⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"valuuttakurssit"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1348 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla valuuttakurssit, merkityt blogikirjoitukset.

eToron miljoonan euron vakuutus

eToro lähetti uutiskirjeen. Sen otsikko lupaa ilmaisen vakuutuksen kaikille eToron asiakkaille. Vakuutus astuu voimaan marraskuun ensimmäisenä päivänä. Vakuutus kattaa asiakkaan varat miljoonaan euroon asti, mikäli eToro todetaan maksukyvyttömäksi tai konkurssikypsäksi. Saman uutiskirjeen yhteydessä on palsta yleisimmin esitetyille kysymyksille, ja vastauksia niihin. Kyssärivassaripalstan mukaan vakuutus ei kata virtuaalivaluuttoja, kuten Bitcoinia.

Lue kokonaan…

Yahoon dataliraus ansaitsee sivun Guinnessin ennätysten kirjasta

Kun Yahoon ostamisesta kiinnostunut Verizon sai kuulla, että Yahoon miljardilta käyttäjätililtä on nyysitty dataa, ilmoitti Verizon haluavansa Yahoosta alennusta. Ostosumma on 4,8 miljardia jenkkidollaria. Se on suunnilleen yhtä paljon euroina. Jos ostotapahtuma viedään päätökseen, voi Yahoon/Buhuun uusi omistaja joutua kaivamaan kuvetta maksaakseen korvauksia käyttäjilleen. Joukkohaasteita on luvassa. Yahoo kertoi jo syyskuussa kuinka yli 500 miljoonan käyttäjätilin tiedot lirahtivat.

Lue kokonaan…

Eurorock saattaa olla vallan eeppisiin mittoihin venytetty puijaus

The IT Crowd -sarjan Moss pohjusti erästä tarinaansa jokseenkin näin: You best put seat belts on your ears because they´re going for a ride. Tämä juttu kertoo Eurorock-festivaalista. Sitä vietetiin viime viikonloppuna Belgiassa. Kolmipäiväistä festaria oli ruvettu järjestämään noin 12 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran kun Eurorockia vietettiin, festarin järjestänyt taho meni bankrottiin. Vuoden 2015 versioon oli ensin myynnissä 6000 pääsylippua. Huhtikuun lopussa vielä 2000 uutta lippua laitettiin kaupan. Ennakkoon myytävän perjantain tai lauantain päivälipun hinta oli loppusuoralla 52 euroa ja portilta ostettuna 65 euroa. Kolmen päivän festarilipun hinta oli 100 euroa. Koska festarin järjestäjät kertoivat, että 6000 pilettiä oli jo myyty loppuun, lipunmyyntituloja oli satojen tuhansien edestä. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Lue kokonaan…

Googlen valuuttalaskurin osoite vaihtui

Aikaisemmin osoitteesta http://www.google.com/ig/calculator?hl=fi&q= oli voinut saada näppärästi erilaisten valuuttakurssien tämänhetkiset tiedot. Se ei enää toimi. Ääh. Ehdin hyödyntää tuota palvelua Valuuttalaskurit.com-sivustolla vain muutaman kuukauden ajan. Sivustollani oli simppeli lomake, jolla oli mahdollista napsauttaa jokin summa jotakin valuuttaa ja saada sen arvo jonkin toisen valuutan nykykurssilla.

Lue kokonaan…

Valuuttalaskurit

Koodasin Valuuttalaskurit.com-sivustolle PHP:n avulla simppelin monikielisyystuen. Se on tosin vasta vain hieman käytössä, koska sivustosta on kirjoitettu vain suomenkielinen ja enkunkielinen versio. Toteutin monikielisyyden laittamalla perusversion osoitteeseen http://valuuttalaskurit.com/ ja englanninkielisen puolen avautumaan osoitteesta http://valuuttalaskurit.com/en/. Samaan malliin voisi laittaa ruotsinkielisen jne. puolet.

Lue kokonaan…