⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"youtube"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla youtube, merkityt blogikirjoitukset.

Kalevauva.fi

Suora lainaus Kalevauva.fi-yhtyeen nettisivuilla julkaistusta meta-kuvaustekstistä: Kalevauva.fi on nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka ohjelmisto on kerätty suoraan kansan suusta: vauva.fi-foorumilta. Meemilurittelijoiden nettisivuilla, osoitteessa www.kalevauva.fi, on julkaistu musiikkisoitin. Siinä on useita biisinäytteitä.

Lue kokonaan…

Metsäveljien laulu

Metsäveljien laulu on virolainen kansanlaulu miehitysajalta. Sen sanoitukset ovat suomeksi, kiitos Google Kääntäjän, jotakuinkin tähän malliin: Siel metsän pohjalla on pieni tupa, jossa elelivät mun vanhemmat. Siel metsän perukoil on pieni tupa, sinne pesän tekivät punaiset. Ai-tsih, ai-tsash, ai-tsah, voi veljet, me metsäveljiä olemme. Ai-tsih, ai-tsash, ai-tsash, voi veljet, me metsäveljiä eestiläisiä. Niin ei meil ole senttiäkään rahaa, me pidämme metsässä elämää. Ja me emme saa, emme voi, emme taho, emme taho venäläiselle tienata. [Kertosäe.] Ja sinun mustaherukanmustat silmät, ei ikinä-koskaan unohdu. Sillä sinun mustaherukanmustat silmät, on voittanut mun sydämen. [Kertosäe.] Ja oma lippu sini-musta-valkee, me vielä pidämme siitä kiinni. Ja aamunkoitteessa me selvitämme, kuka meistä on oikea eestiläinen. [Kertosäe.]

Lue kokonaan…

Jürgen the German

Jürgen the German -sketsit kuuluvat vuosina 1990–1992 näytettyyn Harry Enfield’s Television Programmeen. Jürgen on saksalainen turisti Englannissa. Hän kohtaa ihmisiä ja toistuvasti kokee tarpeelliseksi pahoitella maansa ”siinä sodassa”, eli toisessa maailmansodassa, tekemiä asioita. Kussakin sketsissä nuori vaaleatukkainen mies paljastaa natsimaisia piirteitä. Natsimaiset piirteet ja Euroopan Unionin pyrkimykset ovat yllättäen melko samanlaisia, kuten suomentamissani Jürgen-sketsin osissa käy ilmi.

Lue kokonaan…

YouTube-videoiden kaupallistaminen ↘

16.1.2018 ilmoitimme YouTube-kumppaniohjelman uusista kelpoisuusvaatimuksista. Kun kanavan videoita on katsottu vähintään 4 000 tuntia viimeisen 12 kuukauden aikana ja kanavalla on vähintään 1 000 tilaajaa, kanava tarkastetaan ohjelmaan liittymistä varten. Lue lisätietoja YouTube Creator ‑blogista.

Lue kokonaan…

YouTube on sairastunut, eikä se enää muista miksi sitä käytetään

YouTube näyttää juuri uudistaneen logonsa. Se on kolmas merkittävä muutos tuossa vuosikymmenen ikäisessä videoiden jakelupalvelussa viimeisten kuukausien varrella. Ensimmäinen muutos oli Adpocalypseksi, eli ”mainosmaailmanlopuksi”, monien tubettajien kutsuma mullistus. Se tarkoitti monien kaupallistettujen videoiden statuksen muuttamista sellaiseksi, ettei niissä enää näytetä mainoksia. Sillä tavalla YouTube kannustaa tuottamaan mahdollisimman vähämerkityksistä sisältöä. Mainoksia voi asettaa esimerkiksi pörröisten kissanpentuvideoiden yhteyteen, muttei esimerkiksi yhteiskunnallisia ongelmia käsitteleviin videoihin — etenkään jos joku erehtyy kertomaan videolla asioista konservatiivisesta vinkkelistä.

Lue kokonaan…

Batzorig Vaanchig

Mongolialainen sorakurkku Batzorig Vaanchig on skenessään aikamoinen YouTube-julkku. Vaanchigin kurkkulaulukappaleita on ladattu YouTubeen muutamia kappaleita ja niistä suosituimmat kaksi videota ovat kumpikin keränneet yli 1,5 miljoonaa katselukertaa. Toinen niistä viisuista (se, joka kertoo Tšingis-kaanista) on ladattu jonkun toisen tyypin toimesta YouTubeen uudelleen ja sitä on katseltu jo 7,6 miljoonaa kertaa. Batzorig Vaanchig on laulaja, mutta hän suunsa lisäksi soittaa jousisoitinta, morin huuria. Se muistuttaa mandoliinia. Batzorig Vaanchigin tuorein musiikkivideo on tietääkseni nauhoitettu jossakin Itävallassa tai muualla alppivuorten äärellä vuonna 2016.

