⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"windows"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1364 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla windows, merkityt blogikirjoitukset.

Uhkaako levytila loppua siltä asemalta, jossa Windows sijaitsee?

Rollen ongelmanratkaisusivustoa lueskellessani muistin jotain, josta voisin kirjoittaa omaan blogiini. Windows 7 -käyttöjärjestelmä on asennettu koneessani C-asemalle. Se on SSD-asema. SSD-asemassa on 55,7 gigaa levytilaa. Windows vie siitä valtaosan. Pakko on usein paras motivaattori, niin tässäkin tilanteessa. Löysin keinon vapauttaa jonkin verran levytilaa siirtämällä tilapäiset tiedostot toiselle asemalle.

Lue kokonaan…

Jos satut lukemaan tämän, Bill

Täydennys Microsoftin mainosohjelman piilottamisesta kertovaan kirjoitukseen: se keleen kuvake tulee näkyville aina kun tietokoneen käynnistää uudelleen. Panokset kovenevat! Esitän siis pyynnön Bill Gatesille. Jos satut lukemaan blogiani, joka ei ole liian kaukaa haettu epäilys, onhan sinun firmasi jo tunkeutunut tietokoneellenikin, voisitko ottaa Get Windows 10 -kuvakkeen pois koneeni työkaluriviltä? En halua nähdä sitä.

Lue kokonaan…

Näppäimistön nopeuttaminen Windowsissa

Tämä kikka toimii ainakin Windowsin seiskaversiossa, luultavasti myös Vistassa ja sitä vanhemmissa. En tiedä mikä on sitsuatsiooni Windows 8:ssa, mutta eiköhän sieltäkin löydy samankaltainen asetus, jolla näppäimistön naputtelun voi säätää hypernopeudelle.

Lue kokonaan…

Tulli löysi 11 000 väärennettyä Windows 7 -asennuslevyä

Mediatiedotteita jakava ePressi.com jostain syystä lähettää allekirjoittaneelle tiedotteita myös sellaisista asioista, jotka eivät liity edustamieni musiikkiaiheisten uutissivustojen aihepiiriin. Tänään tuli sopivaa täytettä Kuopassa.netiin, kun ePressi kertoi Tullin paljastaneen väärennettyjä Windows 7 -käyttöjärjestelmälevyjä maahan tuoneen organisaation. Asennuslevyjä oli tuotu Suomeen Kiinasta käsin noin 1,3 miljoonan euron edestä. Levyjä oli yli 11 000 kappaletta, jotka ovat väärennettyjä ja joissa oli käytetty väärää tullinimikettä. Väärää tullinimikettä käyttämällä kriminaaliliiga oli säästänyt 184 000 euroa.

Lue kokonaan…

Windowsin Sidebar-widgetin tekeminen

Viimeisimmissä Windowseissa on mahdollisuus asentaa pieniä vempaimia sivupalkkiin. Pidän pöytätietokoneella vain yhtä vempulaa käytössä. Se on prosessoriytimien aktiivisuudesta kertova mittari. Jonain päivänä liiallisen vapaa-ajan ja kunnianhimon yllyttämänä päätin selvittää mistä noissa widgeteissä oikein on kyse. Sain selville niiden olevan yksinkertaisimmillan pari–kolme tiedostoa, joista yksi sisältää XML:ää ja toinen HTML:ää.

Lue kokonaan…