuoret ja vanhat ovat kautta historian tehneet typeriä ja vaarallisia asioita. Luulen sinivalasvillityksen tempaisevan mukaansa, koska siinä saa nauttia samanmielisten ihmisten hyväksynnästä ja ehkä arvostuksestakin tekemällä rohkeita asioita, ja koska pelin jättäminen kesken tarkoittaa epäonnistumista ja häviämistä. Blue Whale vetoaa sekä nuoren kilpailuviettiin että laumasieluisuuteen.

Lue kokonaan…

Pään siirtäminen toiseen kehoon onnistuu 90 prosentin todennäköisyydellä

Valeri on venäläinen mies, joka joutuu kulkemaan pyörätuolilla. Hän haluaa, että joku leikkaa hänen päänsä irti toimintakyvyttömästä, kuolevasta, kehostaan. Hän haluaa päänsä liitettävän toisen ihmisen torsoon. Tämä ensimmäinen laatuaan oleva leikkaus koettaneen vuoden 2017 aikana. Italialainen neurokirurgi Sergio Canavero uskoo Valerin selviävän siitä 90% todennäköisyydellä. Leikkausoperaatioon osallistuu 150 lääkäriä ja hoitajaa. Operaation arvellaan vievän jopa 36 tuntia. Ennen operaatiota sekä kehon luovuttaja että pään menettäjä viilennetään noin 17 celsiusasteeseen. Sen jälkeen kehon luovuttajan pää otetaan irti. Samalla Valerin pää otetaan irti miehen rikkinäisestä ruumiista. Kun venäläisen pää on irti, on alle 60 minuuttia aikaa istuttaa se uuteen paikkaan. Selkäytimet aiotaan liimata toisiinsa kiinni, selkärangat yhdistetään ruuvein, ja sitten lihakset kiinnitetään. Operaation jäljiltä potilas on koomassa kuutisen viikkoa, jotta selkäydin paranee tai juottuu yhteen leikkauskohdasta. Tässä kertomani asiat esiteltiin The Economistin uutisvideossa.

Lue kokonaan…

Aloitin rottailun

Rotta hajoaa makaroneihinsa taisi olla se triggeröivä sitsuatsiooni, joka sai 22-vuotiaan hepun haluamaan muutosta elämäänsä ja kirjoittamaan siitä halusta Ylilaudalle. Ylilauta on yksi niistä kuvalaudoista, joissa voi nimettömästi ja kasvottomasti jakaa ajatuksia. Ne ajatukset näyttävät orbitoivan gigulijuttujen ympärillä — Erotiikka-kategoriassa on tätä kirjoittaessani 375 lukijaa. Nyt kuitenkin paneudutaan Työ ja yrittäminen -osastoon (jossa on vain 7 lukijaa). Sinne ilmestyi 9.2. ketju, tai säie, jonka otsikko on: Aloitin rottailun heti peruskoulun jälke…. Viestiketjun aloittaja kertoo heti peruskoulun päättymisen jälkeen ryhtyneen sossurotaksi, mutta harrastettuaan nyt viisi–kuusi vuotta sellaista elämänmenoa, haluaa hän muuttaa elämänsä kurssia parempaan suuntaan. Ketjun aloittaja kysyy ylilautalaisilta: Miten lähden elämässä eteenpäin kun töihin meneminen pelottaa, arkirytmi painaa liikaa ja koulutus ei riitä töiden saamiseen? Koulujen käyminen on mahdotonta.

Lue kokonaan…

Oulun rakentaminen tuhopolttamalla

Vuonna 1997 valmistunut dokkarielokuva Oulu palaa — kaupunki joka katosi kertoo tunnin aikana kuinka Oulussa on tavattu hoitaa asioita mafiatyyliin. Kun kaupunkia ruvettiin 1960-luvulta lähtien muuttamaan bunkkerilandiaksi, vanhat rakennukset teilattiin ja suojeltavaksi ajatellut rakennukset tuhopoltettiin. Tietenkin tuhopolttamisen jälkeen suojellun rakennuksen havaittiin olevan niin huonossa kunnossa, että se oli purettava. Siinä sivussa purettiin vähän naapurissakin sijainneita rakennuksia, koska rapatessa roiskuu eikä munakasta voi tehdä rikkomatta munia. Kysyin Oulun poliisilta saivatko he kiinni tuhopolttajan tai -polttajat. Poliisilla ei ole vastausta kysymykseeni. Jos sellainen vastaus olisi, se on siirtynyt arkistoon. Ja ysäriluvun tutkinnanjohtajat ja tutkijat ovat eläköityneet, joten hekään eivät voi auttaa.

Lue kokonaan…

Suomalainen arkkitehtuuri

Haluatko ryhtyä suunnittelemaan rakennuksia? Se on hyvin helppoa. Tämän jutun lopussa on esimerkkikuva rakennuksesta, jollaista jälkeä tekemällä saat Suomesta paljon tilauksia. Muista piirtää laatikoita, joissa on vinot ikkunaruudut.

Lue kokonaan…

Työttömyysotsikoinnin tilastoharha

WordPress.com-blogissa Upeaa työtä julkaistuun kirjoitukseen ei voi kommentoida muuten kuin rekisteröitymällä ja kirjautumalla WordPressin käyttäjäksi. Olen jo sinne kertaalleen tunnarin tehnyt enkä toista viitsi luoda, ja koska en pääse kirjautumaan em. blogiin, julkaisen kommenttini omassani.

Lue kokonaan…

Asiakkaita Helvetistä

Kirjoitan otsikon jälkimmäisen sanan isolla, sillä viittaan paikkaan. Löysin joitain kuukausia sitten hauskan nettisivuston, joka sijaitsee osoitteessa clientsfromhell.net. Se listaa uusmedia-alan työntekijöiden kommentteja hankalista asiakkaista. Tämä on siis samaa sorttia kuin Aasiakas.net meillä Suomessa, mutta viritetty paremmin nettiduunareiden makuhermoille. Esimerkiksi tämä on aika hauska:

Lue kokonaan…