Lue kokonaan…

Pontificia Cohors Helvetica

Pontificia Cohors Helvetica tarkoittaa Sveitsiläiskaartia. Se on päivämäärästä 22.1.1506 asti toiminut paavin yksityisarmeijana. Siihen kuuluu 100 miestä. Vuodesta 1981 lähtien kaartilaisten koulutuksessa on painotettu seremoniallisten hommien sijaan käsiasekoulutusta ja lähitaistelukykyjä. Kaikesta huolimatta paavisvallan varjelijat pukeutuvat pirteisiin vetimiin. Haluan laittaa tähän muistiin lukemani kaksi hauskinta kommenttia, joita youtubettajat ovat heistä kirjoittaneet. Ne ovat: When you forget to upgrade old units in civ ja toinen on Ronald McDonald training camp.

Lue kokonaan…

Miksi poliisi jatkaa hurjastelijan takaa-ajoa?

Jos katselet sellaista videota, jossa virkavalta yrittää napata liikenteessä hurjastelevan autoilijan, mopedistin tai motoristin, ehkä kuulet tai luet sen videon jälkeen kommentteja muilta videon katselijoilta. Niiden kommenttien joukossa on mahdollisesti sellainen, jossa pollareita syytetään viattoman kaahailijan kiusaamisesta. Sellainen kaahailijamyönteinen kommentti sisältää ajatuksen, että poliisi voisi yhtä hyvin kuvata sen kaahailijan ajamassa ylinopeutta ja sitten postittaa sakon rekisterikilvessä merkitylle ajopelin omistajalle.

Lue kokonaan…

Kun Patreon ei ole houkutteleva vaihtoehto videobloggaajalle

Monille videobloggaajille ja muille videoiden tekijöille ei ole enää riittävän houkutteleva vaihtoehto kaupallistaa YouTubessa julkaistuja videoita. Tällä hetkellä YouTube-videon voi monetisoida kolmellakin eri tavalla. Siihen voi laittaa vain tietokoneiden käyttäjille suunnattuja peittokuvamainoksia. Sen lisäksi kaikille laitteille, mukaan lukien mobiililaitteille, näytettäviä mainosmuotoja ovat sponsoroidut kortit ja ohitettavat videomainokset. Nämä kolme tapaa eivät ole, olen huomannut, monille sisällöntuottajille enää vuonna 2017 riittävän hyviä tulonlähteitä, joten Patreon ja jossain määrin Flattr mainitaan tyypillisen katsomani YouTube-videon kuluessa ja/tai videon kuvaustekstissä. Jos ajatellaan, että YouTube-mainosten tuloilla eläminen on tullut tiensä päähän, ehkä jonain päivänä Patreon ja muut sellaiset rahoituskanavat nekin kuivuvat. En osaa ennustaa minkä takia niin kävisi, mutta arvelen jossain vaiheessa niin tulevan käymään. Mikä siis avuksi kun videoiden tekemisestä ei saa kylliksi rahaa mainoksilla eikä tipeillä? Ehkä sponsoroitu sisältö ja jonkinlainen maksullinen sisältö astuvat kuvioihin.

Lue kokonaan…

Mister Metokur

Kotoseudullani on viime päivinä taloyhtiön tarjoama langallinen nettiyhteys ollut poikki. Ehkä jokin kaivinkone tai nosturi on tallonut maaperän sen nettikaapelin alta niin, että se on on vioittunut. (Täällä on vuorossa parvekkeiden uusiminen.) Sen yhteyspoikkeaman vuoksi työtehoni on noussut, kun olen vähentänyt pakon sanelemana turhanpäiväisten YouTube-videoiden katselua. Olen nyt yhteydessä teihin, tähän Internetiin, vanhalla nettimokkulalla. Se on 2G. Prepaid-liittymä, Saunalahden. Olen siis vähentänyt videoiden katselua, mutten täysin lopettanut niiden katselua, sillä Mister Metokurilta — joka muuten kuulostaa MGTOW-maailman Sandmanilta — ilmestyi uusi video uudesta typerästä villityksestä. Se video kertoo ”gangstalkkauksesta”. Olen aikaisemmin suositellut CoolHardLogicin kanavaa. Se suositus ei ole erääntynyt.

