⚈ Kuopassa.net

Lisää kirjoituksia netistä.

Tagipilvi

"valuuttalaskuri"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1324 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla valuuttalaskuri, merkityt blogikirjoitukset.

Suomen nanosatelliitti taivaalle loppuvuodesta

Tiedätkö kuinka paljon Suomi satsaa Euroopan avaruusjärjestöön? 20 miljoonaa euroa. Se on kolme kertaa pienempi summa kuin mitä tänään arvottavasta Eurojackpotista voi kääriä. Sillä summalla ei tehdä kovin montaa sisunauttia, eikä paljon tiedettä tai historiaa. Kreikkaan ja Afrikkaan lähetettäväksi löytyy toki miljardeja euroja. No, kaikesta huolimatta viiden vuoden ajan työstetty nanosatelliitti, nimeltään Aalto-1, saataneen viimeinkin taivaalle. Sen raketoimisesta kiertoradalle on jo laitettu nimmarit soppariin. Laitteessa on jonkinlainen koululaisten rakentama säteilymittari. Lisää juttua Suomen ensimmäisestä satelliitista löytyy Space Finlandin uutisesta.

Lue kokonaan…

Nyt pitää tehdä säästöjä

On tehtävä säästöjä, sopeutustoimia, leikkauksia. Valtiovarainministeriön mukaan Suomen pitää seuraavien neljän vuoden sisällä tehdä säästöjä kuuden miljardin euron edestä. Siellä arvellaan, ettei säästöjä voida tehdä nostamalla veroja… koska verotus on jo tapissa. Mutta mikä nyt avuksi? "On kuin rotta loukussa, ei apua näy missään", kuten vanhassa laulussa sanotaan. Poliitikkommehan ovat aikaisempina vuosina tehneet säästöjä nostamalla verotusta. Se on niille pölhökustaille se ainoa ratkaisu, sillä muunlainen toiminta edellyttäisi selkärankaa ja olisi karriäärin kannalta itsetuhoista. Valtaan pääseminen vaatii paljon työtä, hikeä ja rahaa. Ei ole poliitikolle poliittisesti viisasta mennä suututtamaan äänestäjiä.

Lue kokonaan…

Valuuttalaskurit

Koodasin Valuuttalaskurit.com-sivustolle PHP:n avulla simppelin monikielisyystuen. Se on tosin vasta vain hieman käytössä, koska sivustosta on kirjoitettu vain suomenkielinen ja enkunkielinen versio. Toteutin monikielisyyden laittamalla perusversion osoitteeseen http://valuuttalaskurit.com/ ja englanninkielisen puolen avautumaan osoitteesta http://valuuttalaskurit.com/en/. Samaan malliin voisi laittaa ruotsinkielisen jne. puolet.

Lue kokonaan…