⚈ Kuopassa.net

Lisää kertomuksia netistä. 摆烂

Tagipilvi

"ytj"

Koska Kuopassa.net-blogissa on niin paljon sisältöä, jo 1362 julkaistua kirjoitusta, katsoin parhaaksi ryhtyä hyödyntämään Textpatterniin (siis siihen systeemin, jolla näitä blogikirjoituksia ko. sivustolla julkaistaan), luotua tagipluginia. Tuo tagiplugini mahdollistaa yksittäisten blogikirjoitusten merkitsemisen tietyillä avainsanoilla. Suosituimmat avainsanat ryhmitellään tagipilveen. Tällä sivulla listataan kaikki tagilla, siis avainsanalla ytj, merkityt blogikirjoitukset.

Elo ei edes yritä ymmärtää

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo kirjoittaa kuinka sen järjestämässä kyselyssä 80 % yrityspäättäjistä arvioi mielenterveyden ongelmien työelämässä kasvavan seuraavan viiden vuoden aikana. Elo kyselee mistä ”työkyvyn johtaminen rakentuu” ja ”mitä työpaikoilla tarvitaan”. Elon mukaan tarvitaan:

Lue kokonaan…

Fundu

Fundu on yksi niistä joukkorahoituspalveluista, tai ehkä paremminkin yksi niistä joukkolainapalveluista. Se on hyvin samanlainen nettipalvelu kuin Invesdor, joskin Fundu vaikuttaa palvelevan ensisijassa kotimaisia yrityksiä. Invesdorin haarukan piikit tähtäävät muihinkin Pohjolan maihin ja Brittilään. Lisäksi Fundun kautta voi osallistua lainoittamiseen kun taas Invesdorissa invesdooraamiseen (ba-dum-tss) koska Fundun sijoituskohteet etsivät joko siltalainaa, yrityslainaa tai vaihtovelkakirjalainaa. Siis toisin sanoen Invesdorissa voi usein saada sijoituskohteesta esimerkiksi prosentuaalisen omistusosuuden, mutta Fundussa (vähintään 100 euron suuruiselle) sijoitukselle/lainalle saa aikanaan vastineeksi koron ja pääoman.

Lue kokonaan…

Anttila Oy

Tässä lyhyitä huomiota tuosta firmasta, jonka asiakkaana minäkin olen vuosikausia ollut. Anttila Oy:n sivutoiminimiä ovat Kodin Ykkönen, K-yhtiöt, Teräs ja NetAnttila. Anttilan nettikauppa käytti aikaisemmin tuota viimeisintä nimeä, kunnes nettikauppa uudistettiin ja nimestä poistettiin "Net" alusta. Lehdistön mukaan Anttila on haettu nyt konkurssiin. Se myytiin viime vuoden maaliskuussa ulkomaiselle sijoitusyhtiölle. Kauppalehden tänään julkaisemassa uutisjutussa todetaan, että Kesko myi Anttilan 4K Investille maaliskuussa 2015 yhden miljoonan euron kauppahinnalla. Se on sangen pieni summa jos huomioidaan esimerkiksi, että firma antoi töitä 1500 ihmiselle. Aikaisemmin Anttilan omisti Kesko. Anttilan liikevaihto näyttää puolittuneen kun verrataan vuoden 2012 lukemaa vuoden 2014 lukemaan. Nyt Anttilan nettikauppa on suljettu.

Lue kokonaan…

Kaupparekisteristä poistetaan 30 000 yritystä

PRH elikkä Patentti- ja rekisterihallitus kuuluttelee aikovansa deletoida elokuussa 2016 arviolta 30 000 yritystä. Ne poistetaan kaupparekisteristä. Poistettavien joukkoon ei kuulu asunto- eikä kiinteistöosakeyhtiöitä, mutta kylläkin sellaiset bisnekset, jotka ovat verohallinnon mukaan toimimattomia tai jotka eivät ole tehneet vuosikymmeneen kaupparekisteri-ilmoitusta. Jos yritys haluaa pysyä kaupparekisterissä, sen on tehtävä muutosilmoitus kaupparekisteriin viimeistään 1. heinäkuuta.

Lue kokonaan…

Yrittajat24.fi suljettiin

Se suljettiin pari kuukautta sitten. Nyt kun koetetaan avata webbiosoite www.yrittajat24.fi siirrytään MMD.netin nettisivuille. Siellä on ilmoitus. Joulukuun alkupuoliskolla julkaistu ilmoitus kertoo ytimekkäästi mistä on kyse: Valitettavasti Yrittäjät24.fi foorumin viestimäärät ovat olleet niin pieniä, että niistä ei ole voinut vetää kuin yhden johtopäätöksen — Foorumi on tarpeeton. Jos pidät tätä jutskaa edes kikkiriikkisen kiinnostavana, tulet tykkäämään tästä blogikirjoituksesta. Se on kesäkuulta 2014. Kerron siinä foorumin myymisestä.

Lue kokonaan…

Kotouma Oy

Kymen Sanomat kertoi 12.11.2015 päivätyssä uutisessa, että Pyhtäälle avataan vastaanottokeskus marraskuussa 2015. Uutisessa kerrotaan tuon vastaanottokeskuksen toiminnan olevan juuri perustetun helsinkiläisen Kotouma Oy:n bisneksiä. Sen tehtävä on "ylläpitää vastaanottokeskuksia Maahanmuuttoviraston toimeksiannosta". Kotouma Oy:n toimitusjohtaja on Lari Christensen. Maahanmuuttovirasto, Migri, on Kymen Sanomien mukaan pyytänyt Kotoumaa kiirehtimään vastaanottokeskuksen avaamista. Mutta Kotouma Oy perustettiin vasta 11.11.2015. Aikamoista haipakkaa! Vajaan vuorokauden sisällä yrityksen perustamisesta se pääsi käsiksi satojen tuhansien eurojen bisneksiin — suomalaisten kustannuksella. Tämä juttu haiskahtaa… suhteilta, yhteyksiltä, hyviltä veliltä, verkostoilta. (Lue lisää mädättäjäbisneksistä täältä.)

Lue kokonaan…

YTJ uudistui

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä teki nettisivuilleen ja käyttämäänsä logoon tai liikemerkkiin uudistuksen. YTJ kaipaa palautetta uudistuksesta. Ulkoasun suunnitteli Mainostoimisto Zeeland. Julkaisujärjestelmänä toimii tamperelaisen Abako Oy:n Stato 5 Portal.

Lue kokonaan…

Osakeyhtiön perustaminen netissä

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä, tai YTJ lyhyemmin, toimii osoitteessa www.ytj.fi. Koska en ollut pitkään aikaan päätynyt sen etusivulle, en ollut aikaisemmin huomannut kuinka jo usean kuukauden ajan on ollut mahdollista perustaa YTJ:n sivujen kautta osakeyhtiö netissä. YTJ:n etusivulla on selkeä mainos tästä asiasta.

Lue kokonaan…