Lue kokonaan…

Kekistanin tasavalta ja sen kansa

Shadilay! Vajaa kuukausi sitten YouTubessa ilmestyi lyhyt dokumenttielokuva kekistanilaisten kokemasta sorrosta ja hädästä. Siinä dokkarissa kekistanilaisten äänenä ja kasvoina esiintyy nuori vihreä sammakko. Hän osoittaa kekistanilaistenkin olevan ihan normaalia sakkia huolimatta siitä, että juuri heidän meemimagiansa auttoi nujertamaan Hillary Clintonin ja nostamaan Yhdysvaltain presidentiksi jumalkeisari Donald Trumpin.

Lue kokonaan…

"What is wrong with you, Abu Hajaar?"

Know Your Meme -sivuston Abu Hajaarista kertova tietosivu teki oikeastaan jo 10 kuukautta sitten tämän blogimerkinnän redundantiksi eli tarpeettomaksi. Tuo tietosivu perustuu Vice Median vuonna 2016 haltuunsa saamaan videoklippiin. Se videoklippi ilmestyi Vicen YouTube-kanavalla vuosi sitten. Siinä videossa, josta muuten on tehty Frendit-parodia, ja toinen Benny Hillin tunnussävelmää hyödyntävä parodiavideo, kertoo eräästä terroristista. Sen erään terroristin nimi on Abu Hajaar. Hän oli yksi panssaroidun, katottoman pakettiauton kyytiin kavunneista terroristeista. He hyökkäsivät kurdien asemia vastaan. Epäonnistunut hyökkäys kuvattiin jollakin videokameralla, ehkä GoProlla. Tuo video meni viraaliksi pari vuorokautta sen ilmestymisen jälkeen.

Lue kokonaan…

Poppanataiteilija ja Muotoilija

Kummelin Timo Kahilainen on Poppanataiteilija. Se on toinen niistä Kummelin tekemistä videoista, joissa lasketaan leikkiä turhantekijöiden kustannuksella. Poppanataiteilijan lisäksi Kummeliin tehtiin Muotoilija, joka saa ideansa ”urbaanista melskeestä ja taas vastavuoroisesti luonnosta — eläimistä ja koirista ja kissoista ja mitä niitä nyt on… lehmä ja…” Muotoilijassa Heikki Silvennoinen sulatti lasisen kokispullon kieroon.

Lue kokonaan…

Valehtelun maailmanmestari

Mestarin nimi on Jason Blaha. Blaha tuottaa päivittäin kolmekin videota YouTubeen. Jokainen niistä on vähän yli kymmenen minuutin pituinen, jotta hän voi laittaa videoihin useita mainoksia. Hän ei viitsi erityisemmin editoida tekemiään videoita, ja joskus hänen videoissaan näyttää kuin hän vilkaisisi kellosta aikaa nähdäkseen kuinka paljon on vielä puhuttava 10 minuutin merkkipaalun saavuttamiseksi. Tämä Blaha-ukko on jonkinlainen nettisensaatio sen vuoksi, että hän kykenee tuottamaan niin paljon hölynpölyä. Se on muodostanut YouTubeen oman ”ekosysteemin”, jossa useat muut videobloggaajat, kuten Natty Lifter, parodioivat ja analysoivat mitä Jason on sanonut ja tehnyt. Samaa sarjaa edustaa toinen hyvin ahkera videobloggaaja The Angry Photographer.

Lue kokonaan…

Turhantubuttaja tarkoittaa turhan YouTube-julkaisijaa

Olen tilannut YouTubessa kymmenittäin videokanavia. Huomaan, etten juurikaan halua tilata uusia kanavia. Haluan raivata vanhoistakin tilauksista pois sellaisia, jotka ovat turhantubutusta. Turhantubettajat ovat sellaisia kanavia, joissa varsinainen sisältö on täytetty jollain toisarvoisella mässynlässyllä, jotta kyseisen videon tekijä saisi muutaman lantin enemmän mainostuloja. Koska aikaa on rajallinen määrä, en jaksa videota katsellessani tai kuunnellessani käyttää useita minuutteja johonkin verhottuun myyntipuheeseen tai aiheeseen kuulumattoman asian perkaamiseen.

