⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"videokamera"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla videokamera, merkityt blogikirjoitukset.

Taksiasemalla katsotaan telkkaria

DataPartnerilla on "torikamera". Aikaisemmin se lähetti muistaakseni minuutin välein päivittyviä valokuvia. Nykyisin, kuten on ollut jo kauan Loviisassakin, kamera lähettää (hieman nykivää) liikkuvaa kuvaa. Torikameraan voi tutustua osoitteessa www.datapartner.fi/fi/web-kamera. Suoran lähetyksen voi klikata täyden ruudun kokoiseksi. Silloin voimme nähdä Porvoon taksiaseman sisälle ja huomata, että taksiasemalla katsotaan televisiosta Yleisurheilun MM -kisoja.

Lue kokonaan…

Avustettu its… ei kun: ennennäkemätön stuntti

Tuli ePressistä taas jotain, joka sopii kuoppablogin aihepiiriin. Mikkelissä aiotaan suorittaa lauantaina 11. huhtikuuta tempaus. Mies juoksee viljasiilon seinää pitkin kohti maata jopa 40 kilometrin tuntinopeudella. Jännäksi homman tekee, että tarkoitus on selvitä maaperän kohtaamisesta hengissä. Sitä varten stunttimies on kiinni köydessä. Toivotan onnea tempauksen suorittavalle Osku Nykäselle. Ehkä näemme tapahtumasta videokuvaa esimerkiksi YouTubessa. Uutisessa kerrotaan, että se kuvataan viidellä kameralla ja Nykäsellä on kypärässäänkin pari kameraa. Lisätietoja tempusta löytyy Mikken nettisivuilta.

Lue kokonaan…

Pellegrino Ernetti keksi television, jolla voi seurata lähetyksiä, joita ei ole kuvattu kameroilla

Marcello Pellegrino Ernetti (1925–1994) oli sekatyömies. Hän oli pappi, tiedemies ja manaaja. Englantilaisen ufoja ja yliluonnollisia asioita fanittavan Jenny Randlesin kirjoittamassa opuksessa Breaking the Time Barrier: The Race to Build the First Time Machine (2005) kerrotaan Ernettin puuhailleen 1950- ja 1960-luvulla sellaisen laitteen kanssa, jonka nimi on Chronovisor. Jos sille annettaisiin suomenkielinen nimi, se voisi olla Ajankatsoja, tai jotakin sellaista.

Lue kokonaan…

Stabilisaattori

Tämä on videokameran tai digikameran vakautin, jonka tilasin elokuun lopussa englantilaiselta myyjältä eBayn välityksellä. Se maksoi noin 60 euroa toimituskuluineen. Laite on yksinkertainen rakenteeltaan ja sen käyttäminen on melko suorasuuntaista: ruuvataan digikamera tai videokamera stabilisaattorin päällä olevaan pulttiin, liikutellaan painoja oikeaan kohtaan tasapainottamiseksi ja kiristetään kamera haluttuun asentoon. Sen jälkeen otetaan kahvasta kiinni ja kuvataan.

Lue kokonaan…