⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"yle"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla yle, merkityt blogikirjoitukset.

Testaa itsesi: Oletko tiukka vai lempeä tuomari?

Ylilaudalla joku muistutti Yle Uutisten huhtikuussa 2015 julkaisemasta tuomaripelistä. Siinä on viisi tapausta, joihin voi antaa vankeusrangaistuksen nollan kuukauden ja 10 vuoden väliltä. Ensimmäisessä tapauksessa mies raiskasi ja ryösti raskaana olleen naisen. Tekijälle hyysärituomari oli antanut vankeutta 1 vuoden 8 kuukautta. Toisessa tapauksessa mies valmisti kannabista kotonaan ja toisten mailla. Hyysärituomari antoi 2 vuotta vankeutta. Kolmannessa keississä rattijuoppo ajoi ylinopeutta ja tappoi naisen ajamalla naisen päältä. Hyysärituomari antoi 1 vuotta 8 kuukautta vankeutta. Neljännessä tapauksessa kierrettiin veroja miljoonien eurojen edestä. Hyysärituomari antoi päätekijälle 6,5 vuotta vankeutta. Sitten viides ja ehkä näistä esimerkeistä rankin tapaus: miehet tekivät seksuaalista ja muuta väkivaltaa pikkulapsille. Hyysärituomari antoi rangaistukseksi vain 3 vuotta ja 10 kuukautta. Näihin kaikkiin annan maksimirangaistuksen eikä se ole 10 vuotta vankeutta.

Lue kokonaan…

Yhdysvaltojen presidentinvaalit näyttävät pressin todelliset kasvot

Kiitos kännykän, jossa on kamera, ja kiitos Internetin, pystyy kuka tahansa lähettämään hyödyllistä informaatiota nopeasti muiden ulottuville. Viimeisin Hillary Clintonin kanttuveikohtaus, jossa hän menetti kykynsä kävellä, ja jonka seurauksena hänet jouduttiin raahaamaan mustaan ambulanssiin, sai perinteiset uutislähteet (kuten New York Timesin), näyttämään sangen puolueellisilta. Ne eivät halunneet toimittaa äänestäjille rehellisesti informaatiota siitä mitä paikalla tapahtui.

Lue kokonaan…

Konkarikanava Maikkari konkan partaalla

MuroBBS:ssä on viestiketju "Maikkarin (MTV) konkurssi". Sen ensimmäisessä viestissä lainataan YLEn uutista. Siinä uutisessa kerrotaan kuinka MTV on taloudellisissa vaikeuksissa. Se on väitetysti valunut roskalainaluokkaan. Tuon viestin jälkeen nimimerkki Albireo kirjoitti oikein hyvän vastauksen: Vaikka en suuresti tule jäämään kaipaamaan maikkaria, niin täytyy todeta kilpailun olevan melko haastavaa veronmaksajien rahoittamaa kanavaa vastaan. Verorahoilla kun saa mitä tahansa suoltaa ulos välittämättä tuon taivaallista katselijoiden mielipiteistä. Lihavointi tekstissä on minun tekemäni. YLE uutisoi Maikkarin rahahuolista… Maikkari eikä mikään muukaan telkkarikanava tule ikuna uutisoimaan YLEn rahahuolista. Selitys siihen löytyy Albireon kirjoittamasta viestistä.

Lue kokonaan…

Kuinka monta kanavaa Yle tarvitsee?

Yle TV1, Yle TV2, Yle Fem, Yle Teema. Aivan liikaa. ;-) Suomen lain mukaan Ylellä on tiettyjä tehtäviä, jotka sen on täytettävä. Finlexin mukaan Ylellä on kolme köntsää joilla se voi pallotella: julkinen palvelu, aineiston tarjonnan eriyttäminen ja muut tehtävät. Tuohon viimeksi mainittuun kuuluu myös verkkopalvelun eriyttämiseksi nimitetty toiminta. Laissa asetetut tehtävät ja toimenkuvat eivät aseta oikeastaan Yleisradio Oy:lle rajoituksia vaan päin vastoin ne takaavat sille mahdollisuuden paisua melkein rajattomasti. Sen paisuminen loppuu vasta kun muiden rahat loppuvat. Reilu vuosi sitten kirjoitin samasta asiasta.