Lue kokonaan…

Tähtien Sodan juoni on vanhan kierrätystä, koska

Sen elokuvan tekeminen maksoi satoja miljoonia dollareita. Koska 1 euro on nyt suunnilleen 1 dollari, sen elokuvan tekeminen maksoi satoja miljoonia euroja. Jotain 300. Ison investoinnin vuoksi leffan juonen on oltava mahdollisimman turvallinen. Elokuvayhtiön ei kannata tehdä järin radikaaleja temppuja lypsävän lehmän kanssa. Samasta syystä uskon seuraavankin Star Warsin olevan juoneltaan tylsä ja yllätyksetön.

Lue kokonaan…

YouTubeen tullut uudistus kertoo silmäyksellä kuinka paljon videota on katseltu

Punainen palkki videon screenshotin alapuolella näyttää (esim. yksittäisen kanavan Videot-sivulla) onko palveluun kirjautunut käyttäjä aikaisemmin katsonut videon kokonaan, vai ehkä jättänyt katselemisen kesken. Tuo vähäpätöiseltä vaikuttava uudistus saattaa kannustaa YouTuben käyttäjiä katsomaan vähemmän. Arvelen punaisen palkin johtavan katseluiden vähentymiseen, sillä jokaisella on rajallisesti aikaa ja ajankäytön hahmottaminen niiden punaisten vaakapalkkien avulla voi johtaa funtsimiseen. Käyttäjä voi ajatella, kannattaako hänen edes katsoa sitä ja sitä videota loppuun asti, tai kannattaako sen ja sen kanavan tilaajana olla kun sen monia videoita ei ole tullut paljon katseltua.

Lue kokonaan…

Miksi joku ajaa vastaantulevaan autoon eikä siltapilariin?

Joudut ajattelemaan hirmuista tekoa, epämiellyttävää asiaa, mikäli haluat rakentaa vastauksen tuohon yllä olevaan kysymykseen. Jos suhtaudut tuohon kysymykseen sellaisella asenteella, johon kuuluu ajatus ”ei vaan voi ymmärtää” tai ”ei pysty ymmärtämään”, et voi esimerkiksi kasvattaa omia mahdollisuuksiasi välttyä joutumasta itsetuhoisen autoilijan vastakappaleeksi. Itsetuhoinen henkilö ajaessaan autoa luultavasti ymmärtää saavansa tavoitteensa kannalta parhaan lopputuloksen, mikäli hän itse ajaa kovaa nopeutta ja jos vastaantuleva asia tulee nopeasti häntä kohti. Sen takia hänen ei ”kannata” ajaa siltapilariin tai lyhtypylvääseen tai kallioleikkaukseen. Väitän valtaosan tällaisista itsetuhoisista teoista tapahtuvan muualla kuin moottoriteillä, koska niissä ajosuuntien välissä tapaa olla kaide ja piennar. Eikä niitä tapahdu taajamissakaan, väitän, koska vastaantulevan liikenteen ajonopeudet ovat matalia.

Lue kokonaan…

Pohjois-Koreassa käytetään jenkkidollareita ja euroja

Tämä on videokanavavinkki. Indonesialainen Jaka Parker ei ole syyttä saanut kymppitonneja tilaajia ja miljoonia katselukertoja YouTube-kanavalleen. Hän asui Pohjois-Koreassa marraskuusta 2012 kuluvan vuoden maaliskuuhun asti. Asuessaan siellä hän kuvasi enemmän tai vähemmän salaa GoProlla ja muilla kameroilla norttikorealaisten elämänmenoa. Parkerin videoista voidaan nähdä esimerkiksi minkälainen tavaravalikoima on ”etuoikeutetuille”, eli VIP-henkilöille, kuten ulkomaalaisille Pohjois-Koreassa työskenteleville opettajille, osoitetuissa myymälöissä. Myymälöissä tapaa olla yhtä paljon työntekijöitä kuin asiakkaitakin. Talvisin maan pääkaupungissa jalankulkijat joutuvat liukastelemaan, sillä hiekoitus ei ole kovassa huudossa. Autoja on hyvin vähän. Fillareita on hyvin vähän. Liikennevalojen sijaan ruuhkaisimmissa risteyksissä käytetään univormupukuisia naisia.

Lue kokonaan…

Rahan tienaaminen videoiden lataamisella nettiin (tekemällä jotain uskomatonta)

Hiljan netissä lähti leviämään video, jossa Mandie Pistolina esiintyvä nuori nainen Yhdysvalloista survaisi taserilla poikaystäväänsä nivusiin. Hän teki sen väitetysti siksi, että poikaystävä oli ollut häntä kohtaan uskoton. Klippi alkaa niin, että ajoneuvossa istuva tulistunut tyttöystävä kertoo motiivin aikeelleen, ja että sähkölamautin on hänen poikaystävänsä joululahjaksi antama. Klipin kuvaaja vaikuttaa olevan tyttöystävän tyttöystävä.

Lue kokonaan…

Käännöksen ostaminen YouTube-videoon

YouTube on saatavilla eri kielille. Se on lokalisoitu esimerkiksi suomenkielisille käyttäjille, samoin ruotsinkielisille, ja oletuksena sen kieli on nähdäkseni englanti. Jos YouTubeen ladatussa videossa on otsikko, kuvausteksti ja tekstitys kielellä A, ne kaikki (tai vain sen minkä itse valitsee, esim. pelkästään tekstityksen) voi kääntää yhdelle tai useammalle kielelle kirjoittamalla käännöksen itse tai ostamalla käännöksen. Maksullisen käännöksen laskutusperiaatteena on käännettävien sanojen lukumäärä. Kääntäminen maksaa Translated-palvelua käytettäessä 7 USD, mutta Translation Cloudin kääntämänä huimat 49 USD. Nämä ovat siis lähtöhintoja. Lähtöhinta pätee tekemäni testin mukaan ainakin 70 sanaan — tarkkaa sanamäärää en ole vielä selvittänyt. Vastaavasti 503 sanan kääntäminen maksaa Translatedilla 40,24 USD ja Translation Cloudilla 75,45 USD. Mitä enemmän käännettäviä sanoja on, sitä isompi on maksettava summa. Tekstiä voi kääntää useista eri lähdekielistä (esim. suomesta) useisiin kieliin samalla kertaa (esim. saksaksi ja ruotsiksi). Käännöksen valmistuminen vie tällä hetkellä kaksi päivää.

Lue kokonaan…

Varastettu urheus

Ensimmäiseksi on melkein, tai ei edes melkein, vaan ei täysin melkein ollenkaan pakko sanoa: Google Translaten suomenkielinen nimi on nyt virallisesti Google Kääntäjä. Isolla Kääntäjällä. Tämän jälkeen on hyvä mainita, että enkunkielinen sana "valor" on Google Kääntäjän mukaan suomeksi "urheus". Urheus liittyy tähän kirjoitukseen ainakin puoliksi (50 prosenttia), sillä haluan mainita sellaisen termin kuin "stolen valor" eli "varastettu urheus".

Lue kokonaan…

Kun videon lataaminen YouTubeen keskeytyy

Jos nettiyhteys katkeaa tai videon lataaminen YouTubeen jostakin muusta syystä katkeaa kesken uploadaamisen, sen saman videotiedoston jo YouTubeen ladattua osaa voi hyödyntää. Latautumisen keskeydyttyä on 24 tuntia aikaa aloittaa saman tiedoston lataaminen niin, ettei tiedoston siirtämistä tarvitse aloittaa alusta asti. Sen voi tehdä menemällä YouTuben Lataa-osioon (www.youtube.com/upload) ja valitsemalla tietokoneelta saman tiedoston kuin silloin kun sen lataaminen keskeytyi.

Lue kokonaan…

Suuri sota päivä päivältä

YouTubessa The Great War -kanavalla julkaistaan päivittäin videoita 1. maailmansodan tapahtumista. Tämä suuri videoprojekti saa rahoituksensa sekä YouTuben videoissa sijaitsevista mainoksista, mutta ehkä sitäkin suuremmin Patreonin välityksellä. Pienen tiimin toteuttama dokumenttisarja saa noin 1400 lahjoittajalta kerättyä Patreonista kuukausittain noin 6700 euroa. Tämä erikoinen projekti käsittelee sadan vuoden takaista maailmansotaa niin, että periaatteessa joka päivä tulee yksi jakso jossa kerrotaan mitä sodassa tapahtui sinä päivänä historiassa. The Great War on siis neljän vuoden pituinen dokumenttisarja. Se päättyy marraskuussa 2018 koska ensimmäinen maailmansota päättyi marraskuussa 1918.