Lue kokonaan…

Rikotun ikkunan ongelma

Joskus huomaan siirtyneeni hurriaanien kielestä kertovalta nettisivulta jonnekin Wikipedian tynkäsivulle, tai dialiuskojen digitoinnista käsittelevältä sivulta lukemaan mitä kuulumisia on tarjolla Luhanskista. Suomenkielisessä Wikipediassa on yli 384 000 sivua ja Rikotun ikkunan ongelma -sivu on yksi niistä. Sillä sivulla kerrotaan hieno tarina: […] Pikkupoika rikkoo kaupanpitäjän ikkunan. Kaikki tuntevat myötätuntoa kaupanpitäjää kohtaan, mutta keksivät pian, että lasittaja saa tästä lisää työtä. Lasittaja puolestaan ostaa rahoillaan leipää, leipuri villapaitoja ja niin edelleen, joten ikkunan rikkominen näyttää vilkastuttavan yhteisön talouselämää.

Lue kokonaan…

Totuusministeriön liksat

Radio Free Europen nettisivuilla julkaistiin 20.3. uutinen, jossa selvitettiin taas mitä tapahtuu trollitehtaassa Venäjällä. Jutussa haastateltu pietarilainen Marat Burkhard kertoo työskennelleensä röllihommissa parin kuukauden ajan. Wikipedian enkkuversiossa listataan eri maiden palkkatasoja. Siellä kerrotaan, että Venäjällä keskivertojamppa nettoaa kuukaudessa noin 360 euroa. Mutta röllit eivät ole keskivertoja. Marat Burkhardin mukaan "Totuusministeriö" maksoi hänelle 45 000 ruplaa kuukaudessa, eli noin 720 euroa. Se tosin edellytti, että töihin tultiin ajoissa ja töitä paiskittiin. Hänen oli täytettävä tuotantokiintiö, joka oli 135 kommenttia 12 tunnin työvuoron aikana. Jos hän myöhästyi töistä minuutinkin, palkasta vähennettiin noin seitsemän euroa. Noita töitä valvovat tahot tienaavat väitetysti peräti 1200–1300 euroa kuukaudessa. Burkhard työskenteli Pietarista käsin. Kuinkahan paljon Suomessa toimivat saman asian trollit tienaavat? Varmaankin venäläisiä kollegojaan enemmän.

Lue kokonaan…

Yleisradio Oy paisuu ja se on väistämätöntä

Yleisradio Oy ei ole mikä tahansa yritys. Se on veroloinen. Se elää veronmaksajien ver… varoilla. Vuonna 2013 se sai 500 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 se vei tilastojen kaunistelutavasta riippuen noin 508 tai 512 miljoonaa euroa. Sama summa on povattu vuodelle 2015. Ajattele jos sinä olisit "sisilialainen liikemies" kuten komisario Montalbanon jaksoissa mafiosoja on saatettu kutsua. Ajattelepa jos sinä keräisit rahaa ihmisiltä, ja he maksaisivat mitä pyydät. Pyytäisitkö kierros toisensa jälkeen yhtä paljon? Koska kierroksen tekemisessä kuluu aikaa, kengänpohjatkin kuluvat, voisit seuraavalla kerralla pitää aiheellisena kysyä vähän enemmän. Ja niin se menee.

Lue kokonaan…

Puolustusliitto Ruotsin kanssa

Tuhannelta suomalaiselta kysyttiin Ylen uutisen mukaan kannattavatko he yhteistä puolustusliittoa Ruotsin kanssa. Sellaisessa liitossa molempien maiden armeijat auttaisivat tarpeen tullen toisiaan. Vastanneista 54 prosenttia haluaa sellaisen liiton. Yle ei uutisessaan kerro millä perusteella ne tuhat suomalaista valittiin. Jos vastaajista useimmat ovat ruotsinkielisiltä alueilta, he ehkä tsemppaavat Ruotsin ja Suomen välisiä suhteita suosittelemalla moista liittoa. Virheiden, tarkoitan vihreiden, äänestäjistä useimmat suhtautuvat puolustusliittoideaan myönteisesti. Ehkä vihreitä, tarkoitan virheitä, on painotettu vastaajia valittaessa tai vastauksia valittaessa.

Lue kokonaan…

YLE-vero

YLE tuntuu ujuttavan inhaa kättään lompakkooni. Loisiva valtionyhtiö ei tunnu pärjäävän vapaan talouden markkinoilla muuten kuin sosialisoimalla turvonneet toimintakustannuksensa kaikille. Koko YLEn merkitys on kyseenalainen. Tietoa, myös puolueetonta sellaista, voidaan nykypäivänä saada muitakin väyliä pitkin, sillä maassamme toimii muitakin televisio- ja radiokanavia, sekä huima määrä nettipalveluita.

Lue kokonaan…