Lue kokonaan…

YouTuben tilastoja

Google on ostanut vuosien aikana kaikenlaisia nettipalveluja ja teknologioita. Monet niistä ovat flopanneet. Esimerkiksi vuonna 2007 se osti suomalaisen Twitterin kilpailijan, Jaikun. Siitä ei tullut mitään. Pariin otteeseen firma on yrittänyt tehdä läpimurtoa Google Glasseilla. Vuosikymmen sitten tapahtunut YouTuben ostaminen lienee Googlen menestyksekkäimpiä ja kalleimpia hankintoja. YouTuben omassa lehdistömateriaalissa kerrotaan tuota nettipalvelua käyttävän yli miljardi ihmistä! Valtaosa YouTube-videoista katsellaan muualla kuin Yhdysvalloissa. Palvelusta kerättävät mainostulos ovat kasvamaan päin. Socialbladen statsien mukaan suosituimmat YouTube-kanavat (tilaajamäärien perusteella) julkaisevat viihdettä, musiikkia sekä peli- ja urheiluaiheista sisältöä.

Lue kokonaan…

Historia Civilis

YouTube-kanavavinkki. Historia Civilis vaikuttaa siinä mielessä erityisen hyvältä videokanavalta, että siellä julkaistut videot sisältävät puhetta. Sitä voi kuunnella joutumatta erityisemmin katselemaan videota, eli katsoja tai paremminkin kuuntelija voi keskittyä muiden asioiden tekemiseen samalla kun klippi pyörii taustalla.

Lue kokonaan…

Symphony of Science

Tämä on jatkoa heinäkuiselle YouTube-kanavasuositukselle. Tuolloin ajattelin, että haluat ehkä kuunnella jotain inspiroivaa tehdessäsi tietokoneella jotakin. CoolHardLogicin videot ovat sillä tavalla mukavaa viihdettä, ettei niitä tarvitse välttämättä edes katsoa niiden sisältäessä pääasiassa puhetta. Samoin mukavaa viihdettä ovat melodysheepin kanavallaan julkaisemat melkoisen mahtavat Symphony of Science -sarjan musiikkivideot, kuten "Monsters of the Cosmos" ja "Ode to the Brain!"

Lue kokonaan…

Hissssssss

NASAn viime päivinä YouTubessa julkaisemien videoiden peukkujakauma on pahasti nyrjähtänyt. Tyypillisesti alaspäin osoittavien peukaloiden lukumäärä on huomattavasti pienempi. Muutos johtuu reptiliaanifaneista ja maapalloa litteäksi tai ontoksi uskovien ihmisten halusta osoittaa mieltään. Peukun klikkaamisen lisäksi nuo hörhöt jättävät videoiden kommenteiksi sihinää. "Hissss", sanoi hän.

Lue kokonaan…

YouTube-videossa myydään iLOQ-murtopakettia 120 000 eurolla

Tämä on tuhansia ovia ja tuhansia ihmisiä koskeva kirjoitus. Kotimaista tuotantoa oleva iLOQ-lukkojärjestelmä on käytössä monilla eri paikkakunnilla. Sen vuosien takaisessa versiossa on ollut tietoturvaongelmia, sillä iLOQ-lukolla lukitun oven on voinut avata ohittamalla lukkosylinterin elektroniikan, jonka jälkeen lukon voi avata vaikka ruuvimeisselillä. Lukon on voinut myös sabotoida ”ohitusleikkauksen” jälkeen niin, ettei sitä enää saa auki. Näin siis esiteltiin vuonna 2010 YouTubessa julkaistussa videossa. Sen teki jokin yhdysvaltalainen lukkoturvallisuuteen perehtynyt yritys. Kyseinen ongelma on ehkä korjattu. Tammikuussa 2015 YouTubeen ilmestyi toinen, huolestuttavampi video. Ilmoitin siitä iLOQin asiakaspalveluun.

Lue kokonaan…

Yuri Bezmenov aka Tomas Schuman speaks about the useful idiots in 1984

  • Bezmenov: Same thing was done under the guidance of the Soviet Embassy in Hanoi, and same thing I was doing in New Delhi. To my my horror I discovered that in the files were people who were doomed to execution. There were names of pro-Soviet journalists with whom I was personally friendly.
  • Interviewer: Pro-Soviet?
  • Bezmenov: Yes! They were idealistically minded Leftists, who made several visits to USSR, and yet the KGB decided that come revolution or drastic changes in political structure of India, they will have to go.
  • Interviewer: Why is that?
  • Bezmenov: Because they know too much. Simply because, you see, simply because the useful idiots, the Leftists, who are idealistically believing in the beauty of Soviet socialist or communist or whatever system, when they get the solution they become the worst enemies. That’s why my KGB instructors specifically made the point: "Never bother with Leftists. Forget about these political prostitutes. Aim higher." This was my instruction. Try to get into large circulation established conservative media. Reach, reach moviemakers, intellectuals, so-called academic circles. Cynical, egocentric people, who can look into your eyes with angelic expression and tell you a lie. This are the most recruitable people. People who lack moral principles, who are either too greedy, or who suffer from self-importance. They feel that they, they matter a lot. These are the people who KGB wanted very much to recruit.
  • Interviewer: But to eliminate the others, to execute the others… Don’t they serve some purpose, wouldn’t they be the ones to rely…
  • Bezmenov: No. They serve a purpose only at the stage of destabilization of the nation. For example your Leftists in United States. All these professors and all these beautiful civil rights defender(s). They are instrumental in the process of the, of the subversion only to destabilize a nation. When the job is completed, they are not needed anymore. They know too much. Some of them when, when they get dissolution, when they see that Marxist-Leninist has come to power, they obviously, they get offended. They think that they will come to power. That will never happen, of course. They will be lined up against the wall and shot.

CoolHardLogic (videokanavasuositus tämäkin)

Kyllä! Jälleen yksi videokanavasuositus. YouTubeen. Jos haluat kuunnella jotain inspiroivaa tehdessäsi jotain tietokoneella, saatat tykästyä CoolHardLogicin kanavaan. Siellä julkaistuissa videoissa esitellään asioita, jotka ovat "batshit crazy", ja esitellään kreisien ihmisten järjenjuoksussa esiintyviä virheitä ja eriskummallisuuksia. Tuorein video, nimeltään World of Batshit — #4: Fake Planets, on pitkähkö sen ollessa yli 22 minuutin mittainen, mutta siltikin se on ajan arvoinen. Suosittelen katsomaan CoolHardLogicilta myös sen videon, jossa chemtrails-fanit uskovat löytäneensä mainittuun ongelmaan vastakeinon menemällä takapihalle ja suihkuttamalla vesipullolla vettä ilmaan.

Lue kokonaan…

Kurz Gesagt

Videokanavasuositus. Pähkinänkuoressa asioista kertova Kurz Gesagt julkaisee harvakseltaan videoklippejä. Kesäkuussa 2014 siltä ilmestyi Are You Alone? (In The Universe). Videossa väitetään, että viiden vuoden välein noin 100 prosenttia ihmiskehon atomeista on korvautunut uusilla.

Lue kokonaan…

The Angry Photographer

Videokanavasuositus. YouTubessa on sellainen kanava kuin The Angry Photographer. Siellä julkaistaan sarjatulella videoklippejä. Joskus niiden joukosta voi löytää hyödyllisiä tiedonjyväsiä. Huolimatta siitä, että The Angry Photographerin varhaisimmat valokuvausta käsittelevät videot ovat todella karkeita, alatyylisiä, lapsellisia, täynnä itsetehostusta ja toistoa, ovat ne myös vallattoman hyödyllisiä. Vihainen valokuvaaja kun ei yritä saada rahaa suosittelemalla linssejä, jotka ovat "latest and greatest". Videoiden tekijänä on Ken Wheeler, yhdysvaltalainen yläasteella shakkimestaruuden saavuttanut entinen valokuvausliikkeen työntekijä. Hän kertoo puhdistaneensa valokuvausliikkeessä ollessaan tuhansia Nikkorin linssejä ja olevansa jumala kovalevyihin liittyvissä asioissa. Arvelen hänen sairastavan bipolaarista mielialahäiriötä, jossa on ripaus jos toinenkin megalomaanisia piirteitä.

Lue kokonaan…

Everestin kiipeilijät

Maalimalla vingutaan kun voimakas järistys iski Nepaliin ja aiheutti Everest-vuoren rinteille vaeltaneille kiipeilijöille hengenlähtöjä. Parikymmentä kiipeilijää on menettänyt maanjäristyksen takia henkensä. 30 muuta on loukkaantunut. Muualla Nepalissa yli tuhat kuoli. Everestin valloittajat muistuttavat niitä tyyppejä, jotka eläintarhassa hyppäävät karhujen tai leijonien aitaukseen hymyssä suin paijatakseen söpöjä elikoita. Jos joku kiipeää aitauksen yli ja menee silittämään jääkarhua, lopputulos voi olla surullinen. Siitä vaan omalla vastuulla mutta ongelmatilanteessa on turha huutaa apua, ja vieläpä odottaa saavansa sitä.

Lue kokonaan…

Lockheed Martin kehitti tehokkaan laseraseen

Rikkovia uutisia! Maailmanlaajuisesti yli 112 000 henkilöä työllistävä Lockheed Martin kehitti laserasejärjestelmän, nimeltään Advanced Test High Energy Asset, joka pystyy purskauttamaan tarkasti kohdistetun energiaryöpyn esimerkiksi vihollisajoneuvon moottoriin. Lockheed Martinin nettisivuilla julkaistussa mediatiedotteessa näytetään kuva auton konepellistä, johon oli isketty ATHENAlla. Laser oli sulattanut konepeltiin reiän ja ilmeisesti se oli sulattanut myös käynnissä olleen moottorin. Laserissa on tehoa 30 kilowattia. Se on vielä prototyyppiasteella.

Lue kokonaan…

Salasanoma kaukopartiomiehille

YouTubessa on sellainen kanava kuin Suomi Sodassa. Siellä julkaistiin tänään tiistaina vanha salasanoma. Se on pitkä pötkö kirjaimia, jotka lausuttiin radiossa STT:n uutisten jälkeen hyvin kauan sitten. Se oli suunnattu kaukopartiomiehille. Vaikka koen olevani aika hyvä kirjoittamaan näppäimistöllä, en pystynyt tarkasti kopioimaan ääneen lausuttua — vaikka se lausuttiin kahdesti. Jos minun oli hankala ottaa kirjaimet talteen, samansuuntaista harmittelua lienee tapahtunut siellä jossakin vuosikymmeniä sitten. Viesti oli jokseenkin tällainen: OAZITGYXFCHTZHQGJEZGRFOIZGCDSNVPYKIKF.

Lue kokonaan…

Drinking with Bob

Valivalivali. Tässä blogissa on viime aikoina valitettu aika paljon. Tässä nimenomaisessa bloggauksessa ei valiteta mitään. Mutta pysyn uskollisena tyylilleni ja mainostan Drinking with Bobin YouTube-kanavaa. ;-) Hän on päässyt valittamaan jopa Russia Todaylle, ja siitä minäkin voisin valittaa, mutta säästänpä paukkuja myöhempää varten.

Lue kokonaan…

YouTube-videoiden koot

4K on tulossa myös YouTubeen. Videopalvelussa on annettu selkeät ohjeet, joiden avulla voi tuottaa mahdollisimman hyvin videosoittimeen istuvia klippejä niin ettei niihin tule ylimääräisiä tyhjiä palkkeja ym. Esimerkiksi 1080p:n klipin pikselikoon tulisi olla 1920×1080 pikseliä ja 720p:n olisi oltava 1280×720.

Lue kokonaan…

Kuopassa.tv

Hommailin domainosoitteen kuopassa.tv ja laitoin sinne pikaisesti YouTube-kanavani videoklippejä. Ehkä aika turha idea tehdä jotain tällaista, mutta olipahan hyvä, tai lainausmerkeissä hyvä, syy hankkia .tv-domain. Wikipedian mukaan .tv-domainosoite tarkoittaa Tyynellä valtamerllä sijaitsevaa Tuvalua. Se on siis maakohtainen domaini kuten .fi-päätteiset osoitteet viittaavat Suomeen tai .be on belgialaiselle aineistolle.

Lue kokonaan…

Ensimmäinen YouTube-videoni

Erehdyin aamulla raittiiseen ilmaan ja näin sattumalta kuinka jotain tapahtui. Yleensä näen asiat tietokoneen monitorin välityksellä. Nyt katselin kameralla. Laitoin lopputuotteen kaikessa karuudessaan YouTubeen katsottavaksi.

Lue kokonaan…

Romukultaa

Löysin YouTubesta joskus ruotsalaisen Raubtier-yhtyeen. Se on jonkinlainen naapurimaan punaniskametallia soittava bändi. Raubtier kuulostaa hauskalta ja sillä on paljon rokkaavia ralleja. Taisin kuunnella kappaletta Dobermann kun pistin eilen Romukulta.comin kasaan.

Lue kokonaan…

Eldankajärven jää

Kuulemistani Eldankajärven jään tulkinnoista tämä on paras, vaikkakin tuo versio on sanoituksiensa osalta sensuroitu ja siistitty. Kuuntelen paljon musiikkia YouTuben välityksellä. Luen välillä myös videoihin jätettyjä kommentteja. Välillä niissä näkyy hauskoja trendikommentteja, joita listaan alla muutamia.

Lue kokonaan…